Michalovce – Lipt. Mikuláš 4:3 (1:0 po s.n.) | Detva – Skalica 6:1 (kon.)
koniec
HK Detva
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
HK Skalica
Utorok 20.03.2018, 18:00 • ZŠ Detva • Tipos Extraliga (SR) • O udržanie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 3. kolo baráže o postup do Tipsport ligy, kde HC 07 Detva privítajú na svojom ľade HK Skalicu. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    HC 07 DETVA:

    Hokejisti Detvy sa v najvyššej súťaži umiestnili na poslednej 10. priečke, vďaka čomu budú bojovať v play-out o zotrvanie v Tipsport lige. V tabuľke play-out sa momentálne nachádzajú na 3. mieste so ziskom troch bodov. Na svojom konte majú jedno víťazstvo a jednu porážku. V prvom kole privítali na vlastnom ľade Michalovce, ktoré zdolali 4:2. V druhom kole si zmerali sily s Liptovským Mikulášom, ktorému však podľahli 3:5.

    HK SKALICA:

    Skaličania sa ako účastník finále play-off druhej najvyššej slovenskej súťaže kvalifikovali do baráže o postup do Tipsport ligy. Zatiaľ sa im darí pomerne dobre. Štart však nemali ideálny, keď v prvom kole prehrali s Liptovským Mikulášom po výsledku 2:4, ale svoju reputáciu si vylepšili pred zrakmi vlastných fanúšikov, keď si v 2. kole poradili s Michalovcami, ktorým uštedrili debakel v pomere 5:1.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Nagy – Chovan Martin, Kuklev, Belluš, Surovka, Sitnikov – Chovan Matúš, Sládok, Milý, Žilka, Gašpar – Šimon, Macejko, Videlka, Murček, Ščurko – Gachulinec, Jendroľ, Piačka, Surový, Róth

    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Kučera, Vereš, Kniazev – Sloboda, Kukliš, Kotzman, Jarolín, Janáč – Janík, Straka, Jurák, Schmidt, Okoličány – Hluch, Hílek, Vaškovič, Dufek, Dmitriev

    Rozhodca: Konc, Novák – Kollár, Rojík.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:04
    Puk sa nachádza za domácou bránkou, odkiaľ sa hráči Detvy pokúsia založiť úspešný útok.
     
    02:02
    Do samostatného úniku sa dostal Alexander Kotzman, ktorého bekhandové zakončenie dokázal Nagy bez väčších problémov pokryť.
     
    03:00
    Roman Petrík si na svoje konto pripíše úspešný zákrok po streleckom pokuse jedného z domácich obrancov. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho pravici.
     
    03:54
    Kučera sa snažil v útočnom pásme presadiť individuálnym spôsobom, čo mu proti dvojici brániacich hráčov vôbec nevyšlo, a tak o puk prišiel.
     
    04:29
    Detva dala gól!
    Jozef Sládok sa napriahol od modrej. Svojím pokusom však trafil len korčulu JURAJA MILÉHO, od ktorej sa však puk odrazil sž do siete. Gól bol uznaný, a tak je stav stretnutia 1:0! Asistencia: Rastislav Gašpar, Jozef Sládok.
     
    05:40
    Vylúčenie v tíme HK Skalica (Rastislav Vereš – 2 min., sekanie).
     
    06:40
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Vitalii Sitnikov – 2 min., hrubosť).
     
    07:15
    Pri puku sú domáci hokejisti, ktorí si ho na vlastnej polovici medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok.
     
    07:40
    Hostia v plnom počte.
     
    08:14
    Roman Jurák sa pokúsil od modrej prekvapiť gólmana súpera, čo sa mu však nepodarilo, pretože jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný. Hostia sú aj naďalej pri puku. Čoskoro sa končí skalická presilovka.
     
    08:40
    Domáci v plnom počte.
     
    09:03
    Záhoráci sa dostali pod menší tlak, čo jednoducho vyriešil Kristián Kučera takým spôsobom, že puk vyhodil cez všetky čiary až na zakázané uvoľnenie. Nasledovať bude vhadzovanie.
     
    10:00
    René Jarolín milimetrovou prihrávkou našiel lepšie postaveného Alexandra Kotzmana, ktorý sa okamžite pokúsil prekonať gólmana. Jeho strela však smerovala len do miest, kde stál pripravený Nagy, ktorý puk schoval do svojej lapačky.
     
    11:12
    Detva dala gól!
    Jeden z hráčov Skalice nedokázal vyhodiť puk z obranného pásma. Ten šikovne zachytil MAROŠ SUROVÝ, ktorý presnou strelou upratal puk do ľavej šibenice. Krásny moment. Stav stretnutia je 2:0! Bez asistencie.
     
    12:17
    Pred bránku sa tlačil Juraj Milý, ktorý však nebol rýchlejší než obranca, a tak sa k zakončeniu nedostal.
     
    13:16
    Videlka presnou prihrávkou našiel na modrej čiare Martina Šimona, ktorého pokus bol rozhodne tvrdý, ale nie presný. Puk končí len na zadnom mantineli.
     
    14:18
    Do dobrej príležitosti sa dostal Okoličány, ktorý však z výbornej pozícii nedokázal trafiť priestor bránky. Nagy v tomto prípade nemusel vôbec zasahovať.
     
    14:55
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Maroš Surový – 2 min., sekanie).
     
    15:30
    Domáci hráči vystrkujú rožky aj v početnej nevýhode. Do dobrej šance sa dostal Žilka, ktorý však nedokázal svojou trelou prekonať pozorného Petríka.
     
    16:55
    Domáci v plnom počte.
     
    17:42
    Okoličány posúval puk do útočného pásma, ale len v čase, keď sa tam nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov. Pri puku sú už domáci hráči, ktorí sa vrhajú do útoku.
     
    18:28
    Ščurko sa po peknej kombinácii dostal k zakončeniu, ale svojiím pokusom nedokázal trafiť bránku Romana Petríka, ktorý tak nemal dôvod zasahovať.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme tu koniec prvého dejstva, v ktorom sme videli dva presného zásahy z hokejok domácich borcov. Najprv sa presadil v úvode stretnutia Juraj Milý a neskôr v 12. minúte aj Maroš Surový. Stav po prvej tretine je 2:0. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Skaličania dali súperovi viac priestoru ako je zdravé, čo sa snažil využiť jeden z domácich hráčov. Ten však po prihrávke svojho spoluhráča nedokázal zasunúť puk do odkrytej bránky.
     
    21:01
    Jozef Sládok si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky už nachádzal v postavení mimo hry.
     
    22:00
    Martin Šimon poslal delovku od modrej čiary smerom k bránke. Puk smeroval presne do stredu, kde Roman Petrík bol pripravený a puk pokryl. Nasledovať bude vhadzovanie.
     
    23:10
    Budeme sledovať vhadzovanie pred bránkou Nagyho. To je dobrá príležitosť pre záhorákov k usadeniu sa v útočnom pásme.
     
    24:04
    Puk sa ocitol až pred bránkou Skalice, kde Roman Petrík hral na istotu a puk okamžite zachytil do svojej lapačky. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho pravici.
     
    25:14
    Ščurko sa po presnej prihrávke svojho spoluhráča ocitol v čistej gólovej príležitosti, ale svoju príležitosť nedozála zúžitkovať k presnému zakončeniu. Puk poslal tesne vedľa ľavej žrde.
     
    27:10
    Pri puku sú domáci hráči, ktorí si ho medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ľadovej plochy.
     
    27:50
    Detva dala gól!
    Jakub Žilka posunul puk na hokejku Rastislava Gašpara, ktorý puk preposlal na úplne voľného JURAJA MILÉHO, ktorý nechytateľnou strelou druhýkrát prekonáva bezmocného Romana Petríka. Stav stretnutia je 3:0!
     
    29:04
    Piačka sa snažil udržať puk v útočnom pásme, čo sa musíce nepodarilo, ale aspoň stihol celý jeho tím prestriedať.
     
    30:11
    Gachulinec zbytočne nešpekuloval a poslal tvrdý projektil smerom k bránke. Roman Petrík si po tomto pokuse pripíše na svoje konto ďalší úspešný zákrok.
     
    30:33
    Detva dala gól!
    Roman Petrík si myslel, že má puk pod kontrolou, ale to nebola pravda. Ten sa dostal presne na hokejku úplne voľného VITALIIHO SITNIKOVA, ktorý ho nemal najmenší problém poslať do prázdnej bránky. Stav stretnutia je 4:0! Asistencia: Mikhail Kuklev, Filip Surovka.
     
    31:30
    Vylúčenie v tíme HK Skalica (David Hílek – 2 min., sekanie).
     
    32:15
    Roman Jurák dostal puk vo vlastnom oslabení až do útočnej tretiny, kde ho dokázal podržať približne 20 sekúnd a dokonca vybojoval aj vhadzovanie pred bránkou Detvy.
     
    33:30
    Hostia v plnom počte.
     
    34:16
    Puk opustil ľadovú plochu a skončil niekdena striedačke domácich hráčov. Vhadzovanie budeme sledovať pred bránkou Romana Petríka.
     
    34:39
    Skalica dala gól!
    ALEXANDER KOTZMAN zachytil v strednom pásme rozohrávku súpera. S pukom pokračoval až do útočnej tretiny, kde sa rozhodol zakončit spoza brániaceho hráča. Puk umiestnil do voľného priestoru pri ľavej žrdi, a tak je stav stretnutia 4:1! Bez asistencie.
     
    35:24
    Nagy musel vykorčulovať zo svojej obvykej pozície, aby bol pri puku skôr ako útočiaci hráč. To sa mu podarilo a okamžite ho upratal do bezpečia.
     
    36:44
    Valerij Kniazev narobil problémy pred bránkou súpera, ale jeho strela a ani následná dorážka neskončila až za chrbtom pozorného Nagyho. Nasledovať bude vhadzovanie.
     
    37:30
    Záhoráci sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme, kde sa im však nedarí nájsť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    38:01
    Vylúčenie v tíme HK Skalica (Adrián Sloboda – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je u konca. V nej sme mali možnosť sledovať jasnú dominanciu domáceho celku, vďaka čomu ešte navýšili svoje vedenie. Záhoráci si počas celej tretiny nevytvorili takmer nič, no napriek tomu dokázal Alexander Kotzman skórovať. Stav stretnutia je po druhej časti 4:1. My sa Vam opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Hostia v plnom počte.
     
    40:30
    Roman Petrík čelil nebezpečnej strele Martina Chovana, ktorý ho nedokázal prekonať. Pri puku sú už záhoráci.
     
    41:55
    Videlka spracoval ťažký puk, vďaka čomu sa dostal do samostatného úniku. Ocitol sa zoči-voči gólmanovi, ae jeho pokus o kľučku mu nevyšiel. Roman Petrík sa nenechal oklamať a jeho zakončenie zlikvidoval.
     
    42:29
    Detva dala gól!
    Videlka poslal puk pred bránku, kde sa objavil nikým nepokrytý MICHAL MURČEK, ktorého strela z prvej skončila až za bránkovou čiarou. Stav stretnutia je 5:1 a zdá sa, že je rozhodnuté. Asistenciu si na svoje konto pripíše David Videlka a Ladislav Ščurko.
     
    44:32
    Puk sa nachádza v obrannom pásme Detvy, ale sú to práve hokejisti domáceho celku, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    45:55
    Detva dala gól!
    LADISLAV ŠČURKO poslal prudkú prihrávku pred bránku Skalice, kde si ho s najväčšou pravdepodobnosťou do vlastnej bránky upratal hosťujúci Adrián Sloboda, ale gól je napokon pripísaný prvému menovanému. Stav stretnutia je 6:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše David Videlka.
     
    45:55
    Striedanie v tíme HK Skalica: z ihriska odchádza Roman Petrík, prichádza Samuel Košút.
     
    46:52
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Dominik Jendroľ – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    47:35
    Záhoráci sa od začiatku presilovej hry usadili v útočnej tretine, ale zatiaľ si nevypracovali žiadnu zaujímavú príležitosť. Defenzíva Detvy funguje výborne a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na ľadovej ploche.
     
    48:52
    Domáci v plnom počte.
     
    50:32
    Puk sa nachádza za bránkou Detvy, kde ho má pevne pod kontrolou Dominik Jendroľ, ktorý sa pokúsi založiť úspešný útok.
     
    51:14
    Do veľkej príležitosti sa dostal Rastislav Vereš, ktorý sa medzi kruhmi ocitol úplne voľný, ale svoj strelecký pokus namieril len do stredu bránky, kde stál pripravený Nagy.
     
    52:52
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Martin Belluš – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
     
    53:07
    Od modrej čiary zakončil Škápik, ale na tento pokus nemusel Nagy vôbec reagovať. Puk skončil len na zadnom mantinely.
     
    54:52
    Domáci v plnom počte.
     
    55:59
    Košút sa ako blesk premiestnil k ľavej žrdi, vďaka čomu stihol zachytil nebezpečný projektil, ktorý na bránu vyslal jeden z domácich hráčov. Nasledovať bude vhadzovanie.
     
    56:31
    Skaličania maju veľké problémy smerom dopredu. Veľmi dlhý čas hrajú vo vlastnom obrannom pásme.
     
    58:00
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú posledné dve minúty.
     
    59:30
    Puk sa nachádza na polovici Detvy, kde ho má pevne pod kontrolou Jozef Sládek. Dnešné stretnutie sa už len dohráva.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec stretnutia, po ktorom si povinné tri body do tabuľky pripíše Detva po dnešnom hladkom víťazstve 6:1. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:09:55)

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 5. Milý (Gašpar, Sládok), 12. Surový, 28. Milý (Gašpar, Žilka), 31. Sitnikov (Kuklev, Surovka), 43. Murček (Videlka, Ščurko), 46. Ščurko (Videlka) – 35. Kotzman


    HK Detva: Nagy – Chovan Martin, Kuklev, Belluš, Surovka, Sitnikov – Chovan Matúš, Sládok, Milý, Žilka, Gašpar – Šimon, Macejko, Videlka, Murček, Ščurko – Gachulinec, Jendroľ, Piačka, Surový, Róth
    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Kučera, Vereš, Kniazev – Sloboda, Kukliš, Kotzman, Jarolín, Janáč – Janík, Straka, Jurák, Schmidt, Okoličány – Hluch, Hílek, Vaškovič, Dufek, Dmitriev

    Rozhodca: Konc, Novák – Kollár, Rojík