Michalovce – Lipt. Mikuláš 4:3 (1:0 po s.n.) | Detva – Skalica 6:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
4:3 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Utorok 20.03.2018, 17:30Tipos Extraliga (SR) • O udržanie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vitajte pri sledovaní barážového zápasu. Michalovce sa pokúsia prebojovať do najvyššej súťaže. Liptovský Mikuláš zas musí ratovať svoju existenciu medzi elitou.

    Michalovce boli v prvej lige veľmi dominantné, lenže toto sú už iné zápasy. Nachádzajú sa tu dva posledné tímy z Tipsport Ligy. Klub z východu Slovenska bude mať veľmi ťažkú úlohu. Tieto celky väčšinou ešte nie sú pripravené na konfrontáciu s elitou, keďže vo svojom kádri nemajú tak kvalitných hráčov. Michalovce navyše môže mrzieť fakt, že prehrali so Skalicou. To mal byť súper, od ktorého sa očakávali body. Nestalo sa tak a Skalica zvíťazila jednoducho 5:1. Michalovce okrem iného čelili aj slabučkej Detve, s ktorou taktiež prehrali, a to pomerom 4:2.

    Liptovský Mikuláš je v tomto zápase jednoznačným favoritom. Očakáva sa pohodlné víťazstvo a zisk ďalších bodov do tabuľky. Momentálne mu v barážovej tabuľke patrí prvé miesto, keď vyhral oba svoje zápasy. Vždy sa zrodilo víťazstvo o dva góly. Najskôr sa tak stalo proti Skalici (4:2), aby sa mohol podobný scenár zopakovať proti Detve (5:3). Dnešný zápas môže dať zrejme definitívnu bodku za udržaním Liptovského Mikuláša v Tipsport Lige. Tam by mal pravdepodobne problémy aj v nasledujúcej sezóne, ale najmä pre divákov je to o veľa atraktívnejšia liga.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:05
    Liptovský Mikuláš je od úvodu zápasu aktívnejší. Dokázal si vypracovať prihrávku spoza brány až pred ňu, kde ale neprišiel väčší dôraz.
     
    02:15
    Hostia stále trápia domáce mužstvo, ktoré si nedokáže lepšie prihrať. Prichádzajú len nepresné prihrávky popri mantineli.
     
    03:12
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Marek Mašlonka – 2 min., faul kolenom).
     
    03:47
    Hostia hrajú presilovku, ale bez väčšej šance. Prišla jedna strela od modrej čiary, ktorá hráčovi hostí vôbec nesadla.
     
    05:26
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    VLADIMÍR VYBIRAL sa s tým vôbec nepáral, keď sa dostal k puku pred bránou. Mal dostatok času na presné zakončenie a aj to dokázal využiť. Jeho strela zapadla presne pod brvno. Asistencie: Andrej Laco.
    05:26 Vladimír VYBIRAL - 0:1
     
    06:54
    Michalovce sa zatiaľ k ničomu nedostali. Teraz však vymýšľali akciu pred bránou súpera. Neprišla tam dostatočná podpora a puk zachytil brankár hostí.
     
    07:54
    Domáci ťažia z dobrého buly, vďaka ktorému aj teraz získali puk v útočnom pásme. Prišla okamžitá strela, ale tá bola veľmi slabá.
     
    08:40
    Napokon sa píska zakázané uvoľnenie v neprospech hostí. Všetko sa opäť presťahuje pred Košarišťana. Ten si zatiaľ nemusel pripísať vážnejší zákrok.
     
    09:32
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min.).
     
    09:58
    Domáci vyhrali buly a samozrejme si hneď rozobrali obranu súpera. Prišla strela od modrej čiary, ktorá bola zastavená vďaka pravému betónu brankára.
     
    10:44
    Hostia sa aj v oslabení dostali do prečíslenia dvaja na jedného. Všetko tiahol Moravčík, ktorý sa ulakomil a strieľal sám. Jeho zakončenie bolo nepresné a skončilo vedľa tyče.
     
    11:38
    Domáci teda nedokázali využiť presilovku. Nevypracovali si väčší tlak a navyše ešte aj mohli inkasovať. Pokračuje sa v hre 5 na 5.
     
    12:38
    Michalovce prebrali iniciatívu a snažia sa vyrovnať. Je to bez vážnejšieho zakončenia. Bez toho sa ťažko dávajú góly.
     
    13:05
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Michal Uhrík – 2 min., podrazenie).
     
    13:11
    Dukla Michalovce dala gól!
    ERIK PIATAK je autorom vyrovnávajúceho gólu! Jeho zakončenie možno nebolo tak nebezpečná, avšak prišlo zaváhanie brankára, ktorý nezareagoval najlepšie. Puk prepadol až do siete. Asistencie: Ľubor Balko, Daniel Hančák.
    13:11 Erik PIATAK - 1:1
     
    14:05
    Začína sa od znova, takže všetko je otvorené. Oba celky majú rovnakú časť z hry. Michalovce boli možno v posledných minútach aktívnejšie.
     
    14:58
    Opäť sa píska zakázané uvoľnenie. Previnili sa hostia, ktorí sa s ťažkosťami dostávajú pred bránu súpera. Sledujeme veľký boj.
     
    15:45
    Puk končí na ochrannej sieti a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Puk sa nachádza bližšie k bráne Michaloviec.
     
    16:27
    Dlhšiu dobu sme nevideli nič nebezpečné, ba dokonca ani strelu na bránu. Brankári si doposiaľ nepripísali veľa zákrokov. Napriek tomu sme už videli dva góly.
     
    17:49
    Hostia sa snažili prejsť do útočného pásma popri pravom mantineli. Odtiaľ však cesta k bráne nevedie. Prišla nepresnosť a aj strata puku.
     
    18:33
    Jakub Sukeľ bol veľmi nebezpečný za bránou, keď manévroval s pukom. Snažil sa dostať až pred bránu, ale tam mu puk uchmatol pozorný brankár.
     
    19:09
    Rozbehla sa posledná minúta zápasu. Puk majú na svojich hokejkách domáci, ktorí sa snažia streliť gól do šatne. Zatiaľ si veľa šancí okrem gólu nevypracovali.
     
    19:58
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Erik Piatak – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina veľa vzruchu nepriniesla, ale aj napriek tomu sme videli dva góly. Každý z celkov strelil jeden, a tak sa po prvej tretine rozišli remízou 1:1. Nedá sa povedať, že by mal niektorý z celkov navrch. Sledujeme vyrovnanú partiu, ktorú môžu vyhrať oba celky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:39
    Liptovský Mikuláš začal druhú tretinu v početnej výhode. V útočnom pásme prišla nepresná prihrávka a aj strata pásma. Puk sa dostáva až ku Košarišťanovi.
     
    21:38
    Hostia hrajú presilovku veľmi zle. Nevedia si dlhšiu dobu udržať puk v útočnom pásme. Michalovce sa poľahky oslobodzujú.
     
    22:30
    Už sa nejakú dobu hrá 5 na 5. Hostia nevedia lepšie využiť svoj potenciál, keďže sú dnes jasnými favoritmi. Michalovce sú s pukom oveľa nebezpečnejšie.
     
    23:22
    Rozhodcovia prerušujú akciu domáceho tímu, keďže si všimli, že sa niekto z hráčov nachádza v postavení mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    23:39
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Martin Gründling – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    24:38
    Domáci brankár pekne zapracoval s hokejkou, keď pohotovo vypichol puk útočníkovi súpera. Ten sa dostával do nádejnej akcie.
     
    25:41
    Hra sa často prerušuje a hráči majú možnosť natrénovať si buly. Michalovce sa pomalými krokmi dostávajú pred bránu hostí.
     
    26:50
    Michalovce išli do dobrej akcie po ľavej strane, kde sa otvoril priestor, ale zakončenie skončilo nad bránou.
     
    27:48
    Dukla Michalovce dala gól!
    ERIK PIATAK zúžitkoval vydarenú prácu svojho spoluhráča, ktorý išiel sám na bránu, ale neuspel. Brankár zostal na zemi a na dorážku nedokázal reagovať. Asistencie: Marek Mašlonka, Tomáš Rusina.
    27:48 Erik PIATAK - 2:1
     
    28:20
    Michalovce v týchto chvíľach dominujú na ľadovej ploche. Hostia sú akoby zaskočení z tohoto stavu. Domáci si vedenie jednoznačne zaslúžia.
     
    29:52
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Lukáš Toma – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    30:26
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domáci dávajú gól aj v početnej nevýhode! MAREK MAŠLONKA si zobral puk v strednom pásme a išiel 1 na 1. Obranca hostí ho bránil veľmi pasívne, a tak prišiel trest v podobe strely k pravej žrdi. Asistencie: Daniel Hančák, Erik Piatak.
    30:26 Marek MAŠLONKA - 3:1
     
    31:22
    Liptovskému Mikulášu táto tretina vôbec nevychádza. Nie len že je zlé herné prevedenie, ale aj výsledok je naklonený na domácu stranu.
     
    32:50
    Mali sme krátku pauzu, pretože jeden z domácich zostal po kontakte so súperom na ľade. Neišlo však o nič vážne, a tak domáci hokejista môže pokračovať ďalej v hre.
     
    33:52
    Matúš Sukeľ sa z ničoho nič dostal do obrovskej šance, keď dostal puk do behu, ktorý si parádne prebral a s ďalším dotykom si obhodil brnakára. Odkrytú bránu trafiť nedokázal. Veľká škoda pre hostí.
     
    34:32
    Ten istý hráč mal ďalšiu šancu, keď domáci brankár spravil chybu za bránou a nestihol sa vrátiť na svoje miesto. Sukeľ dostal prihrávku pred prázdnu bránu, ale na poslednú chvíľu mu do strely položil hokejku jeden z obrancov.
     
    35:45
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Matej Bača – 2 min., podrazenie).
     
    36:22
    Erik Piatak sa dostal k puku na modrej čiare, s ktorým prešiel bližšie k bráne. Na jeho smolu to netrafil lepšie. Puk skončil len na dobre postavenom brankárovi.
     
    37:21
    Rozhodcovia vylučujú hru do stredného pásma. Zrejme sa jednalo o prihrávku rukou. Liptovskému Mikulášu to určite vyhovuje, keďže bol pod tlakom.
     
    38:32
    Táto tretina sa poriadne naťahuje, keďže sa každú chvíľu prerušuje. Teraz sa prerušilo vďaka ľahkému zákroku brankára hostí. Ten si v druhej tretine nepripísal žiadny vážny zákrok. Napriek tomu dvakrát inkasoval.
     
    39:32
    Michalovce záverečnú minútu prenechali hosťom, ktorí ale nevedia lepšie zaútočiť. Neprichádza lepšia podpora hráčovi s pukom na hokejke.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina nebola atraktívna. Dá sa to povedať aj o tej prvej. Paradoxom je, že padli 4 góly. Stalo sa tak z minima šancí. Domáci majú nesmierne produktívny útok. To sa nedá povedať o hosťoch, ktorí sú ďaleko za očakávaniami. V tretej tretine ešte môžu niečo vymyslieť, ale veľké šance im nedávam.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:30
    Hostia začali tretiu tretinu aktívne. Nič iné im ani nezostáva. Musia sa snažiť čo najrýchlejšie znížiť. Môže to pomôcť pri prípadnej snahe o vyrovnanie.
     
    42:16
    Michalovce získali puk v strednom pásme a okamžite prešli do toho útočného. Tam prišla strata a oba celky trielia striedať.
     
    43:58
    Liptovský Mikuláš robí prievan v domácej obrane. Neprichádzajú však časté strelecké pokusy, takže nemôže prísť ani ohrozenie brány.
     
    44:19
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Lukáš Toma – 2 min., držanie).
     
    44:19
    Hostia si okamžite berú oddychový čas.
     
    45:14
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Radovan Cútt – 2 min., podrazenie).
     
    45:35
    Hostia majú obrovskú šancu na zníženie stavu, keďže hrajú proti trom hráčom súpera.
     
    45:54
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    MATÚŠ SUKEĽ bol trestuhodne voľný pred brankárom. Napriek tomu nedokázal na prvýkrát dostať puk do siete. Bola mu však umožnená dorážka, po ktorej sa puk dostal za bránkovú čiaru. Asistencia: Martin Kriška.
    45:54 Matúš SUKEĽ - 3:2
     
    46:22
    Hostia pokračujú v presilovej hre o jedného hráča. Michalovce vyhrali buly a moc sa s tým nemaznali. Puk nasmerovali cez všetky čiary.
     
    47:12
    Hostia pokračujú v aktívnom poňatí hry, ale zatiaľ to k zakončeniu neviedlo. Michalovce výborne bránia, teda aspon v týchto chvíľach. Trenčan je dnes veľmi neistý.
     
    48:11
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Andrej Laco – 2 min., držanie).
     
    49:42
    Michalovce hrajú presilovku veľmi dobre. K videniu sú dobré šance, ktoré pramenia najmä vďaka zakončeniam od modrej čiary. Košarišťan zasahuje aj so šťastím.
     
    50:29
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Tomáš Rusina – 2 min., hákovanie).
     
    50:59
    Tentokrát sa faulom previnili domáci, a tak opäť uvidíme presilovú hru niektorého z tímov. V tretej tretine je to obľúbená varianta. Hru 5 na 5 sme videli len veľmi krátko.
     
    51:26
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Filip Mezovský – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    52:20
    Prvýkrát sledujeme hru 4 na 4 a je vidieť, že to hráčom moc nesedí. Ťažko si hľadajú miesto na ľade a k videniu je nepresnosť.
     
    53:35
    Zápas sa pomaly, ale isto, chýli ku svojmu koncu. Domáci stále vyhrávajú o jeden gól. Dlhšiu dobu sme nevideli nič nebezpečné. Strely sú ľahkým sústom pre oboch brankárov.
     
    54:11
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Michal Korenko – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    54:53
    Rozhodcovia sa ešte radili, pretože prišiel ďalší podozrivý zákrok. Vyľučovať sa však pre túto chvíľu nebude. Vhadzovať sa bude v strednom pásme a hostia môžu pokračovať v presilovej hre.
     
    55:50
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    V závere zápasu je vyrovnané! Postaral sa o to MAROŠ PIATKA. Ten bol dobre postavený pred bránou súpera a pohotovo tečoval puk do siete. Brankár bol v tomto trochu nevinne. Asistencia: Andrej Laco.
    55:50 Maroš PIATKA - 3:3
     
    56:04
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Andrej Laco – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Tomáš Rusina – 2 min., hrubosť).
     
    56:53
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Tomáš Nádašdi – 2 min.).
     
    57:02
    Michalovce nezačali presilovú hru 4 na 3 najlepšie, keďže si domáci nedokázali presne prihrať. Hostia sa poľahky oslobodili.
     
    57:48
    Michalovce sa dostali do dobrej palebnej pozície, lenže brankár hostí sa nezľakol a svoje miesto si postrážil. Hostia to chcú udržať aspoň do predĺženia.
     
    58:27
    Hostia sa zrejme budú brániť až do konca zápasu. Michalovce to však nejak moc nehrotia a taktiež čakajú na predĺženie.
     
    58:35
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Matúš Sukeľ – 2 min.).
     
    59:38
    V závere ešte mohli hostia zaútočiť, ale namiesto toho si vybrali postráženie puku. Teraz je už isté, že základná hracia doba víťaza neprinesie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Onedlho sa začne predĺženie, ktoré bude trvať 5 minút. Ak gól neprinesie, nasledovať budú nájazdy.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    61:19
    Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Jakub Linet – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    61:27
    Domáci vyhrali buly a okamžite puk poslali popri mantineli až za bránu súpera. Tam Michalovciam nehrozí žiadne nebezpečenstvo.
     
    61:55
    Puk sa dostal za bránkovú čiaru domácich, lenže rozhodcovia gól neuznali. Domnievajú sa, že sa tam dostal po kontakte s rukou. Strelcom gólu mohol byť Jakub Sukeľ.
     
    62:49
    Hostia hrajú presilovku, ale nehrajú ju vôbec dobre. Majú veľa času na zakončenie, ale namiesto toho si vyberajú horšiu variantu, teda prihrávku na modrú čiaru.
     
    64:00
    Adam Trenčan na poslednú chvíľu zachytil puk vo svojej výstroji, keď mu to hráč hostí mieril popod ruku do siete. Vhadzovať sa bude pred bránou Michaloviec. Do konca predĺženia moc nezostáva.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie sa skončilo a v nájazdoch môže vyhrať hocikto.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:0
    Maroš PIATKA nepremieňa.
     
    1. séria
    0:0
    Radovan CÚTT nepremieňa.
     
    2. séria
    0:0
    Lukáš ŽIAK nepremieňa.
     
    2. séria
    0:0
    Oliver JOKEĽ nepremieňa.
     
    3. séria
    0:0
    Martin KRIŠKA nepremieňa.
     
    3. séria
    0:0
    Marek MAŠLONKA nepremieňa.
     
    4. séria
    0:0
    Tomáš VALEČKO nepremieňa.
     
    4. séria
    0:0
    Jakub SUKEĽ nepremieňa.
     
    5. séria
    0:0
    Jakub LINET nepremieňa.
     
    5. séria
    0:0
    Vladimír VYBIRAL nepremieňa.
     
    6. séria
    1:0
    Erik PIATAK premieňa.
     
    6. séria
    1:0
    Jakub LANGHAMMER nepremieňa.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa napokon skončil až po samostatných nájazdoch. Zvíťazili domáci, ktorí môžu ďakovať rozhodcom, že v predĺžení hosťom neuznali gól. Bol to sporný moment, ale rozhodca mal na to dobrý výhľad. Hostia dnes nepredviedli dobrú hru a zaslúžene prehrali. Ďakujem vám za pozornosť. Dovidenia. (20:18:56)

    Patrik Žažo


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 14. Piatak (Balko, Hančák), 28. Piatak (Mašlonka, Rusina), 31. Mašlonka (Hančák, Piatak) – 6. Vybiral (Laco), 46. Sukeľ (Kriška), 56. Piatka (Laco)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Maroš Piatka (LMI)
    0:0   Radovan Cútt (MIC)
    2. séria:
    0:0   Lukáš Žiak (LMI)
    0:0   Oliver Jokeľ (MIC)
    3. séria:
    0:0   Martin Kriška (LMI)
    0:0   Marek Mašlonka (MIC)
    4. séria:
    0:0   Tomáš Valečko (MIC)
    0:0   Jakub Sukeľ (LMI)
    5. séria:
    0:0   Jakub Linet (MIC)
    0:0   Vladimír Vybiral (LMI)
    6. séria:
    1:0   Erik Piatak (MIC)
    1:0   Jakub Langhammer (LMI)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Juríček) – Valečko, Hančák, Kolba, Korenko, Meliško, Rusina, Cvengroš, Dolgoš – Solomonchak, Cútt, Banovský – Mašlonka, Piatak, Balko – Brezniak, Linet, Jokeľ – Mesaroš, Toma, Hamráček.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Tabaček, Moravčík, Nádašdi, Mezovský, Kurali, Bača, Gründling, Nemec – Huna, Langhammer, Vybiral – Kriška, Sukeľ M., Sukeľ J. – Nechaj, Piatka, Žiak – Laco, Uhrík, Lištiak.