NY Islanders – Tampa Bay 6:7 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:3 (kon.) | Carolina – Arizona 6:5 (kon.)
Columbus – Florida 4:0 (kon.) | Detroit – Washington 0:1 (kon.) | Ottawa – Edmonton 2:6 (kon.)
Nashville – Toronto 2:5 (kon.) | Chicago – Vancouver 2:5 (kon.) | Colorado – LA Kings 1:7 (kon.)
San Jose – Vegas 2:1 (po pr.)
koniec
Carolina Hurricanes
6:5 (2:2, 2:3, 2:0)
Arizona Coyotes
cz Piatok 23.03.2018, 00:00 • PNC Arena, Raleigh (kapacita 18680 míst) • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný vstup do nového pracovního dne a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (02:57:25)
     
    Československá stopa v dnešním zápase:

    Richard PÁNIK (ARI) – 0+0, 2 střely, -1, čas na ledě 19:16
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Valentin ZYKOV (CAR) – 2+0, 5 střel, +3, čas na ledě 12:59
    2. Jeff SKINNER (CAR) – 2+1, 4 střely, +2, čas na ledě 15:32, vítězný gól
    3. Phillip DI GIUSEPPE (CAR) – 1+2, 5 střel, +2, čas na ledě 15:56
     
    Statistiky dnešního utkání:

    Střely na branku: 30:33
    Vyhraná vhazování: 30:35
    Zblokované střely: 14:21
    Hity: 13:23
    Trestné minuty: 8:4
    Přesilové hry: 0/1-1/3

    Nejvíce střel: Phillip Di Giuseppe a Valentin Zykov 5 – Jacob Chychrun a Alex Goligoski 4
    Nejvíce času na ledě: Jaccob Slavin 24:17 – Alex Goligoski 23:43

    Branky a nahrávky: 1. Skinner (E. Lindholm, Di Giuseppe), 5. Zykov (Aho, Slavin), 22. Di Giuseppe (E. Lindholm, Skinner), 35. T. Teräväinen (Aho, T. van Riemsdyk), 50. Zykov (Slavin, T. Teräväinen), 59. Skinner (Di Giuseppe, Slavin) – 9. Goligoski (Richardson), 20. Keller (Stepan, Hjalmarsson), 25. J. Archibald (Domi), 26. Cousins (Fischer, D. Strome), 40. Goligoski (Keller, Stepan). Rozhodčí: O'Rourke, Hebert – Nansen, Suchánek. Diváci: 10535.
     
    Je za námi hodně divoký zápas, který nabídl celkem 11 branek! S góly se roztrhl pytel už po 48 vteřinách hry, když skóre otevřel domácí útočník Jeff Skinner. O pár minut později na něj navázal svou první trefou v sezoně Valentin Zykov. Arizona však ještě do konce první třetiny dokázala zásluhou kuriózní branky Alexe Goligoskiho a Claytona Kellera srovnat.

    Hurricanes se znovu ujali vedení na startu třetího dějství, když se prosadil Phillip Di Giuseppe. O dalších pár chvil už ale vedla Arizona, když se během dvou minut prosadili Josh Archibald a Nick Cousins. V 35. minutě znovu srovnal Teuvo Teräväinen, ale deset vteřin před koncem třetiny vrátil hostům vedení svým druhým gólem Alex Goligoski.

    Ve třetí třetině se Coyotes zaměřili na bránění hubeného náskoku, což se jim však nepodařilo. Nejdříve v polovině závěrečného dějství srovnal svou druhou trefou v zápase Valentin Zykov a necelé dvě minuty před koncem rozhodl rovněž svou druhou brankou v utkání Jeff Skinner.

    Carolina tak v divokém střetnutí přestřílela Arizonu v poměru 6:5 a mírně se přiblížila na místa zaručující postup do play off, na osmé New Jersey aktuálně ztrácí sedm bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Cam Ward lapil další nahození na jeho branku. Necelých deset vteřin před koncem třetí třetiny se ještě jednou bude vhazovat před domácí brankou.
     
    59:33
    Jordan Staal dostal znovu puk mimo obranné pásmo, Phillip Di Giuseppe se pak snažil přehodit obránce a poslat puk do prázdné branky, Coyotes ale ještě žijí.
     
    59:21
    Fantastický zákrok Cama Warda, který lapil skrytou střelou Olivera Ekmana-Larssona na poslední chvíli do lapačky!
     
    59:04
    Kotouč skončil na domácí střídačce, hra je přerušena a vhazovat se bude před Wardovou brankou.
     
    58:45
    Darcy Kuemper už zůstal na střídačce, domácí navíc vyhráli vhazování a Justin Williams dostal puk pryč z obranného pásma.
     
    58:33
    Cam Ward pokryl lehké nahození Richarda Pánika. Po něm si hostující kouč Rick Tocchet bere oddechový čas.
    58:02 Jeff SKINNER - 6:5
     
    58:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí opět obrací zápas a necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se ujímají vedení! Jaccob Slavin vyrazil s pukem do přečíslení tří na dva, ve středním pásmu předel puk Di Giuseppemu, který jej posunul na JEFFA SKINNERA. Ten se ještě snažil najít Slavina, nakonec se k němu puk vrátil a domácí útočník jej zametl pod Kuemperem do branky! Asistence: Phillip Di Giuseppe a Jaccob Slavin.
     
    57:44
    Clayton Keller se pokusil překvapit Warda střelou z ostrého úhlu, trefil jen boční konstrukci branky. Následně domácí brankář pokryl nahození Ekmana-Larssona od modré čáry.
     
    57:17
    Obránce Jacob Chychrun se vydal na útočný výlet, který zakončil střelou z levé strany, Ward byl připraven.
     
    56:31
    Zakázané uvolnění na straně Coyotes, vhazovat se bude po levé ruce Darcyho Kuempera.
     
    56:04
    Sebastian Aho operoval před Kuemperovou brankou a málem se dostal k dorážce po nahození od modré čáry.
     
    55:33
    Hodně nepřesnou rozehrávkou se nyní prezentoval Oliver Ekman-Larsson. Naštěstí pro něj domácí nemohli rychle zpátky do útočného pásma.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 1. Skinner (E. Lindholm, Di Giuseppe), 5. Zykov (Aho, Slavin), 22. Di Giuseppe (E. Lindholm, Skinner), 35. T. Teräväinen (Aho, T. van Riemsdyk), 50. Zykov (Slavin, T. Teräväinen), 59. Skinner (Di Giuseppe, Slavin) – 9. Goligoski (Richardson), 20. Keller (Stepan, Hjalmarsson), 25. J. Archibald (Domi), 26. Cousins (Fischer, D. Strome), 40. Goligoski (Keller, Stepan)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Slavin, Faulk (A), Dahlbeck, McKeown, H. Fleury, T. van Riemsdyk – Zykov, Aho, T. Teräväinen – B. McGinn, J. Staal (C), Williams – Skinner (A), E. Lindholm, Stempniak – Nordström, D. Ryan, Di Giuseppe.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Raanta) – Ekman-Larsson (A), Connauton, Chychrun, Hjalmarsson (A), Goligoski (A), L. Schenn – Pánik, Stepan (A), Keller – Domi, Dvorak, J. Archibald – Martinook, Richardson (A), Rinaldo – Cousins, D. Strome, Fischer.

    Rozhodca: O'Rourke, Hebert – Nansen, Suchánek

    Diváci: 10535