Skalica – Lipt. Mikuláš 0:4 (kon.) | Michalovce – Detva 4:3 (kon.)
koniec
HK Skalica
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 23.03.2018, 17:00 • Hant Arena, Skalica • Tipos Extraliga (SR) • O udržanie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Liptovský Mikuláš zvládol výjazd na Záhorie a zo Skalice si odnáša tri body. Tipsportligista urobil dôležitý krok za víťazstvom už v prvej tretine, keď dvakrát skóroval Matúš Sukeľ. V druhom dejstve mali mierne navrch domáci hokejisti, no zlomil ich šťastný gól Jakuba Sukeľa. Posledná časť hry bola pod kontrolou hostí. Liptáci pridali ešte jeden presný zásah z hokejky Martina Krišku a poistili si prvé miesto v tabuľke play-out. (19:07:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Andrej Košarišťan musí zostať pozorný aj v tejto fáze zápasu. Príklepom z vrcholu kruhov ho vyskúšal domáci kanonier Ľubomír Vaškovič.
     
    59:03
    Plynú posledné sekundy stretnutia. Liptovský Mikuláš drží puk ďaleko od vlastnej brány a Košarišťan sa približuje k shutoutu.
     
    58:05
    Michal Uhrík dobre schoval strelu za brániaceho hráča. Puk zrazu vyletel na Romana Petríka a skalický brankár pokus hosťujúceho útočníka len vyrazil.
     
    57:20
    Maroš Piatka podržal puk na hokejke, netlačil sa dopredu, získal dostatok času a potom ho nahodil za bránu Romana Petríka.
     
    56:25
    Hujsa posielal puk spoza brány pred Košarišťana a ten sa odrážal rôznymi smermi. Defenzíva Liptovského Mikuláša zatiaľ uhájila čistý štít.
     
    55:41
    Pacalaj stratil puk na útočnej modrej čiare a pustil do úniku Kristiána Kučeru. Skalický útočník však nemal potrebnú rýchlosť a z bekhendu netrafil bránu.
     
    54:32
    Záhoráci nevyužili brejk troch proti dvom. Jeden zo skalických útočníkov zakončoval švihom z pravého kruhu nad bránu.
     
    53:30
    Rozdielových hráčov dnešného stretnutia nájdeme v prvej formácii hostí. Bratia Sukeľovci spolu s Martinom Kriškom sa postarali o všetky štyri góly svojho tímu rovnako ako v prvom dueli proti Skalici.
     
    52:40
    Neprehľadná situácia pred Andrejom Košarišťanom. Peter Horváth sa natlačil pred bránu, ale ležiaceho gólmana nedokázal prekonať.
     
    51:58
    Daniil Dmitrijev nabral rýchlosť na pravom krídle a švihom vyskúšal pozornosť Andreja Košarišťana. Hosťujúci brankár si stále drží čisté konto.
     
    51:23
    Lukáš Žiak strieľal švihom spoza hráča, ale mieril veľmi vysoko a bol rád, že netrafil ochrannú sieť. Roman Petrík nemusel zasahovať.
     
    50:43
    Zápas stratil potrebné tempo aj napätie. Liptovský Mikuláš vedie o štyri góly a v závere by ho o tri body pripravilo iba veľké zlyhanie.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledných desať minút. Momentálne sledujeme veľa nepresností na oboch stranách.
     
    48:37
    Martin Hujsa je späť na ľadovej ploche. Jeho spoluhráči zvládli prvé oslabenie v zápase, no stratili ďalšie dve minúty z času, ktorý im zostáva na zdramatizovanie stretnutia.
     
    48:24
    V závere početnej výhody mohol skórovať Jakub Sukeľ. Útočník hostí smeroval sám na brankára Romana Petríka, ale ten v poslednej chvíli sklepol betóny.
     
    47:26
    Liptovský Mikuláš sa nikam neponáhľa. V presilovej hre drží puk na hokejkách a predovšetkým nechce zbytočne inkasovať.
     
    46:37
    Lukáš Žiak bol faulovaný pri prieniku do útočného pásma. Na trestnú lavicu preto odišiel Martin Hujsa za hákovanie.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 2. Sukeľ (Sukeľ, Kriška), 12. Sukeľ (Sukeľ, Kriška), 39. Sukeľ (Nádašdi, Košarišťan), 44. Kriška (Sukeľ, Sukeľ)


    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Kukliš, Janík, Straka, Dmitrijev, Hílek – Vaškovič, Vereš, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Dufek, Hujsa.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Mezovský, Nádašdi, Moravčík, Tabaček, Gründling, Nemec, Nitriansky, Pacalaj – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Vybiral, Langhammer, Žiak – Uhrík, Piatka, Laco – Nechaj, Lištiak.

    Rozhodca: Stano, Kubuš – Kacej, Synek