Finále SP - hromadný štart mužov, 15 km sk Víťaz: Maxim Tsvetkov (RUS) (kon.) | Finále SP - hromadný štart žien, 12,5 km sk Daria Domračevová (Bielorusko) (kon.)
koniec udalosti
Finále SP - hromadný štart žien, 12,5 km, Ťumeň

Daria Domračevová (Bielorusko)

Nedeľa 25.03.2018, 16:00 • Ťumeň (Rusko) • Biatlon
    Zostrih pretekov s hromadným štartom

    Kaisa Mäkäräinenová - Víťazka Svetového pohára

     
    TOP 5 Svetového pohára:
    1. Kaisa Mäkäräinenová (FIN) 822 bodov
    2. Anastasia Kuzminová (SVK) 819 bodov
    3. Daria Domračevová (BLR) 804 bodov
    4. Laura Dahlmeierová (GER) 730 bodov
    5. Dorothea Wiererová (ITA) 681 bodov (16:50:49)
     
    Konečné poradie pretekov s hromadným štartom:
    1. Darja Domračevová (BLR) 35:27,4 min. (1)
    2. Paulina Fialková (SVK) + 1,8 s (1)
    3. Anaïs Chevalierová (FRA) + 6,6 s (0)
    4. Vanessa Hinzová (GER) + 9,6 s (1)
    5. Franziska Preussová (GER) + 9,8 s (2)
    6. Kaisa Mäkäräinenová (FIN) + 17,4 s (3)
    7. Tiril Eckhoffová (NOR) + 26,1 s (3)
    8. Karolin Horchlerová (GER) + 26,4 s (1)
    9. Fujuko Tačizakiová (JPN) + 29,1 s (1)
    10. Anna Frolinová (KOR) + 35,9 s (3)
    11. Anastasia Kuzminová (SVK) + 36,4 s (3)
     
    Ženské preteky s hromadným štartom priniesli skvelé vyvrcholenie biatlonovej sezóny. Až do poslednej streľby nebolo jasné, kto vyhrá veľký krištáľový gĺobus. Pred záverečným bežeckým okruhom mala k tomu bližšie Anastasia Kuzminová, ale Kaisa Mäkäräinenová predviedla rýchlejší beh a postupne sa prepracovala až na šiestu priečku, zatiaľ čo Slovenka spadla z ôsmeho miesta až na jedenáste. V konečnom zúčtovaní teda Fínka predbehla šesťnásobnú olympijskú medailistku o tri body.

    Napriek tomu zažil dnes slovenský biatlon vydarený deň. Paulína Fialková prvýkrát v kariére prenikla na stupne víťazov a obsadila druhé miesto, pričom na víťazku Dariu Domračevovú stratila len dve sekundy. Skvelým výsledkom je aj celkové druhé miesto Kuzminovej vo Svetovom pohári. Žiadna Slovenka predtým nedosiahla takéto umiestnenie a bonusom pre ruskú rodáčku sú aj dva malé glóbusy za prvenstvá v šprinte a stíhačke.
     
    Záverečné preteky aktuálnej sezóny Svetového pohára v biatlone sa práve skončili.
     
    cieľ
    Kaisa Mäkäräinenová je celkovou víťazkou Svetového pohára. Fínka prišla do cieľa na šiestom mieste, Kuzminová preťala pásku až na jedenástej pozícii.
     
    cieľ
    Daria Domračevová dotiahla svoj útok do víťazného konca. Paulína Fialková ale dosiahla životný výsledok, keď finišovala na druhej pozícii s odstupom dvoch sekúnd.
     
    11,9km
    Paulína Fialková je stále za Dariou Domračevovou, no Bieloruska si vytvorila náskok dvoch sekúnd. Kaisa Mäkäräinenová ukazuje neskutočnú bojovnosť, Kuzminová nemá dostatok síl.
     
    11,5km
    Daria Domračevová predbehla Paulínu Fialkovú a vedie o pár centimetrov. Kaisa Mäkäräinenová poskočila už na šieste miesto a Kuzminová je až desiata.
     
    11 km
    Paulína Fialková dokázala predbehnúť Francúzku Chevalierovú, ale zozadu sa tlačia ďalšie súperky. Kuzminová stráca a nedokáže sekundovať Kaise Mäkäräinenovej.
     
    4. str
    Anastasia Kuzminová musela absolvovať jeden trestný okruh, Kaisa Mäkäräinenová bola bezchybná. Slovenka a Fínka sú blízko pri sebe.
     
    4. str
    Paulína Fialková má obrovskú šancu na víťazstvo. Slovenka je po štvrtej streľbe druhá o dve sekundy za Chevalierovou.
     
    4. str
    Pred štvrtou streľbou je stále všetko otvorené. Na prvých dvoch pozíciách sú Nemky. O tretie a štvrté miesto súperia Chevalierová s Fialkovou.
     
    9,5 km
    Kaisa Mäkäräinenová dnes predvádza vynikajúci bežecký výkon. Oproti medzičasu po streľbe stiahla na Kuzminovú takmer desať sekúnd a je dvanásta.
     
    9,0 km
    Dahlmeierová s Horchlerovou dokázali predbehnúť Chevalierovú, ale tá sa drží tesne za nimi. Paulína Fialková stráca naďalej deväť sekúnd. Piata Kuzminová má manko dvadsiatich sekúnd.
     
    8,5 km
    Paulína Fialková má na dohľad tri súperky pred sebou. Slovenská biatlonistka urobila jednu chybu, zatiaľ čo jej konkurentky strieľali bez zaváhania.
     
    3. str
    Kaisa Mäkäräinenová prešla po dvoch trestných kolách medzičasom na dvadsiatej pozícii. Fínka momentálne stráca na Slovenku 27 sekúnd.
     
    3. str
    Do tretice vedie po streľbe Anaïs Chevalierová. Na vynikajúcom štvrtom mieste s mankom deviatich sekúnd sa nachádza Paulína Fialková, piata je Kuzminová.

    Tomáš Lengyel