Montpellier – Bordeaux 1:3 (kon.) | Troyes – Marseille 2:3 (kon.) | Paríž – Monaco 7:1 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
1:3 (0:1)
Girondins Bordeaux
cz Nedeľa 15.04.2018, 15:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8. (16:57:03)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou pryč a Bordeaux si tak odváží z Montpellier cennou výhru 3:1 a připisuje si tak do tabulky tři body.

    Úvod byl spíše v režii domácího celku, ale již v desáté minutě však všechny šokoval Martin Braithwaite dopravil míč do sítě po prvním rohovém kopu Bordeaux. Stejný scénář měl i začátek druhého poločasu. Montpellier bylo aktivnější, ale branky padaly na druhé straně. Bordeaux uklidnil brankou na 2:0 Francois Kamano. Deset minut před konce poté pečetil výhru hostujícího celku po přihrávce Contenta střídající Soualiho Meïta. Montpellier se začalo prosazovat až v úplném závěru. V devadesáté minutě zamířil přesně kapitán Ellyes Skhiri, následně mohl ještě z pokutového kopu snížit na rozdíl jediné branky Camara, ale toho skvěle vychytal Benoit Costil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90+2. Neproměněná penalta
     
    90+2
    Snížení ale domácím není přáno. Souleymane Camara si postavil míč na značku pokutového kopu, následně se rychle rozběhl a svou střelu umisťoval k pravé tyči. Tam se ale vydal i Costil, který dokázal balon vyrazit vedle své branky.
    90+1. Penaltový zákrok
     
    90+1
    Pokutový kop pro Montpellier! Domácí mohou ještě snížit na jednu branku!
    90. Ellyes SKHIRI - 1:3
     
    90
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se domácí dočkali alespoň jedné branky! Po přetaženém centru vracel míč na hranici vápna Dolly, ELLYES SKHIRI perfektně odhadl situaci a střelou do pravého horního rohu nedal Costilovi příliš mnoho šancí. Na body to však dnes Montpellier stačit nebude.
     
    89
    Keagan Dolly je hodně aktivní v posledních minutách, ale ani jeho další střela neprošla až ke Costilovi. Povedený blok předvedla dvojice Koudé, Pablo.
     
    88
    Malcon spěchal za nakopnutým balonem na pravé straně. Cozza ho vyrušil při zpracování a míč se od střídajícího hráče Bordeaux odrazil jen za postranní lajnu.
     
    87
    Camara měl proti sobě jen jediného obránce, ale i ten mu dokázal sebrat v důležitý okamžik balon. Následný centr Ningy je zblokován na rohový kop.
     
    86
    Už ani domácí se nesnaží tolik napadat jako před třetí obdrženou brankou. Dolly se zničehonic opřel do balonu, ale z velké dálky Costila nepřekonal.
     
    85
    Hosté s přehledem dohrávají povedený zápas kombinací ve středu pole. Balon se dostal i ke Costilovi, který ho následně odpálil na útočnou polovinu.
     
    84
    Po několika hlavičkových soubojích ve středu pole se balon odrazil ke kopačkám Lukase Leragera. Ten si pomohl spoluprací s Plašilem. Následně ale Contento už nepředvedl tak povedenou přihrávku jako při třetí brance.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. O třech bodech je pravděpodobně rozhodnuto, ale domácí se budou snažil alespoň jednou překonat Benoita Costila.
     
    81
    Aktivita Montpellier je ta tam. Domácí se nemohou dostat k balonu a ani napadání fotbalistům Montpellier nepomáhá.

    Vít Schück

    Góly: 90. Skhiri – 10. Braithwaite (Pablo), 51. Kamano (Lerager), 80. Meïté (Contento)

    Karty:   44. Sio (MON), 50. Cozza (MON), 58. Lasne (MON) – 4. Koundé (BOR), 30. Braithwaite (BOR)

    Nepremenená penalta: 90+2. Camara (MON), brankár Costil zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8.
    HSC Montpellier: Lecomte – Congré, Mendes, Mukiele – Aguilar (60. Camara), Lasne, Skhiri (C), Mbenza, Cozza – Ikoné (46. Dolly), Sio (61. Ninga).
    Náhradníci: Pionnier – Hilton, Sambia, Dolly, Píriz, Camara, Ninga.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Pablo, Koundé, Contento – Lerager, Plašil, Sankharé (69. Meïté) – Vada (78. Pellenard) – Kamano (62. Malcom), Braithwaite.
    Náhradníci: Mandanda – Baysse, Pellenard, Meïté, Malcom, de Préville, Laborde.

    Rozhodca: Abed – Aube, Drouet