Tisková konference před Carlson Hockey Games (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference před Carlson Hockey Games

cz Pondelok 16.04.2018, 14:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    Čtyři zápasy – čtyři vítězství. Bezchybní jsou zatím čeští hokejisté v přípravě na mistrovství světa, ale tento týden je čeká těžší prověrka – Carlson Hockey Games, které startují v Pardubicích ve čtvrtek! Dnes se v Tipsport areně koná tisková konference k turnaji.
    V Pardubicích se představí i "domácí" útočníci Tomášek a Kaut.
     
    Hosté tiskové konference:

    Josef Jandač – trenér národního týmu
    Jiří Fischer – generální manažer národního týmu
    Martin Charvát – primátor města Pardubic
    Roman Vácval – marketingový manažer společnosti Pilsen
    Filip Chytil – hráč národního týmu
     
    V Pardubicích už je vše připraveno ke startu tiskové konference.
     
    Tisková konference začala.
     
    Tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund připomíná historii podniku Euro Hockey Tour, který Češi vyhráli dvakrát, zatímco Finové osmkrát, Rusové sedmkrát a Švédové čtyřikrát.
     
    Česká reprezentace odehrála v Pardubicích už 26 utkání s bilancí 13 výher, 2 remíz a 11 porážek. Její skóre je 99:68.
     
    Jako první si vzal slovo primátor Martin Charvát: Pro naše město je to obrovská čest i pohlazení po loňské sezóně. Bude to oslava hokeje v hokejovém městě, jakým jsou Pardubice. Doufám, že všem účastníkům se v naší hale dostane dobrého zázemí a že náš tým bude hlavně bavit lidi hokejem, což umíme.
     
    Roman Vácval děkuje za společnost Pilsen, že funguje spolupráce s ČSLH, a doufá, že se letos bude opakovat povedený turnaj z Českých Budějovic. Jak po stránce návštěvnické, tak výsledkové.
     
    Hlavní kouč Josef Jandač právě oznamuje nominaci českého týmu. Upozorňuje, že měl za cíl do přípravy povolat široké spektrum hráčů, dělají mu potíže zranení, monitoruje situaci v zámoří i ve finále extraligy.
     
    Chtěli bychom rozložit náročnost šesti utkání – tedy včetně švédského turnaje – do více hráčů. Potom nás čeká velice těžký turnaj MS, kde hrajeme letos tři dvojzápasy. Bude to velmi těžké fyzicky zvládnout.
     
    Tým doplní brankář Pavel Francouz a obránci hradeckého Mountfieldu Martin Pláněk a Filip Pavlík, protože Ondřej Vitásek bude minimálně deset dní ze zdravotních důvodů mimo.
     
    Adam Polášek má pořád problémy se zraněním z Příbrami, uvidíme, jak na tom bude, jestli tento týden naskočí.
     
    Co se týče útoku, doplnili nás mladší kluci, ktetí přijeli ze zámoří. Dmitrij Jaškin, Filip Chytil, Filip Chlapík zůstal ve sněhové bouři, Filip Zadina také dorazí se zpožděním, ale už dnes.
     
    V pátek přiletí Martin Frk. Po dohodě uvidíme, jestli o víkendu bude hrát, nebo ne.
     
    David Kaše v posledním zápase s Francií dostal hokejkou přes prst a bohužel ho má zlomený. Domluvili jsme se, že se připojí, bude se připravovat na ledě, přiští týden půjde na rentgen, případně zkusíme udělat dlahu. Je to otevřené.
    Nominace českého týmu

     
    Michal Řepík má taky problémy se zápěstím, ale to by neměla být tak velká komplikace.
     
    Jiří Fischer je novým generálním manažerem týmu a nyní si vzal slovo: Poprvé zveme i hráče z kanadské juniorky. S Pepou Jandačem jsme byli v kontaktu prakticky každý den, on zval hráče z Evropy, já ze zámoří. Jsme rádi, že se kluci okamžitě sbalili a přijeli. Budeme sledovat play off NHL i AHL a s kluky jsem v kontaktu.
     
    Ficher děkuje ČSLH za jmenování. Téhle pozice si hrozně vážím, je to pro mě obrovská čest. Tohle byl můj sen už několik let, říká.
     
    Zdeněk Zikmund připomíná, že první trénink mají hráči dnes od 17 do 19 hodin.
     
    Na akci bude bohatý doprovodný program. Hry zahájí slavnostní nástup za účasti patrona Vladimíra Martince, přijde biatlonista Michal Krčmář. V sobotu pogratulujeme Vladimíru Nadrchalovi k narozeninám, v neděli přijde na řadu poděkování Petru Čáslavovi a Tomáši Rolinkovi – mistrům světa z roku 2010 i pardubickým ikonám.
     
    Pro fanoušky bude dvě hodiny před zápasem otevřena fanzóna, do níž bude vstup samozřejmě zdarma.
     
    Ke dnešnímu dni bylo prodáno zhruba 60 procent vstupenek. Prodej nadále pokračuje online na www.hokejkaticket.cz a na pokladnách Tipsport areny.
     
    Vedle hlavního vchodu bude otevřen i zvláštní vchod z fanzóny.
     
    A je čas na dotazy.
     
    Zdravotní stav Vojtěcha Mozíka? Je v léčení, šance na návrat existuje, ale nejsme bůhvíjací optimisté. Čekáme na zlepšení stavu.
     
    Proč hradečtí beci? Rozšiřujeme kádr, čeká nás ještě šest utkání, říká Jandač. Zranění mohou přijít, i když to samozřejmě nechceme.
     
    K týmu se zítra připojí i gólman David Rittich, ale do utkání tady na turnaji nezasáhne. Měl by ale příští týden ve Švédsku.
     
    Jiří Fischer podotýká, že někteří hráči ze zámoří nemají podepsané smlouvy na novou sezónu, což situaci národnímu týmu ztěžuje.
     
    Do turnaje může zasáhnout 30 hráčů, trenéři mají představu, ale budou reagovat na zdravotní stav. Ze soupisky každopádně vypadnou čtyři hráči.
     
    Jak se Josef Jandač těší do Pardubic? Působil jsem tady rok, a byl to hrozně příjemný rok, říká. Rád se sem vracím. Mám tady na to výborné vzpomínky.
     
    Tisková konference skončila.
     
    To je ze společné části tiskové konference vše, děkuji vám za pozornost. Přijeďte do Pardubic, ve čtvrtek se na vás budeme těšit!
     
    Nominace českého týmu na Carlson Hockey Games v Pardubicích:

    Brankáři:

    Patrik Bartošák (Vítkovice), Pavel Francouz (Čeljabinsk), Dominik Furch (Omsk)

    Obránci:

    Jakub Galvas (Olomouc), David Sklenička, Michal Moravčík (oba Plzeň), Marek Hrbas, Lukáš Klok (oba Vítkovice), Tomáš Pavelka (Sparta Praha), Martin Pláněk, Filip Pavlík (oba Hradec Králové), Filip Pyrochta (Liberec), Michal Jordán (Chabarovsk), Adam Polášek (Soči).

    Útočníci:

    Roman Červenka, Michal Birner (oba Fribourg-Gottéron), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta), Dmitrij Jaškin (St. Louis), Adam Musil (San Antonio), Michal Řepík (Sparta Praha), Matěj Stránský (Čerepovec), Jakub Orsava (Mladá Boleslav), Martin Kaut, David Tomášek (oba Pardubice), Martin Frk (Detroit Red Wings), Jan Ordoš (Liberec), Roman Horák (Viťaz Moskevská oblast), Filip Chytil (New York Rangers), Filip Chlapík (Ottawa Senators), Filip Zadina (Halifax), Robert Kousal (Davos), David Šťastný (Zlín). (14:31:29)

    Martin Voltr