Fínsko – Česko 4:2 (kon.) | USA – Bielorusko 8:0 (kon.) | Švédsko – Kanada 2:3 (po pr.)
Rusko – Slovensko sk 6:5 (2:0 po s.n.)
koniec po predl.
Švédsko
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Kanada
Utorok 24.04.2018, 16:30Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    Je koniec. Aj keď Kanada po prvej tretine prehrávala, tak najprv dokázala v druhej tretine vyrovnať, v tretej dostať vedenie na svoju stranu a už to vyzeralo na úspešný koniec. Potom však prišlo vyrovnanie Boqvista v poslednej minúte a tak nás čakalo ešte predĺženie. V tom však Kanaďania dotiahli zápas do úspešného konca vďaka gólu Lafreniereho, ktorý rozhodol dnešné napínavé stretnutie. Ja sa pre dnešok s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. Dovidenia. (19:01:27)
     
    Koniec zápasu.
    62:27 Alexis Lafreniere (CAN) - 2:3
     
    62:27
    Kanada dala gól!
    Kanada nakoniec využila presilovú hru! K odrazenému puku sa dostal ALEXIS LAFRANIERE, úžasne si prehodil puk na forhend a vystrelil na bránu Lindboma. Ten nemal absolútne žiadnu šancu.
     
    61:45
    Kanada je usadená v útočnom pásme, chýba tomu však strelecké zakončenie.
     
    60:47
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Jonatan Berggren – 2 min., držanie).
     
    60:40
    Rodrigue vytiahol teraz parádny zákrok! Bogvist mohol zaútočiť na hattrick, lenže strelou zápästím trafil len hornú žrď!
     
    60:10
    Švédi uspeli na úvodnom vhadzovaní a predĺženie sa nám začína. Zaplená aréna sa otriasa v základoch a dnešný zápas si nesmierne užíva.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    O víťazovi sa nám v riadnom hracom čase nerozhodlo a tak uvidíme v tomto zápase predĺženie, prípadne nájazdy, v ktorých sa rozhodne o víťazovi tohto stretnutia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    58:26 Adam Boqvist (SWE) - 2:2
     
    58:26
    Švédsko dalo gól!
    Tak predsa len! ADAM BOQVIST sa už nemohol pozerať na bezmocnosť svojich spoluhráčov a tak zobral všetko do svojich rúk a strelou zápästím prekonal Rodrigueho.
     
    58:08
    Vylúčenie v tíme Kanada (Cameron Hillis – 2 min., hákovanie).
     
    57:30
    Švédi v nesprávnom momente hrajú ešte aj početnú nevýhodu a vďaka tomu je už asi rozhodnuté.
     
    57:23
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Lukas Wernblom – 2 min., hrubosť).
     
    57:15
    Alexis Lafraniere teraz dobre napádal rozohrávku Švédska, ktoré má problém dostať sa z obranného pásma.
     
    55:09
    Olofsson si peknou kľučkou prehodil puk na forhend a z ostrého uhlu vypálil. Rodrigue jeho strelu vyrazil pravým betónom a hra pokračuje.
     
    53:35
    Hillis sa krásnou individuálnou akciu predral pred bránku Švédska ale v kľúčový moment sa mu puk zošmykol a Kanadský útočník tak minul bránu.

    Ján Vojtaššák

    Góly a asistencie: 11. A. Boqvist (Olofsson, Fagemo), 59. A. Boqvist (Lundkvist) – 27. Lavoie (McIsaac, Dellandrea), 49. Wouters (Lafreniere, Merkley), 63. Lafreniere (Merkley, Veleno)


    Švédsko: Lindbom (Eliasson) – Ginning (C), A. Boqvist, Lundkvist, Björnfot, Johansson, Granberg, Andersson – Pašić, Berggren, D. Gustafsson – Westfält, Nässén, Lilja – Wernblom (A), Hoglander, Bäck – Jakobsson, Grewe, Olofsson (A) – Fagemo.
    Kanada: Rodrigue (Ellis) – Smith (C), Byram, Merkley, Bahl, McIsaac, Tychonick, Robertson – Dellandrea (A), Lafreniere, Thomas – Noel, McShane, Veleno (A) – Dudas, Foudy, Hillis – Lavoie, Wouters, McBain.