Jihostroj – Liberec 2:3 (kon.)
koniec
VK Jihostroj Č. Budějovice
2
22 25 19 25 5  
VK Dukla Liberec
3
25 19 25 21 15  
cz Utorok 24.04.2018, 18:00 • Sportovní hala, České Budějovice • Play-off extraligy mužů (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    0:0
    Supervyrovnaná série o extraligový bronz končí lépe pro libereckou Duklu, která dokázala zvítězit v rozhodujícím duelu na půdě Jihostroje 3:2 a končí třetí.

    Ani jeden z pěti setů nedospěl až do vyrovnané koncovky. Liché sady patřily jasně Liberci, ty sudé naopak Českým Budějovicích. V rozhodující sadě se obhájce titulu naprosto sesypal, hned od úvodu domácí ztráceli o dva body, následně přišel z lavičky na podání Patrik Indra, který ještě více zatlačil přijímající hráče Jihostroje. Přihrávka se domácím nedařila a z toho pramenily i chyby na útoku. Klíčová sada, která rozhodla o bronz skončila nakonec o propastných deset bodů. (20:21:32)
     
    5:15
    Konec zápasu.
     
    5:15
    Dukla Liberec po roce znovu získává bronz! Na obhájce titulu a vítěze základní části zbývá jen nepopulární čtvrté místo. Celou sezonu ukončil oběma týmům esem o pásku Jakub Janouch.
     
    5:14
    Liberecký nahrávač tentokrát hledal servisem Michálka, který poslal přihrávku daleko za kurt. Štokr smečoval po vysoké nahrávce Kunce a jsou tady mečboly pro Liberec.
     
    5:13
    Jakub Janouch pokračuje na servisu. Holubec pokládá míč na zem po nepřesné přihrávce a už to je o osm bodů.
     
    5:12
    Po servisu Jakuba Janoucha přihrál nepřesně Fila, následnou bodovku proměnil nekompromisní smečí po lajně Štokr.
     
    5:11
    Radek Mach je na podání. Štokr se štěstím vytlouká blok domácího celku.
     
    5:10
    Kupilíka nahrazuje na palubovce Šotola, Křesťana nahrazuje Palgut. Libor Leikep pokračuje na podání. Štokra byl blízko bodu, ale domácí zabojovali v obraně a ještě dokázali zablokovat Správku.
     
    4:10
    Fila se vrací zpět na palubovku. Leikepův servis mířil na Michálka, poté smečoval jen do pásky Křesťan a o bronzu je nejspíše rozhodnuto.
     
    4:9
    Místo Fily přichází na podání z lavičky Jiří Kraffer. Galabov přesně přihrál a z toho poté těžil smečí z hlavního kůlu Správka.
     
    4:8
    Jan Galabov stále pokračuje na servisu. Tentokrát ale už míč končí z ruky podávajícího hráče jen v síti.
     
    3:8
    Jednadvacetiletý smečař liberecké Dukly Jan Galabov pokračuje na podání. Domácí museli jen odevzdat míč a to se Machovi ani nepovedlo. Velká chyba domácího kapitána.
     
    3:7
    Po servisu Jana Galabova přihrával přesně Michálek. Následně ale z hlavního kůlu smečuje jen do bloku Leikepa Fila a Liberec odskakuje již na čtyři body. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    3:6
    Filip Křesťan je na servisu. Domácí univerzál ale podává jen do poloviny sítě.
     
    3:5
    Zdá se, že Patrik Indra je dokonalým žolíkem na servis. Ve třetím i čtvrtém setu dokázali přihrávače pořádně potrápit a nyní to prokazuje i v rozhodující sadě. Fila z vysoké nahrávky smečoval jen do bloku, ale poté balon končí od Libereckých jen v autu.
     
    2:5
    Patrik Indra přišel z lavičky na podání. Mladý univerzál Dukly dokázali domácí zatlačit. Galabov vytlouká domácí trojblok a už to je o tři body.
     
    2:4
    A právě Todua je na podání. Štokr smečuje přesně proti jednobloku do diagonály. Kupilík s Křesťanem v poli neuspěli.
     
    2:3
    Po servisu Aleše Holubce přihrával Fila. Kupilík jen podržel míč Toduiovi, který smečuje přesně středem sítě.
     
    1:3
    Také Petr Michálek se představil na podání. Dukla ale odpovídá útokem Holubce středem sítě. jihostroj neměl v obraně šanci.

    Vít Schück

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer, Humler – Mach (C), Ondrovič, Todua, Polák – Křesťan, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    VK Dukla Liberec: Janouch, Srb – Kriško, Galabov, Kroužek, Správka (C) – Staněk, Veselý, Holubec, Leikep – Štokr, Indra – Kunc, Kopáček
    Trenér: Michal Nekola

    Rozhodca: Kamil Renčín – Tomáš Fink
    Jihostroj 1 2 Liberec
    #1 Utorok 17.04.2018 • 17:10
    Jihostroj - Liberec 3:2
    #2 Sobota 21.04.2018 • 18:00
    Liberec - Jihostroj 3:1
    #3 Utorok 24.04.2018 • 18:00
    Jihostroj - Liberec 2:3