Dortmund – Mainz 1:2 (kon.) | Lipsko – Wolfsburg 4:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Bayern 1:3 (kon.)
Brémy – Leverkusen 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Freiburg 3:1 (kon.) | Frankfurt – Hamburger 3:0 (kon.)
Augsburg – Schalke 1:2 (kon.) | Hannover – Hertha 3:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 2:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
1:2 (1:2)
FC Schalke 04
cz Sobota 05.05.2018, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pěkný sobotní večer a někdy příště opět na počtenou! (17:40:18)
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se stává tým FC Schalke 04! Jelikož Dortmund prohrál s Mohučí, zajistili si Gelsenkirchenští s předstihem druhé místo v tabulce. Augsburg se ve druhém poločase snažil o vytvoření tlaku, ale byli to právě hosté, kdo po brejkových situacích více hrozil. Nutno ovšem přiznat, že měl tým z Bavorska kopat penaltu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Schalke mělo k dispozici ještě jeden zajímavý brejk. Táhl jej Leon Goretzka, jenž trošku prováhal šanci na přihrávku a po souboji padl na zem. Pískat se nebude, nicméně domácí již mají zoufale málo času.
     
    90+3
    A mohlo být rozhodnuto. Amine Harit krásnou kolmicí vyslal do sólového úniku Cedric Teuchert. Ten se snažil mířit po zemi na bližší tyč, gólman Marwin Hitz ovšem dokázal střelu vytěsnit spičkou kopačky na rohový kop!
     
    90+2
    Daniel Caligiuri nic nevymýšlel a jednoduše nakopl balón až k brance Marwina Hitze. Ten se snaží rychle rozehrát, ale zatím není úplně spokojen s aktivitou spoluhráčů.
     
    90+1
    Před brankou Schalke vznikly po centru velké zmatky. Jan Morávek dobře uspěl ve vzdušném souboji a je pro Augsburg velká škoda, že Alfredu Finnbogasonovi akribatické zakončení nesedlo ideálně.
     
    90
    Druhý poločas je nastaven o 4 minuty!
     
    89
    Philipp Max se po prudké přihrávce natahoval marně. Míč skončil až v autu a hostující fanoušci už ve svém sektoru pomalu začínají slavit postup do Champions League.
     
    88
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Guido Burgstaller, přichází Cedric Teuchert.
     
    88
    Alfred Finnbogason (AUG) si v souboji s Thilem Kehrerem pomohl neparným útočným faulem. Posléze vztekle zakopl míč, za což vidí žlutou kartu.
     
    87
    Jan Morávek ve středovém kruhu fauloval Leona Goretzku a Gelsenkirchenští budou v klidu rozehrávat. Právě Goretzka si nakonec vybral Jevhena Konopljanku, jenž šetří čas u postranní čáry.
     
    86
    Guido Burgstaller s notnou dávkou štěstí udržel balón na svých kopačkách a znovu jej poslal dozadu. Po krátké kombinaci to zkusil z dálky Leon Goretzka a rána letěla příliš vysoko.
     
    85
    Daniel Caligiuri se od pokutového území vydal až k vlastní obranné polovině a poslal míč Benjaminu Stamboulimu. Ten si jej ještě vyměnil s Naldem a domácí musejí napadat.
     
    84
    Domácí trenér se během druhé půle projevuje poměrně divoce a nyní už jej musel umravňovat čtvrtý rozhodčí. Mezitím šetří Schalke cenné chvilky na útočné polovině.
     
    83
    Augsburg se snaží o zatlačení soupeře. Před Ranim Khedirou odkopl míč soupeř do zámezí, načež jej Philipp Max rychle vhodil zpátky do hry a kombinace pokračuje.
     
    81
    Philipp Max se pokusil zaskočit hostující defenzivu centrem z levého křídla. Právě centr byl bohužel pro tým z Bavorska nejslabším článkem celé akce a Ralf Fährmann jej snadno zkrotil.
     
    80
    Ralf Fährmann dostává míč od své klece dlouhým nákopem. Hráči Schalke ho ale nedokázali podržet na útočné polovině a hra už se znovu stěhuje před jejich šestnáctku.
     
    79
    Zajímavý centr posílal před branku z levé strany technicky dobře vybavený Caiuby. Benjamin Stambouli jej úspěšně odvrátil na roh, ze kterého už Augsburg nikterak výrazněji nezahrozil.

    Ondřej Belák

    Góly: 26. Max (Baier) – 24. Kehrer (Burgstaller), 34. Finnbogason (vla.)

    Karty:   77. Max (AUG), 88. Finnbogason (AUG) – 45+2. Schöpf (SCH)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:9.
    FC Augsburg: Hitz – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Richter (72. Morávek), Baier (C) (79. Córdova), R. Khedira, Caiuby – Gregoritsch, Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Córdova, Danso, Janker, Kačar, Morávek, Parker.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, Goretzka, McKennie, Konopljanka, Schöpf – Burgstaller (88. Teuchert), Di Santo (65. Harit).
    Náhradníci: Nübel – Baba Rahman, Harit, Insua, Oczipka, Pjaca, Teuchert.

    Rozhodca: Kampka

    Diváci: 30 660