Marseille – Atlético Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
0:3 (0:1)
Atlético Madrid
Streda 16.05.2018, 20:45 • Stade de Lyon, Lyon • Európska liga • Finále
Predzápasové kurzy
     
    90
    Symbolický moment na záver riadneho hracieho času. Ihrisko opúšťa Antoine Griezmann, ktorý si dnes svoju úlohu splnil na 100% a na jeho miesto vybieha na svoj posledný zápas v pohárovej Európe legendárny Fernando Torres.
     
    88
    Krátko pred koncom riadnej hracej doby sledujeme aj druhé striedanie v zostave Atlética, keď z ihriska odchádza Ángel Correa a stredovú formáciu prichádza vystužiť Thomas Partey.
     
    74
    Ešte pred štandardnou situáciou Marseille pripravilo aj svoje posledné striedanie, keď pre dnešok dohral Valère Germain a na jeho miesto vybehol Kostas Mitroglu.
     
    55
    Rudi Garcia pripravil už svoje druhé striedanie. Z ihriska sťahuje krídelníka Lucasa Ocamposa a na jeho miesto posiela Clintona N'Jieho.
     
    46
    Do druhého polčasu spravil Diego Simeone logickú zmenu, keď z ihriska stiahol Šimeho Vrsaljka, ktorý mal na konte žltú kartu a na jeho miesto poslal skúseného obrancu Juanfrana.
     
    32
    Dimitri Payet odchádza so slzami v očiach z ihriska a svoje miesto prepúšťa mladučkému Maximeovi Lópezovi.

    Jakub Kocourek

    Góly: 21. Griezmann, 49. Griezmann, 89. Gabi

    Karty:   38. Amavi (OMA), 75. Gustavo (OMA), 78. N'Jie (OMA) – 23. Vrsaljko (ATM), 78. Hernández (ATM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:9.
    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Rami, Gustavo, Amavi – Anguissa, M. Sanson – Thauvin, Payet (C) (32. Maxime López), Ocampos (55. N'Jie) – Germain (74. Mitroglu).
    Náhradníci: Pelé – Sakaj, Kamara, Rolando, Mitroglu, N'Jie, Maxime López.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko (46. Juanfran), J. Giménez, Godín, Hernández – Á. Correa (88. Partey), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – D. Costa, Griezmann (90. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – Luís, Partey, F. Torres, Savić, Juanfran, Gameiro.

    Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra – Danny Makkelie, Pol van Boekel (všetci Holandsko) – Szymon Marciniak (Poľsko)