Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Švédsko
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Lotyšsko
Štvrtok 17.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné štvrťfinálové stretnutie, v ktorom si sily merali Švédsko a Lotyšsko. Po výsledku 3:2 pokračujú do semifinále Švédi. Pre Lotyšov sa turnaj končí.


    Najlepší hráči v dnešnom zápase:

    v tíme Švédska: Oliver Ekman-Larsson
    v tíme Lotyšska: Elvis Merzlikins

    Najlepší hráči Lotyšska na turnaji:

    Kristaps Sotnieks
    Andris Džerinš
    Elvis Merzlikins

    S týmto konštatovaním sa s vami už lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (22:38:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:01
    A boli blízko vyrovnania! Anders Nilsson bol ďaleko od svojej bránky, Lotyšsko ale tento fakt na vyrovnanie využiť nedokázalo.
     
    58:52
    Už hrajú Lotyši bez gólmana.
     
    58:27
    Už prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny. Hrá sa v pásme Lotyšska, Elvis Merzlikins tak svoju bránku opustiť nemôže.
     
    57:30
    Dennis Everberg naháňal puk v strednom pásme a aj keď ho napokon nezískal, pre Švédsko vybojoval niekoľko cenných sekúnd. Jeho spoluhráči medzičasom prestriedali.
     
    56:48
    Lotyši si zatiaľ nedokážu vypracovať potrebný tlak, aby sa mohli dočkať vyrovnávacieho gólu.
     
    55:10
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 12 490 divákov. Hala je kompletne vypredaná.
     
    54:46
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    54:23
    Opäť dobrá strela, opäť v nej mal prsty Mikael Wikstrand. Tentokrát puk opustil obranné pásmo Lotyšska, čo využijú oba celky na rýchle prestriedanie svojich hráčov.
     
    53:20
    Dobré zakončnenie Mikaela Wikstranda, ktorý si poklepaním hokejky o ľad vypýtal puk. Mieril k vzdialenejšej žrdi, kde vystrelil Merzlikinsov betón. Puk bol napokon zrazený na mantinel.
     
    52:27
    Rickard Rakell korčuľoval za lotyšskou bránkou, kde čakal na prihrávku od svojich spoluhráčov. Puk ale na jeho čepeľ napokon nesmeroval. Švédi budú striedať počas hry.
     
    51:20
    Švédi sa ale snažia o svojom víťazstve rozhodnúť štvrtým gólom. Merzlikinsov zákrok, keď sa snažil puk priľahnúť, vyzeral síce mierne komicky, ale bol mimoriadne účinný.
    50:21 Rudolfs Balcers (LAT) - 3:2
     
    50:21
    Lotyšsko dalo gól!
    Tak sa na to pozrime. Lotyšsku sa predsa len darí skórovať kontaktný gól, a tak ešte nie je z jeho pohľadu nič stratené. Puk zapadol presne do ľavej šibenice švédskej bránky, o čo sa postaral RUDOLFS BALCERS. Asistencia: Ronalds Keninš.
     
    49:30
    Lotyši sa po treťom inkasovanom góle nedokážu skonsolidovať, hrá sa v podstate len v ich obrannom pásme. To pre celok, ktorý pomýšľa nad postupom medzi štyri najlepšie tímy, nie je rozhodne dobrou vizitkou.
     
    48:27
    Filip Forsberg bol vyčerpaný, preto odkorčuľoval na švédsku hráčsku lavicu. Podobne učinilo aj niekoľko ďalších hráčov.
     
    47:16
    V tíme Švédska tak hneď vládne väčší pokoj. Jedno je však isté, Lotyši ešte zbrane rozhodne nezložia, a tak sa môžeme tešiť na zaujímavých záverečných 13 minút riadnej hracej doby.
    46:27 Oliver Ekman-Larsson (SWE) - 3:1

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 27. F. Forsberg (Kempe, Ekman-Larsson), 42. Arvidsson (Ekholm), 47. Ekman-Larsson (Kempe, Rakell) – 32. Blugers (Rihards Bukarts), 51. Balcers (Keninš)


    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Ekholm, Wikstrand – Janmark, Rakell, Zibanejad – Backlund (C), Nyquist, Hörnqvist – Kempe, Arvidsson, F. Forsberg – Jo. Larsson, J. de La Rose, Pääjärvi – Everberg, L. Andersson.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Cibuļskis, Galvinš, Siksna, Freibergs, Sotnieks, Rubins, Zile – Rēdlihs (A), Džerinš (A), Indrašis – Rihards Bukarts, Blugers, Roberts Bukarts (C) – Abols, Balcers, Keninš – Razgals, Pavlovs, Meija – Jevpalovs.

    Rozhodca: Mayer (USA), Olenin (RUS) – Kohlmuller (GER), Otmakhov (RUS)

    Diváci: 12490