Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec po predl.
Rusko
4:5 (0:1, 2:1, 2:2 - 0:1)
Kanada
Štvrtok 17.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:

     
    Skončilo sa dnešné štvrťfinálové stretnutie, v ktorom si sily merali Rusko a Kanada. Po výsledku 4:5 po predĺžení pokračujú do semifinále Kanaďania. Pre Rusov sa turnaj končí.

    Najlepší hráči v dnešnom zápase:

    v tíme Ruska: Pavel Dacjuk
    v tíme Kanady: Ryan Nugent-Hopkins

    Najlepší hráči Ruska na turnaji:

    Sergej Andronov
    Pavel Dacjuk
    Vasilij Košečkin

    S týmto konštatovaním sa s vami zatiaľ lúčim. Teším sa na vás opäť o 20:15, keď si spoločne priblížime druhé štvrťfinálové stretnutie v Kodani medzi Švédskom a Lotyšskom. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:45:21)
     
    Koniec zápasu.
    64:57 Ryan O'Reilly (CAN) - 4:5
     
    64:57
    Kanada dala gól!
    Je rozhodnuté, druhým postupujúcim sa stáva Kanada! Rusi na tomto turnaji končia. O všetko sa postaral RYAN O'REILLY, ktorý puk šikovne umiestnil do Šestorkinovej siete. Asistencie: Connor McDavid, Aaron Ekblad.
     
    64:18
    Ryan Pulock síce netrafil puk ideálne, padajúci hráč ho ale ešte dokázal posunúť ku Šestorkinovi. Na gól to však nestačilo, Rusi sa teraz budú chcieť oslobodiť.
     
    63:35
    Oddychový čas Kanady.
     
    63:35
    Vylúčenie v tíme Rusko (Kirill Kaprizov – 2 min., sekanie).
     
    62:44
    Joel Edmundson neprebral puk ideálne, do šance sa tak mohli dostať Rusi. Tí to skúsili strelou švihom, ktorú Kuemper vykopol späť do hry.
     
    61:27
    V úvode predĺženia sú oba celky mimoriadne opatrné. Do šance sa ale ako prvá dostala Kanada, ktorá napálila puk z ľavej strany do hrude Igora Šestorkina.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Gól už nepadol, 60 minút tak tento zápas nerozhodlo. Po krátkej prestávke sa preto dočkáme predĺženia. Ktorý z celkov sa stane po Spojených štátoch amerických druhým postupujúcim do semifinále?
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:26
    Vladislav Gavrikov priklepával v obrannej tretine svojim spoluhráčom. Medzičasom začala plynúť posledná minúta riadnej hracej doby. Ak teraz niektorý z tímov inkasuje, pravdepodobne prehrá.
     
    58:49
    Brayden Schenn vybojoval v útočnom pásme pre Kanadu. Bol z toho menší tlak, ktorý ale ďalší gól do Šestorkinovej siete nepriniesol. Stav sa tak v tejto chvíli nemenil.
     
    58:01
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 9017 divákov.
     
    57:45
    Dacjuk puk zaviezol pred kanadskú bránku, akékoľvek ďalšie vzrušenie bolo ale zbytočné. Svätyňa strážená Darcym Kuemperom totiž opustila svoje pôvodné miesto.
     
    57:08
    Darcy Kuemper sa musí mať napriek tomu na pozore. Rusi puk zaviezli prakticky až pred bránkovisko, odkiaľ skúsili strieľať. Kanadský gólman svoju reprezentáciu podržal.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 33. A. Michejev (Anisimov, N. Zajcev), 38. Barabanov (Dadonov), 49. Andronov (N. Zajcev, Šošnikov), 55. Anisimov (Grigorenko, N. Zajcev) – 5. Parayko (McDavid, Eberle), 32. Nugent-Hopkins (McDavid, Parayko), 48. Schwartz (Turris), 53. Dubois (Jost), 65. R. O'Reilly (McDavid, Ekblad)


    Rusko: Šestorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Bereglazov, Chafizullin – N. Gusev, Dacjuk (C), Kaprizov – Grigorenko, Anisimov, Bučnevič – Barabanov, Kablukov, Dadonov (A) – Šošnikov, Andronov (A), A. Michejev – Šalunov.
    Kanada: Kuemper (McElhinney) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Pulock – Schwartz, Turris, R. O'Reilly (A) – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Jost, Dubois, Jo. Bailey – Horvat, Barzal, Pageau – Eberle.

    Rozhodca: Lemelin (AUT), Rantala (FIN) – Oliver (USA), Sormunen (FIN)

    Diváci: 9017