Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
USA
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Česko
Štvrtok 17.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Fantastické hokejové predstavenie sme sledovali vo štvrťfinálovom dueli medzi USA a Českom. Američania základ svojho postupu položili už v prvej tretine, po ktorej sa dostali do vedenia 2:0. V prostrednej časti hry sa síce Čechom podarilo vyrovnať, v záverečnej dvadsaťminútovke však o postupe zámorského celku do bojov o medaily rozhodol peknou individuálnou akciou Patrick Kane. Česko tak na MS v Dánsku končí a tým sa končí aj anabáza Josefa Jandača pri národnom tíme našich západných susedov. Američania, naopak, snívajú svoj majstrovský sen ďalej, v semifinále sa stretnú s lepším z dvojice Švédsko-Lotyšsko. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa! (18:36:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Dylan larkin sa dnes síce za svoju aktivitu nedočkal ani gólu do prázdnej bránky, Američania si však toto už musia postrážiť.
     
    59:32
    David Krejčí sa teraz na pravom kruhu na vhadzovanie nedostal k puku, ktorý bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    59:23
    Dominik Kubalík teraz trochu zbytočne váhal so zakončením, až jeho strelu dokázal stečovať americký obranca Alec Martinez.
     
    59:04
    Česi sú už opäť v šestici, Filip Hronek však svojim pokusom bránku Keitha Kinkaida netrafil.
    58:19 David Pastrňák (CZE)
     
    58:19
    Tak toto Česi nezvládli. Dmitrij Jaškin nezachytil pomerne jednoduchú prihrávku z vlastne polovice, Pavel Francouz sa tak 99 sekúnd pred koncom stretnutia musí vrátiť do bránky.
     
    57:39
    Libor Šulák v rozhodujúcej chvíli pri svojej delovke zlomil hokejku, proti Dylanovi Larkinovi však mimoriadne obetavo zapracovala česká dvojička z Bostonu.
     
    57:31
    Pavel Francouz sa už do svojej bránky nevrátil a Česko tak hrá so šiestimi korčuliarmi v útočnom pásme! To sú nervy!
     
    57:31
    Američania začínajú mať s blížiacim sa záverom tretej tretiny poriadne problémy vo vlastnom obrannom pásme. Charlie McAvoy vyhadzuje puk len na zakázané uvoľnenie a Josef Jandač si berie oddychový čas!
    56:18 Dylan Larkin (USA)
     
    56:18
    Vo vlastnom obrannom pásme sa chyby dopustil David Pastrňák, k puku sa dostal Dylan Larkin, Pavel Francouz však zostal pozorný a jeho strelu skryl vo svojej lapačke.
     
    55:41
    Tak teraz mali Američania poriadne šťastie! Filip Hronek len zľahka nahodil puk na bránku, Keith Kinkiad síce nezasiahol, avšak puk doskákal tesne vedľa pravej žrdky jeho bránky!
     
    55:36
    Ako ďalší sa pokúsil prekvapiť amerického gólmana Dominik Kubalík, jeho strela bola zrazená na ochrannú sieť, vhazdovať sa bude v obrannom pásme USA.
     
    55:08
    Michal Řepík dostal prihrávku na pravý kruh na vhadzovanie, tentokrát však neprekvapil Keitha Kinkaida takým spôsobom, ako pri prvom góle českého tímu.
     
    54:35
    David Sklenička si vypýtal puk na modrú čiaru, kde sa z celej sily oprel do puku, Keith Kinkaid jeho strelu vyrazil len pred seba, Američania sa oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:35
    Tak toto je už aj trochu smola zo strany českého tímu. Tomáš Plekanec zachytil vyhodený puk ešte v útočnom pásme, nahadzoval ho pred bránku, kde ho však len do bočnej siete tečoval Roman Horák!

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 11. P. Kane (D. Ryan), 13. Atkinson (Bonino, J. Gaudreau), 47. P. Kane (D. Ryan) – 25. Řepík, 31. Nečas


    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – Atkinson, Bonino, J. Gaudreau – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.
    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka (C) – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec (A), Chytil – R. Kousal.

    Rozhodca: Mikko Kaukokari (FIN), Jozef Kubuš (SVK) – Dustin McCrank (CAN), Sakari Suominen (FIN)