Real Madrid – Liverpool 3:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 26.05.2018, 20:45 • NSC Olimpijskyj, Kyjev, Ukrajina • Liga majstrov • Finále
Predzápasové kurzy
     
    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim. V mojom mene vám teda ďakujem za pozornosť a verím, že ste si toto stretnutie užili. Ostáva mi už len jediné, zaželať vám pekný zvyšok neskorého večera a teda už aj dobrú noc!

    Finálovým stretnutím Ligy majstrov vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:55:57)
     
    A je to tu! Sergio Ramos zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza Ligy majstrov! Real Madrid získava zlatý hattrick v Lige majstrov a dnes si teda Španielsko môže vychutnať veľkolepé oslavy.
     
    Na pódium už prichádzajú aj futbalisti Realu Madrid. Takisto si preberajú svoje medaile, ktoré im budú pripomínať dnešný úspech a čoskoro už teda zdvihne nad hlavu pohár pre víťaza kapitán Sergio Ramos. Všetci hráči a realizační tím ešte prijímajú gratulácie od tých najvyššie postavených mužov futbalu.
     
    Andriy Shevchenko priniesol na ihrisko pohár pre víťaza Ligy majstrov, ktorý si napokon prevezme Real Madrid. Pred tým je tu však ešte ocenenie srbských rozhodcov, ktorý získavajú symbolické medaile. Takisto budú ocenení aj futbalisti Liverpoolu, ktorý postupne prijímajú gratulácie, či skôr športové gesto a útechu zo strany futbalistov Realu Madrid.

    Dnes sme určite videli veľké stretnutie, také ako sa od finálového stretnutia očakávalo. Aj takéto momenty prináša futbalový či športový život, vyhrať môže len jeden a tým víťazným celkom sa stáva Real Madrid.
     
    Druhý polčas napokon priniesol až štyri góly! Na toto stretnutie nebude v najlepšom spomínať brankár Liverpoolu Karius, ktorý sa v 51. minúte postaral o jeden z kurióznych gólov, keď pri rozohrávke lopty zo svojich rúk poslal loptu na Benzemu a ten otvoril skóre finálového zápasu. Dlho však tento stav neplatil, kedže v 55. minúte po rohovom kope vyrovnal na 1:1 Mané. V 63. minúte prišiel center do pokutového územia anglického celku a Bale sa postaral o jeden z najkrajších gólov v histórii Ligy majstrov, keď parádnymi nožničkami poslal Real opäť do vedenia o jeden gól. To nebolo zo strany reprezentanta Walesu všetko, pretože v 84. minúte to skúsil strelou asi z 30 metrov a Karius spravil opäť veľkú hrúbku a lopta mu prepadla do jeho siete a o všetkom bolo rozhodnuté - 3:1!

    Real Madrid tak získava tretí titul v Lige majstrov za sebou, čo je niečo neuveriteľné. Brankár anglického celku Karius sa v slzách ospravedlňuje svojim fanúšikom, dva z troch gólov idú na jeho konto, ale aj takéto nešťastné momenty prináša futbal. Liverpool si však určite zaslúži veľkú pochvalou, určite sa nemá za čo hanbiť, opäť sa raz dokázal pripomenúť na takomto podujatí, na čom má určite veľký podiel Jürgen Klopp. Skvelú prácu však na druhej strane predviedol tréner španielskeho celku Zinedine Zidane, ktorý doviedol svoj celok k famóznemu úspechu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Krásny pas smeroval teraz na Ronalda, ktorý sa následne dostal až do pokutového územia, zasekol si obrancu Liverpoolu, ale k strele sa už nedostal, keďže sa pokutového územia vynikol jeden z fanúšikov! Nad tým sa však už dá len pousmiať, o všetkom je rozhodnuté.
     
    90+2
    Zápas sa tak už prakticky len dohráva, o všetkom je rozhodnuté, ale aj napriek tomu sa ešte Real tlačí smerom dopredu. Pred bránu anglického celku smerovala ešte nebezpečná prihrávka, ale van Dijk upratal loptu do bezpečia.
     
    90+1
    Liverpool zahrával ešte priamy kop z celkom nebezpečnej vzdialenosti, ale center od Alexandera-Arnolda putoval len k Hendersonovi, ktorý nemieril presne a loptu už na svoje kopačky získava Real Madrid.
     
    90
    Napokon sa ešte nadstavujú 3 minúty!
     
    90
    Riadny hrací čas finálového stretnutia sa už čoskoro naplní, zrejme sa ešte dá očakávať nejaký ten nadstavený čas. O osude je však už zdá sa rozhodnuté, španielsky celok sa opäť výrazne zapíše do histórie Ligy majstrov.
     
    89
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Marco Asensio.
     
    88
    Pred pokutové územie Realu Madrid smeroval presný center na hlavu Firmina, ale ten si pomohol faulom a tak sa už do zakončenia nedostal. Španielsky celok teda získava loptu na svoje kopačky.
     
    87
    Anglický celok sa však ešte pokúša prenikať smerom dopredu, ale obrana súpera hrá už veľmi pozorne a žiadne zaváhanie nepripúšťa. Sme tak zvedaví, čo ešte prinesie záver tohto zápasu.
     
    86
    Liverpool je stále v menšom šoku, zrejme už nebudeme svedkami žiadneho prekvapenia. Real Madrid vyhráva o dva góly a je tak na najlepšej ceste za tretím titulom v rade v Lige majstrov.
     
    85
    Bale sa po krásnej prihrávke znova dostával s loptou pred bránu súpera a veľa nechýbalo, aby dosiahol v tomto zápase hattrick! Dobre však zasiahla obrana Liverpoolu a loptu včas dostala do bezpečia.
    84. Gareth Bale (REA) - 3:1
     
    84
    Real Madrid dal gól!
    A je zrejme definitívne rozhodnuté o osude tohto finálového stretnutia! Brankár Liverpoolu Karius nebude na tento deň spomínať najlepšie, pretože aj tento gól ide na jeho konto a zrejme tak už vzal svojmu tímu definitívnu nádej ešte niečo vymyslieť. GARETH BALE sa dostal k lopte a skúsil to azda z 30 metrov na bránu súpera, lopta smerovala priamo na brankára Kariusa, ale tomu tento pokus pomedzi ruky prepadol do brány, 3:1 pre Real Madrid!
     
    83
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza James Milner, prichádza Emre Can.

    Miroslav Revaj

    Góly: 51. Benzema, 63. Bale, 84. Bale – 55. Mané

    Karty:   82. Mané (LIV)


    Real Madrid: Navas – Carvajal (37. Nacho Fernández), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco (61. Bale) – Benzema (89. Asensio), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Bale, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Kovačić.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner (83. Can), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (30. Lallana), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Clyne, Klavan, A. Moreno, Lallana, Can, Solanke.

    Rozhodca: Mažić – Ristić, Djurdjević (všetci SRB)