Kometa Vrútky – LG Green Staff Bratislava 2:1 (2:0 po s.n.)
po s.s. (2:0)
HBK Kometa Vrútky
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0) Stav série: 3:2
LG Green Staff Bratislava
Sobota 26.05.2018, 13:00 • Hokejbalový areál Kometa Vrútky • Extraliga Play-off (SK) • Finále
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Martin Kolčák (tréner HBK Kometa Vrútky): "Máme titul, je to krásne. Vôbec nenachádzam slov, aspoň krátko preto budem bilancovať celú sezónu. Chcem poďakovať našim – svojim hráčom. Sú to všetko naši odchovanci, je to škola Komety Vrútky. Budovalo sa to tu mnoho rokov. Úspech sa po mnohých nezdaroch dostavil. Sme ešte mladé mužstvo, takticky sme ale aj tak náročné stretnutie zvládli bez väčších chýb. Celú sezónu sme trénovali práve na toto play-off. Klobúk dolu pred každým jedným organizátorom tohto úspechu. Hráči nechali na ihrisku všetko, aj srdiečko. Cesta do finále však nebola jednoduchá. Ťažké bolo aj piate stretnutie s Jokeritom, ktoré skončilo 4:1. Každé jedno stretnutie finále bolo nesmierne psychicky náročné, najmä toto počas ktorého mi išlo vyskočiť srdce z hrude. Som rád, že sme dokázali urobiť posledný krok, najmä po vysokej prehre 7:0 v Bratislave. Našlo sa niekoľko ľudí, ktorí tvrdili, že sme v noci oslavovali, to však nebola pravda. Chceli sme zvíťaziť aj vo štvrtom zápase. Teší nás ale to, že sme sa mohli so sezónou rozlúčiť na domácom ihrisku a s titulom pred našimi fanúšikmi. Viacerí hráči hovorili, že je načase skončiť, podľa mňa je ale hlúposť skončiť na vrchole keď sa darí. Či už je to Martin Lihan alebo iní, apelujem na všetkých aby ešte zostali a tento úspech potvrdili. Z mojej strany urobím všetko pre to, aby toto mužstvo zostalo pohromade."

    Matej Bolibruch (brankár HBK Kometa Vrútky): "Prvá tretina bola vyrovnaná, na koňa sme sa dostali prvým gólom. Po tom ako sme začali preberať iniciatívu, LG v 11. minúte dokázali vyrovnať. Potom už to bolo raz na jednu, raz na druhú stranu. Druhá tretina bola podobná, v rovnakom tempe. Šance boli na oboch stranách. Tretiu tretinu poznačilo množstvo oslabení, boli sme radi, že sme stav udržali. V predĺžení to bolo už len hop alebo trop. Chalani ale výborne bránili, hrali obetavo. Nájazdy už len boli lotéria, som rád, že sme ich zvládli. Zo začiatku nájazdov brankár prežíva stres, keď sa už ale postaví do bránky, všetko to z neho opadne. Príde pohoda, uvoľnenie, maximálne sústredenie, je to však oproti zápasu kľud. Chalani mi v zápase pomáhali, je to najmä ich zásluha, že som získal cenu pre najužitočnejšieho hráča finále. Viac ako to ale teší zisk titulu, je to niečo neopísateľného. Stále si to ešte neuvedomujem, neviem čomu mám uveriť. Pre tento tím, pre všetkých ľudí, ktorí do tohto športu vkladali energiu, pre nich je to určitou formou poďakovania. Sezónu sme mali od začiatku perfektnú. Nastúpili sme do súťaže dravo, verili sme si i keď tam boli isté zaváhania. Oklepali sme sa a išli ďalej. Pred play-off forma gradovala a bola pretavená do prvého titulu. Prehry v play-off boli síce náporom na psychiku, zvládli sme ich ale aj vďaka trénerovi Kolčákovi, ktorý nás dal dohromady. Na finále nás výborne mentálne pripravil za čo mu patrí vďaka."

    Martin Lihan (útočník HBK Kometa Vrútky): "Vyhrať titul pre mňa znamená strašne veľa. Neznamená to však veľa iba pre mňa ale pre celú Kometu ako značku, ľudí ktorí sa 17 – 18 rokov točili okolo hokejbalu. Pre mňa je to najviac, čo sme boli pre ľudí v tomto klube, sponzorov, známych, fanúšikov, rodičov či mládež urobiť. Sám si ešte dobre neuvedomujem, čo sme vlastne dosiahli. Je to ale úžasný pocit byť Majstrom Slovenskej republiky v hokejbale. Som medzi hráčmi, ktorí končia a nerozmyslia si to. Je to niečo nad čím už rozmýšľam dlhý čas. Lepšie ako na vrchole už skončiť nemôžem. Nerád by som bol končiaci zavadzajúc niekomu inému alebo byť na príťaž. To, čo mi hokejbal za tie roky vzal si chcem zobrať naspäť kým ešte vládzem. Okolo klubu sa ale určite budem pohybovať. Teraz ešte neviem definovať akým spôsobom. Skôr sa však teším na voľné víkendy, na bicykel, na TRX a iné veci. Nad hokejbalom teraz nerozmýšľam, chcem sa dať dohromady. Máme tu veľmi veľa mladých a dravých chalanov. Svoje miesto prenechávam im, pretože práve oni potrebujú získavať skúsenosti v ťažkých zápasoch. Okolo klubu sa ale určite budem pohybovať, som tu pre to, aby som pomáhal."

    Jaroslav Šalka (tréner LG AB Hokej Bratislava): "Zápas začal opatrne z oboch strán. Inkasovali sme následne rýchly gól, chvíľku sme sa z neho spamätávali. Podarilo sa nám vyrovnať po individuálnej akcii Adama Fumača. Zápas bol od týchto chvíľ na vážkach. Mohli sme dostať gól, mohli sme ho streliť. Zlomiť sa to mohlo na obe strany. Nakoniec sa nám to podarilo. Štyri a pol minúty pred koncom sme dali gól. Nikto nevie na základe čoho nebol uznaný nakoľko obaja rozhodcovia boli veľmi blízko. Obaja situáciu videli. Práve tento moment ovplyvnil zápas i celé play-off, určil Majstra Slovenska. Čo sa týka hokejbalu, táto séria bola vrcholnou ukážkou tohto športu. Série sa odohrávala na dvoch rozdielnych ihriskách. Vo Vrútkach je to menšie, o to bojovnejšie, povedal by som, že sú to jatky. U nás sa hrá otvorenejší, kombinačnejší hokejbal, je to najmä o rýchlosti. Základná časť bola veľmi dlhá, na amatérsky šport až mega náročná. Odohrať v základnej časti 26 kôl je na amatérov veľa. Aj s týmito zápasmi v play-off sme odohrali 40 stretnutí, čo je veľký náklad na hráčov. V play-off sme vsadili všetko na disciplínu. Boli sme veľmi málo vylučovaní, vedeli sme, čo chceme dosiahnuť. Dnes nám to ušlo po fatálnej chybe rozhodcov. Samozrejme, mužstvo je veľmi dobre vyskladané, je doplnené hokejistami, hráči, ktorých sme zobrali, nám veľmi dobre do tímu zapadli. Dostali sme sa do finále, prehrali sme až v úplne poslednom zápase na trestné strieľania. Je to dôkaz absolútnej vyrovnanosti týchto tímov."

    Peter Moško (brankár LG AB Hokej Bratislava): "Samotnému sa mi to veľmi ťažko hodnotí. Úvodné minúty sa vyvíjali v prospech Vrútok, potom sme vyrovnali. Druhá tretina bola takisto vyrovnaná, príležitosti boli na oboch stranách. Najväčší problém je však v tom, že i napriek tomu, že žijeme v 21. storočí a sú tu aj médiá, pričom existuje možnosť pozrieť si záznam, príde pán Száraz s tým, že nedovolí pozrieť si danú časť. Ide o 30 sekúnd ktoré ovplyvnili všetko. Počas sezóny sme bojovali s účasťou na tréningoch, chalani chodievali do práce, mali viacero povinností. Forma sa však zlepšovala a aj v uplynulých sezónach viaceré tímy z horších miest ukázali, že ju vedia využiť v play-off. Boli sme si ale ako tím vedomí, že silu máme, len sme ju nie vždy vedeli dostatočne odprezentovať, keďže sme neboli na striedačke kompletní. Postupom času však túto sezónu budeme určite vnímať ako dobrú. Počas play-off stretnutí sa ukázala najmä sila tímu, sme tu skoro ako rodina, každý o každom vie. Každý si uvedomuje svoju úlohu a to sa odráža aj v hre. Ak bojujeme jeden za druhého, pozitívny výsledok z toho určite vyplynie. Samozrejme, ako opadnú emócie a príde k hodnoteniu celej sezóny, bude dôležité, ktorí hráči tu zostanú nakoľko sa mnohí počas súťaže borili so zraneniami. Čo bude ďalej, to sa ukáže po lete."

    Martin Šalka (obranca LG AB Hokej Bratislava): "Jednoznačne sme sem pricestovali vyhrať. Počas celého stretnutia sme boli lepším tímom, rovnako ako v každom zápase série. Takto prehrať, to je však obrovská hanba hokejbalu. Na videu vidieť ako náš hráč trafil fľašu, neviem z akého dôvodu bol za bránku postavený ešte aj rozhodca. Neviem prečo ho tam postavili ak nevidel čistý gól. Všetci, čo to videli na videu, len krútili hlavami. Nebudem teraz hodnotiť či sme mali na to, aby sme túto sériu dotiahli až do víťazného konca. Ja som hrdý na každého jedného hráča, ktorý tu odovzdal maximum. Každý tomu obetoval toľko, koľko mohol. Každý jeden víkend, stálo to množstvo peňazí, pre mňa sú títo chalani jednoducho Majstri. V sérii sme aj napriek prehrám boli určite lepším tímom, čo sa potvrdilo vo štvrtom zápase. Určite sme neušli hrobárovi z lopaty, bolo len otázkou času, kedy začneme dávať góly. LG v tejto sezóne predviedlo najkrajší hokejbal aký tu kedy bol. Z tohto dôvodu určite nie je o čom. Celé Slovensko dnes videlo ako nás oklamali, to však na predvedenej hre za celú sezónu nič nezmení." (18:49:21)
     
    Až nájazdy rozhodli o tom, že Vrútky sa po prvýkrát v histórii stávajú Majstrom SR v hokejbale. Nad Bratislavou dokázali zvíťaziť 2:1. Góly: 2. Rechtorík (Jurášek), rozh. náj. Rechtorík – 11. Fumač (Mikulčík).
     
    Koniec zápasu.
     
    55:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HBK Kometa Vrútky.
    Rozhodujúci nájazd premenil MILAN RECHTORÍK.
     
    4. séria
    2:0
    Martin Šalka nepremieňa.
     
    3. séria
    2:0
    Branislav Hlaváč nepremieňa.
     
    3. séria
    2:0
    Jakub Takač nepremieňa.
     
    2. séria
    2:0
    Tomáš Ruttkay takisto premieňa.
     
    2. séria
    1:0
    Tomáš Marcinek nepremieňa.
     
    1. séria
    1:0
    Milan Rechtorík ako prvý premieňa nájazd.
     
    1. séria
    0:0
    Adam Fumač nepremieňa.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ani v predĺžení sa o víťazovi nerozhodlo. Dnešné stretnutia sa tak bude musieť rozlúsknuť až v nájazdoch.
     
    55:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    54:46
    Vavro z ľavej strany. Ďalší pokus na strane hostí.
     
    54:08
    Nahodená loptička z hokejky Vavra. Hra je prerušená.
     
    53:48
    Hostia v plnom počte. Rímsky na hracej ploche.
     
    53:21
    Bolibruch čaroval pri pokuse Šalku. Veľmi veľa nepresností teraz vidíme v domácej obrane.
     
    52:54
    Domáci akoby ani nehrali presilovú hru. Kanich sa opäť dostal k príležitosti v oslabení.

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 2. Rechtorík (Jurášek), rozh. náj. Rechtorík – 11. Fumač (Mikulčík)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Fumač (LGB)
    1:0   Rechtorík (VRU)
    2. séria:
    1:0   Marcinek (LGB)
    2:0   Ruttkay (VRU)
    3. séria:
    2:0   Takač (LGB)
    2:0   Hlaváč (VRU)
    4. séria:
    2:0   Šalka (LGB)


    HBK Kometa Vrútky: Bolibruch (Kubala) – Vidlár, Pastorek, Zeman, Knesl, Greňo, Brnčal, Szabo, Matuška – Fillo, Čavajda, Lihan, Rechtorík, Jurášek, Hlaváč, Simon, Učník, Brveník, Sahul, Farbák, Parobok, Babinský, Ruttkay
    LG Green Staff Bratislava: Moško (Mendl) – Dano, Minárik, Pukalovič, Mikulčík, Bundil, Virag, Marcinek, Šalka – Fumač, Mráz, Vavro, Takač, Kanich, Rímsky, Bilik, Thron, Velčický, Drozdík, Ondrušek, Weber, Šulc, Vančo, Roman

    Rozhodca: Valachovič, Černý – Jakubec, Malík

    Diváci: 355
    Kometa Vrútky 3 2 LG Green Staff Bratislava
    #1 Sobota 12.05.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - LG Green Staff Bratislava 1:2 koniec po predl.
    #2 Nedeľa 13.05.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - LG Green Staff Bratislava 5:1
    #3 Sobota 19.05.2018 • 14:00
    LG Green Staff Bratislava - Kometa Vrútky 2:3
    #4 Nedeľa 20.05.2018 • 14:00
    LG Green Staff Bratislava - Kometa Vrútky 7:0
    #5 Sobota 26.05.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - LG Green Staff Bratislava 2:1 po s.s. (2:0)