Rusko – Saudská Arábia 5:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:0 (2:0)
Saudská Arábia
Štvrtok 14.06.2018, 17:00 • Lužniki (Moskva) • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas otváracieho zápasu dlho nebol nijak zaujímavý, domáca reprezentácia kontrolovala bez väčších problémov dianie na ihrisku. V 71. minúte prebral divákov na štadióne gól striedajúceho Dzujubu a o víťazstve Ruska už nebolo pochýb. V nadstavenom čase však prišli ešte dva góly ruskej reprezentácie, keď Čeryšev zaznamenal svoj druhý gól v tomto zápase a o malú chvíľu sa z priameho kopu ešte presadil Golovin, ktorý tak uzavrel skóre otváracieho zápasu na 5:0!

    Majstrovstvá sveta v Rusku tak začínajú vo veľkom štýle, aj keď sme až tak veľa zaujímavého v tomto zápase nevideli, ale Rusko na čo siahlo to dokázalo využiť a tak získava veľmi dôležité tri body z tohto zápasu.

    Dnešný program 21. Majstrovstiev sveta vo futbale teda už končí. Zajtra sa však môžme tešiť hneď na tri zápasy. O 14:00 tu bude opäť súboj v skupine A, keď na seba narazia Egypt a Uruguay. Od 17:00 odštartuje dianie v skupine B, keď sa proti sebe postavia reprezentácie Maroka a Iránu. No a o 20:00 sa odohrá prvý veľký šláger tohto šampionátu, keď uvidíme súboj Portugalska so Španielskom. Samozrejme, všetky zápasy vám ponúkne formou nášho online textového prenosu.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Otváracím zápasom a ceremoniálom vás sprevádzal Miroslav Revaj. Zajtra sa na vás okrem mňa budú tešiť už aj kolegovia Tomáš Lengyel a Michal Bakoš. (19:05:46)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Alexandr Golovin (RUS) - 5:0
     
    90+4
    Rusko dalo gól!

    Na tento zápas nebude Saudská Arábia spomínať v najlepšom! Prepisuje sa nám tak história, pretože otvárací zápas svetového šampionátu končí víťazstvom Ruska 5:0! Domáca reprezentácia získala ešte priamy kop z tesnej blízkosti súperovej brány, k jeho realizácii sa postavil ALEXANDR GOLOVIN a krásnou strelu prekonáva Majúfa, ktorý nemal žiadnu šancu na zákrok.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Tajsír Džasím (Saudská Arábia).
    90+2. Denis Čeryšev (RUS) - 4:0
     
    90+2
    Rusko dalo gól!

    Domáca reprezentácia pridáva v nadstavenom čase ešte jeden gól! Rusko sa dostalo na svojej polovici k lopte a tak nasledoval rýchly protiútok zo strany domácich. K lopte sa pred pokutovým územím dostal
    DENIS ČERYŠEV, ktorý krásnou strelou pridáva svoj druhý gól v tomto zápase a je tak hrdinom svojho tímu – 4:0!
     
    90+1
    Napokon sa druhý polčas predĺži ešte o 3 minúty!
     
    90
    Ešte sme boli svedkami priameho kopu domácej reprezentácie, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Rusko sa ešte snaží kombinovať na súperovej polovici.
     
    89
    Riadny hrací čas otváracieho zápasu sa už čoskoro naplní. Očakáva sa už aj údaj o nadstavenom čase, ale hra sa v druhom dejstve nijak výrazne neprerušovala.
     
    88
    Teraz tu je však už prvá žltá karta tohto šampionátu. Dostáva ju domáci reprezentant Alexandr Golovin.
     
    87
    Ani rohový kop žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol, pri lopte je však aj naďalej domáca reprezentácia, ktorá momentálne kombinuje na svojej polovici.
     
    86
    Po nedovolenom zákroku nasledoval priamy kop domácej reprezentácie. Po centrovanej lopte od Ignaševiča však Rusko ešte získava priamy kop. V tomto zápase sme zatiaľ nevideli ani jednu žltú kartu.
     
    85
    Domáci sa ešte tlačia do útoku, ale je to skôr postupný prechod na útočnú polovicu. Rusko sa nemá už kam ponáhľať, do ich jednoznačného víťazstva ostávajú posledné minútky.
     
    84
    Striedanie v tíme Saudská Arábia: z ihriska odchádza Muhammad Šáhlaví, prichádza Muhannad Asírí.
     
    83
    Pri lopte je v podstate po celý druhý polčas reprezentácia Ruska, ktorá tak už len kontroluje záver tohto zápasu. Diváci na štadióne môžu pomaly oslavovať prvé víťazstvo Ruska na domácim šampionáte.
     
    82
    Saudská Arábia sa po zisku lopty snaží o prienik na útočnú polovicu, ale dnes sa tejto reprezentácii v útoku nedarí. Pomaly tak už odrátavame záverečné minúty otváracieho zápasu.
     
    81
    Pred pokutovým územím súpera sa k lopte dostal Bahabrí, ale jeho zakončenie skončilo na pozornej obrane domáceho tímu a Rusko následne vyváža loptu do bezpečia.

    Miroslav Revaj

    Góly: 12. Gazinskij, 43. Čeryšev, 71. Dzjuba, 90+2. Čeryšev, 90+4. Golovin

    Karty:   88. Golovin (RUS) – 90+3. Džasím (KSA)


    Rusko: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Kutěpov, Ignaševič, Žirkov – Gazinskij, Zobnin – Samedov (64. Kuzjajev), Dzagojev (24. Čeryšev), Golovin – Smolov (70. Dzjuba).
    Náhradníci: Luňov, V. Gabulov – Semjonov, Čeryšev, Kuzjajev, Kudrjašov, Granat, Alexej Mirančuk, Anton Mirančuk, Jerochin, Dzjuba, Smolnikov.

    Saudská Arábia: Majúf – Braík, Os. Havsáví (C), Om. Havsáví, Šahrání – Davsárí, Utajf (64. Muválad), Faradž, Džasím, Šahrí (72. Bahabrí) – Šáhlaví (84. Asírí).
    Náhradníci: Musáilim, Uvaís – Harbí, Buláihí, Bahabrí, Chaíbrí, Kanú, Chaibárí, Mudžahví, Muválad, Asírí, M. Havsáví.

    Rozhodca: Nestor Pitana (Argentína) – Emerson De Carvalho (Brazília), Juan Pablo Belatti (Argentína)