Kolumbia – Japonsko 1:2 (kon.) | Poľsko – Senegal 1:2 (kon.) | Rusko – Egypt 3:1 (kon.)
koniec
Rusko
3:1 (0:0)
Egypt
Utorok 19.06.2018, 20:00 • Krestovsky Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Ruska sú blízko k tomu, aby postúpili do osemfinále 21. majstrovstiev sveta vo futbale. Dnes zdolali Egypt pomerom 3:1, hoci prvý polčas skončil bez gólov. Svojho súpera zverenci Stanislava Čerčesova zlomili v priebehu pätnástich minút, keď mu strelili tri góly. Najskôr si strelil vlastný gól Ahmad Fasí a následne skórovalo duo Denis Čeryšev a Arťom Dzjuba. Za hostí už len upravil konečné skóre z pokutového kopu Mohamed Salah. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:55:33)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Jeden z hráčov Egypta vystrelil spoza šestnástky, ale trafil len svojho spoluhráča Amra Vardu. Od neho smeruje lopta k Igorovi Akinfejevovi, ktorý zbiera cenné sekundičky pre domácu reprezentáciu.
     
    90+2
    Rusko sa bráni veľmi dobre a súpera k ničomu nepúšťa. Teraz sa oslobodilo ráznym odkopom, ktorý by zrejme pri hokejových pravidlách znamenal zakázané uvoľnenie.
     
    90+1
    Paraguajský rozhodca Enrique Cáceres pridáva k druhému polčasu ešte štyri minúty. Obávam sa však, že ani táto porcia minút nebude Egyptu stačiť na to, aby ešte zdramatizoval priebeh dnešného duelu v Petrohrade.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sa snažil individuálne presadiť Mohamed Salah. K lopte sa napokon dostal Amr Vardá, no jeho prízemná strela smerovala vedľa ľavej žrde brány Igora Akinfejeva.
     
    89
    Rusi mali k dispozícii rohový kop z pravej strany. Tradičným exekútorom štandardnej situácie bol Alexandr Samedov, ale jeho center našiel len Ahmada Hegázího, ktorý odhlavičkoval loptu mimo šestnástky.
    88. Alexandr Samedov (RUS)
     
    88
    Center z pravej strany nedokázal odvrátiť do bezpečného priestoru domáci stopér Ilja Kutepov. Využiť to chcel Mohamed Salah, ale strela spoza pokutového územia mu absolútne nesadla.
     
    87
    Pomaly sa blížime k záverečnému hvizdu dnešného duelu. Amr Vardá šikovne poslal loptu do ohňa z pravej strany, ale pred Mohamedom Salahom dokázal odvrátiť loptu do bezpečia Sergej Ignaševič.
     
    86
    Posledné striedanie dnešného stretnutia. Za potlesku domácich fanúšikov odchádza z ihriska Jurij Žirkov, ktorý takisto patrí medzi reprezentačných veteránov. V závere ho nahradí Fjodor Kudrjašov.
     
    84
    Striedajúci Fjodor Smolov by sa určite rád zapísal do streleckej listiny, ale po svojom nedovolenom zákroku si štatistiky vylepšil akurát tak o kartový trest. V závere zápasu si tak bude musieť dávať pozor.
     
    83
    Egypťania sa teraz nasťahovali pred pokutové územie svojho súpera. Amr Vardá hlavičkou poslal loptu do ohňa, ale v nebezpečnom priestore najvyššie vyskočil brániaci Ilja Kutepov.
     
    82
    Egyptský tréner posiela na trávnik posledného čerstvého hráča. Je ním Kahraba, ktorý vymení Marvána Muhsínu. Ten bol dnes celkom aktívny, ale nepodarilo sa mu zapísať sa do listiny strelcov.
     
    81
    Fjodor Smolov sa dostal do prvej útočnej akcie. Peknou prihrávkou poslal do súboja jedného proti jednému Alexandra Golovina, ale ten príliš dlho váhal so zakončením. Napokon Mohamed El-Shenawy zasahovať nemusel.
     
    80
    Rusi držia loptu na svojich kopačkách, ale africký súper sa ich snaží pomerne vysoko napádať. Zatiaľ to však partia okolo kapitána Igora Akinfejeva zvládla na jednotku a nerobí žiadne chyby.
     
    79
    Ruský tréner druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Odchádza zatiaľ strelec posledného gólu domácej reprezentácie Arťom Dzjuba. Na jeho miesto prichádza ďalší elitný strelec Fjodor Smolov.
     
    78
    Jurij Žirkov nešťastne nadvihol center Amra Vardu z pravej strany. Následne zviedli v šestnástke chlapský súboj Marván Muhsín a Ilja Kutepov, no Egypťan si pokutový kop nevybojoval.
     
    77
    Teraz sledujeme množstvo osobných súbojov v strede ihriska. Tempo hry sa opäť zvýšilo a Egypt sa ešte pokúša o nemožné. Naopak, domáca reprezentácia sa stiahla na vlastnú obrannú polovicu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 47. Fasí (vla.), 59. Čeryšev, 62. Dzjuba – 73. M. Salah (pen.)

    Karty:   84. Smolov (RUS) – 57. Trézéguet (EGY)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:10.
    Rusko: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Kutěpov, Ignaševič, Žirkov (86. Kudrjašov) – Zobnin, Gazinskij – Samedov, Golovin, Čeryšev (74. Kuzjajev) – Dzjuba (79. Smolov).
    Náhradníci: Luňov, V. Gabulov – Semjonov, Kuzjajev, Dzagojev, Smolov, Kudrjašov, Granat, Al. Mirančuk, An. Mirančuk, Jerochin, Smolnikov.

    Egypt: Šanáví – Abdal Šáfí, Hegází, Gabr, Fasí (C) – Alnaní (64. Vardá), Hamad – Trézéguet (68. Sobhi), Saíd, M. Salah – Muhsín (82. Kahraba).
    Náhradníci: Haddarí, Akramí – Almuhammadí, Gábir, Mursí, Kahraba, Ašraf, Sobhi, Hamdí, Shikabala, Samír, Vardá.

    Rozhodca: Enrique Cáceres (PAR) – Eduardo Cardozo (PAR), Juan Zorrilla (PAR) – Cüneyt Çakır (TUR)