Portugalsko – Maroko 1:0 (kon.) | Uruguaj – Saudská Arábia 1:0 (kon.) | Irán – Španielsko 0:1 (kon.)
koniec
Uruguaj
1:0 (1:0)
Saudská Arábia
Streda 20.06.2018, 17:00Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Uruguajská futbalová reprezentácia si zabezpečila postup zo základnej skupiny už po druhom zápase. V dueli proti Saudskej Arábii predviedla podobne nevýrazný výkon ako v stretnutí s Egyptom, ale opäť triumfovala najtesnejším možným rozdielom 1:0. Zase jej zabezpečila tri body úspešná štandardka, po ktorej skóroval Luis Suárez. Saudskoarabi kládli nečakaný odpor, tlačili sa dopredu, no nedali gól a s turnajom sa rozlúčia v nasledujúcom súboji s Egyptom. (18:52:28)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Muhammad Braík zaváhal pri otočke neďaleko vlastnej brány a lopta mu ušla za čiaru. Nasleduje rohový kop Uruguaja.
     
    90+2
    Jásir Šahrání váhal so streľbou, potiahol si loptu na stred ihriska a vypálil po trávniku. Fernando Muslera situáciu s pokojom vyriešil.
     
    90+1
    Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca pridal nad jeho rámec ešte štyri minúty, ktoré sa budú snažiť využiť hráči Saudskej Arábie.
     
    90
    Striedajúci Muhammad Kanú sa dostal do zakončenia po rohovom kope. Jeho slabá hlavička však skončila iba v rukaviciach Fernanda Musleru.
     
    89
    Luis Suárez zakončoval z nepripravenej pozície na hranici pokutového územia, no loptu nezasiahol vôbec ideálne a hneval sa sám na seba.
     
    88
    Juhoameričania si prihrávajú v stredovom kruhu a nikam sa netlačia. Z hľadiska už počuť piskot nespokojných fanúšikov.
    86. Edinson Cavani (URU)
     
    86
    Edinson Cavani mohol definitívne rozhodnúť. Dokázal sa presadiť cez trojicu obrancov Saudskej Arábie, ale zblízka namieril iba do brankára.
     
    85
    Stále evidujeme iba tri strely do priestoru bránky, pričom všetky prišli ešte v priebehu prvého polčasu. V druhom dejstve sú gólmani bez práce.
     
    84
    Futbalistom Saudskej Arábie sa nedá uprieť snaha. Častejšie držia loptu, tlačia sa dopredu, ale za celý zápas nemali ani jednu gólovú šancu.
     
    83
    Luis Suárez dostal úder do hlavy a zostal ležať na trávniku. Uruguajský útočník chce čo najviac zdržať rozohrávku Saudskej Arábie.
     
    82
    Óscar Tabárez takisto využíva všetky tri striedania. Nahitan Nández nahradí v závere stretnutia Carlosa Sáncheza.
     
    81
    Uruguajčania od polovice úvodného dejstva vedú a to im nedáva dôvod na útočné manévre. Juhoameričania si strážia tesný náskok.
    80. Edinson Cavani (URU)
     
    80
    Lucas Torreira vystrelil spoza šestnástky a trafil Edinsona Cavaniho, ktorý loptu so šťastím tečoval takmer na bránku.
     
    78
    Tréner Saudskej Arábie urobil posledné striedanie v zápase. Z ihriska odišiel Fahád Muválad, na jeho miesto naskočil Muhammad Šáhlaví.
     
    77
    Carlos Sánchez centroval z pravého krídla do pokutového územia a odrazená lopta našla voľného Martina Cáceresa, ktorého strela bola zblokovaná.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 23. L. Suárez


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 4:0. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 3:9.
    Uruguaj: Muslera – Varela, J. Giménez, Godín (C), Cáceres – C. Sánchez (82. Nández), Vecino (59. Torreira), Bentancur, C. Rodríguez (59. Laxalt) – Cavani, L. Suárez.
    Náhradníci: Campaña, Silva – G. Silva, Maxi Pereira, Coates, Nández, Torreira, Laxalt, De Arrascaeta, Stuani, Gómez, Urretaviscaya.

    Saudská Arábia: Uvaís – Braík, Os. Havsáví (C), Buláihí, Šahrání – Džasím (44. Mudžahví), Utajf – Davsárí, Faradž, Bahabrí (75. Kanú) – Muválad (78. Šáhlaví).
    Náhradníci: Majúf, Musáilim – Harbí, Om. Havsáví, M. Havsáví, Šahrí, Chaíbrí, Kanú, Chaibárí, Mudžahví, Šáhlaví, Asírí.