Jihlava – Trnava sk 1:1 (kon.) | Zlín – Znojmo 0:0 (kon.) | Michalovce – L. Mikuláš 1:2 (kon.)
Brno – Slovan Bratislava sk 2:1 (kon.) | Teplice – Táborsko 3:0 (kon.) | Znojmo – Dunajská Streda 3:1 (kon.)
Sereď – Zlaté Moravce 4:0 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
2:1 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
cz Streda 20.06.2018, 16:30 • Zastávka • Prípravný zápas
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (18:44:01)
     
    Je dobojováno! Brněnská Zbrojovka si v Zastávce připsala cenný skalp Slovanu Bratislava, nad kterým zvítězila 2:1. Slovenský celek měl v úvodu utkání převahu, nicméně své šance neproměnil a za to byl potrestán hlavičkou Michala Škody. Po změně stran Čavrič vyrovnal z pokutového kopu, ovšem mladík Dan Jambor vzápětí rozhodl o výhře Brna 2:1.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Aktivní mladík Dan Jambor centrem z pravého křídla hledal Ondřeje Vintra, ovšem Laczkó předním odkopl míč na rohový kop. Tomáš Pilík centroval k penaltovému puntíku, ale tam nejvýše vyrostl obránce Slovanu.
     
    90
    Tomáš Chyla zvolil přihrávku dozadu a Gáč se dostal k míči až na obranné polovině Brna, které si závěr zápasu zkušeně hlídá.
     
    89
    Brňanům se vyplatil důrazný vysoký presink, který vedl k zisku míče. Zbrojovka tak může pošetřit další desítky vteřin.
     
    88
    Po dlouhém čekání Nono posunul míč van Haarenovi, který z nějakých jednadvaceti metrů velmi dobře mířil pod horní tyč, nicméně Halouska tuto střelu parádním zákrokem vytěsnil.
     
    87
    Tak se také stalo a po faulu Lukáše Kryštůfka bude následovat slibný přímý kop ve prospěch slovenského týmu.
     
    86
    Zbrojovka přišla o míč vinou nezachycené přízemní přihrávky. Greif co nejrychleji rozehrál, aby jeho spoluhráči mohli vyrazit vstříc Halouskovi.
     
    85
    Marek Vintr stál nad balónem uvnitř pokutového území, ovšem při pokusu o kličku si jej ukopl k zadákům Slovanu.
     
    84
    Dominik Greif dobře přečetl hru a vystartoval proti volnému míči, který odkopl přes celé hřiště ke Gáčovi a ten ho prodloužil až k Halouskovi.
     
    83
    Chyla poněkolikáté nezachytil kličku Cmiljaniče, který se tentokrát rozhodl pálit zpoza vápna, ale míč proletěl vysoko nad břevnem.
     
    82
    Belasím se rohové kopy ale vůbec nedaří a nic na tom nezměnil ani tento případ. Nízký centr narazil na nohy bránících hráčů Zbrojovky.
     
    81
    Třiceti Portugalec by měl být po rychlém obstřiku v pořádku. Teď už byl na hřišti při akci Slovanu, který si taktéž vyzkouší rozehrávku rohového kopu.
     
    79
    Francisco Gomes byl tvrdě atakován v pokutovém území, ale rozhodčí zůstali v klidu. Po následné nepřesné střele z dálky bude muset proběhnout ošetření.
     
    78
    Ondřej Vintr dostal přihrávku do běhu od svého bratra Marka a sraženým centrem získal pro Brno rohový kop.
     
    77
    Cmiljanič si před Chylou navedl míč na pravačku a dostal se do vápna, kde narazil Hološkovi. Ten sice překonal Halousku, ale gól kvůli ofsajdu neplatí.
     
    77
    Tomáš Pilík dostal možnost rozehrát dvojici rohových kopů. Po druhém z nich to Ondřej Vintr zkusil nůžkami, ovšem Greif zasahovat nemusel.
     
    76
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Musefiu Ashiru, přichází Ondřej Vintr.

    Michal Břuchanský

    Góly: 28. Škoda, 73. Jambor – 54. Čavrič (pen.)

    Karty:   29. Rabiu (SBA)


    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Šural, Pavlík, Vraštil, Sukup – Krejčí – Přichystal, Kříž, Lutonský – Škoda, Zikl.
    Náhradníci: II. poločas: Halouska – Chyla, Gáč, Kryštůfek, Gomes – Jambor, Pilík, Sedlák, M. Vintr, Ashiru (76. O. Vintr) – Růsek

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Medveděv (27. Laczkó), Bajrič, Božikov, Suchockij – Holman, de Kamps, Rabiu (30. van Haaren) – Schet, Šporar, Moha.
    Náhradníci: II. poločas: Greif – Laczkó, Saláta, Rundič, Kozlovský – van Haaren, Nono, Damnjanovič – Čavrič, Hološko, Cmiljanič.

    Rozhodca: Marek – Pelikán, Polák

    Diváci: 450