Belgicko – Tunisko 5:2 (kon.) | J. Kórea – Mexiko 1:2 (kon.) | Nemecko – Švédsko 2:1 (kon.)
koniec
Belgicko
5:2 (3:1)
Tunisko
Sobota 23.06.2018, 14:00Majstrovstvá sveta • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Belgická futbalová reprezentácia potvrdila úlohu papierového favorita aj v druhom zápase na majstrovstvách sveta. Zverenci Roberta Martineza boli od začiatku stretnutia aktívnejší a vyťažili z otvorenej obrany Tunisanov, do ktorej poľahky vnikali. Dva presné zásahy si pripísali Romelu Lukaku a Eden Hazard, raz skóroval Mitchy Batschuayi. V drese afrického tímu dosiahli góly Dylan Bronn a Vahbí Chazrí. (15:57:41)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3. Vahbí Chazrí (TUN) - 5:2
     
    90+3
    Tunisko práve strelilo gól! VAHBÍ CHAZRÍ potešil fanúšikov afrického tímu. Dobre sa zorientoval v pokutovom území a pohotovou strelou umiestnil loptu nechytateľne k žrdi.
     
    90+2
    Michy Batshuayi mal na pravej strane rozbehnutého Youriho Tielemansa, ale chcel pridať ďalší gól a strelou z hranice šestnástky netrafil bránku.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridal nad rámec riadneho hracieho času ešte tri minúty. Už sa len dohráva.
    90. Michy Batshuayi (BEL) - 5:1
     
    90
    Belgicko dalo gól! MICHY BATSHUAYI prelomil streleckú smolu v poslednej minúte riadneho hracieho času. Po presnej prihrávke Youriho Tielemansa v sklze umiestnil loptu do siete.
     
    88
    Thomas Meunier mal otvorený priestor na pravom krídle, prudkou prihrávkou sa snažil nájsť voľného Ferreiru-Carrasca, ale tuniská obrana dobre zareagovala.
     
    87
    Michy Batshuayi sa dostáva do šancí, ale vo finálnej fáze mu to nevychádza. Belgický útočník bol nachytaný v tesnom ofsajde.
     
    86
    Dries Mertens dnes neskóroval, ale zastúpili ho Romelu Lukaku s Edenom Hazardom. Teraz vystriedal krídelníka SSC Neapol Youri Tielemans.
     
    85
    Thomas Meunier posielal loptu do šestnástky, no od tuniských futbalistov sa odrazila mimo trávnika. Hlavný rozhodca napokon nariadil odkop od brány.
     
    83
    Tunisania už rezignovali a nemajú ani dostatok fyzických síl. Belgický tím ukazuje svoju kvalitu a kontroluje záver stretnutia.
    81. Michy Batshuayi (BEL)
     
    81
    Momentálne je to one man show. Michy Batshuayi dostal ideálnu prihrávku pred bránku, De Bruyne ho našiel úplne voľného, ale belgický útočník z voleja trafil bin Mustafu.
     
    80
    Batshuayi nedokáže skórovať. Tentoraz sa ocitol na hranici šestnástky, proti sebe mal posledného brániaceho hráča, ale neobišiel ho.
    79. Michy Batshuayi (BEL)
     
    79
    Michy Batshuayi zahodil druhú obrovskú šancu. Yannick Ferreira-Carrasco vystrelil spoza šestnástky, Farúk bin Mustafá loptu vyrazil iba pred seba a striedajúci Belgičan zblízka trafil brvno.
     
    77
    Tuniský tréner už nemôže striedať. Sajfaddín Chauí napriek zdravotným problémom bude pokračovať v zápase.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 6. E. Hazard (pen.), 16. R. Lukaku, 45+3. R. Lukaku, 51. E. Hazard, 90. Batshuayi – 18. Bronn, 90+3. Chazrí

    Karty:   14. Sasí (TUN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:13.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Ferreira-Carrasco – D. Mertens (86. Tielemans), R. Lukaku (59. Fellaini), E. Hazard (C) (68. Batshuayi).
    Náhradníci: Mignolet, Casteels – Vermaelen, Kompany, Fellaini, T. Hazard, Tielemans, Januzaj, M. Dembélé, Batshuayi, Chadli, Dendoncker.

    Tunisko: bin Mustafá – Bronn (24. Naggúz), S. bin Júsif (41. Binaluání), Maríá, Maalúl – Chauí, Schirí, Sasí (59. Slití) – F. bin Júsif, Chazrí (C), Badrí.
    Náhradníci: A. Maslúsí, Hasan – Binaluání, Haddadí, Baduí, bin Amúr, Chalíl, Srarfí, Chalífa, Čaalalí, Naggúz, Slití.