Belgicko – Tunisko 5:2 (kon.) | J. Kórea – Mexiko 1:2 (kon.) | Nemecko – Švédsko 2:1 (kon.)
koniec
Nemecko
2:1 (0:1)
Švédsko
Sobota 23.06.2018, 20:00 • Olympijský štadión Fišt, Soči • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Nemecka to zvládli a udržali sa v šampionáte. Už po troch minútach druhého dejstva dokázal vyrovnať Marco Reus, no bod bol pre úradujúcich majstrov sveta málo. Zverenci Joachima Löwa potrebovali vyhrať, dohrávali len v desiatich, ale napokon im vystrelil existenčné tri body Toni Kroos v piatej minúte nadstaveného času. Švédi takisto ešte zostávajú v hre, no v poslednom zápase proti Mexiku budú potrebovať víťazstvo. V Soči to bola parádna futbalová dráma so šťastným koncom pre Nemecko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:03:18)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    V samotnom závere ešte dostáva žltú kartu Sebastian Larsson. Ten stratil loptu v súboji s Ilkayom Gündoğanom a následne prerušil akciu súpera nedovolenou hrou rukami.
     
    90+6
    Ďalšia minúta nadstaveného času bola v znamení nemeckých osláv a švédskych sĺz. Štvornásobní majstri sveta sa tak nebudú musieť spoliehať na druhých a postup si môžu vybojovať sami v záverečnom dueli proti Južnej Kórei.
    90+5. Toni Kroos (GER) - 2:1
     
    90+5
    Nemecko dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné! Majstri sveta sa udržujú v turnaji i keď ani remíza by ich ešte definitívne nevyradila z hry. Po faule Jimmyho Durmaza mali k dispozícii priamy kop a TONI KROOS je hrdinom nemeckého národa. Hráč Realu Madrid si priťukol loptu s Marcom Reusom a krásnou technickou strelou prekonal Robina Olsena.
     
    90+4
    V štvrtej minúte nadstaveného času sme videli strelecké pokusy na oboch stranách. Marco Reus z náročnej pozície prestrelil bránu a John Guidetti nevýraznou strelou pozdravil Manuela Neuera.
     
    90+3
    Švédi sa dostali do brejku snáď piatich proti trom, no ich akciu pomerne prekvapujúco prerušil hvizd hlavného arbitra. Szymon Marciniak zrejme pískal útočný faul jedného zo švédskych hráčov.
    90+2. Julian Brandt (GER)
     
    90+2
    Nemci majú v dnešnom dueli opäť kus smoly. Po rohovom kope sa dostal do zakončenia ľavačkou Julian Brandt, ale jeho pokus spoza šestnástky skončil na pravej žrdi. Následná dorážka Tima Wernera bola už z ofsajdu.
     
    90+1
    Szymon Marciniak nadstavuje päť minút, čo je ešte dostatočný čas na strelenie rozhodujúceho gólu. Nemci budú držaní lopty, pretože Isaac Kiese Thelin si pomohol voči pravidlám faulom.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času tu máme záverečné striedanie zápasu. Isaac Kiese Thelin prichádza namiesto Marcusa Berga, ktorý dnes odohral veľmi dobré stretnutie.
     
    89
    Nemci budú mať k dispozícii priamy kop, pretože striedajúci Jimmy Durmaz fauloval Juliana Brandta. Exekútorom bude zrejme Toni Kroos, no ešte predtým budú Švédi striedať.
    88. Robin Olsen (SWE)
     
    88
    Nemecko mohlo rozhodnúť dnešné stretnutie. Mario Gómez sa dostal k centru z ľavej strany, ale jeho hlavičkové zakončenie dokázal Robin Olsen vytesniť na rohový kop.
     
    87
    Joachim Löw robí posledné striedanie, ktoré má samozrejme útočný charakter. Jonas Hector uvoľňuje priestor Julianovi Brandtovi, ktorý by mohol byť tým povestným žolíkom z lavičky.
     
    86
    Thomas Müller centroval z pravej strany, ale jeho pas nenašiel v šestnástke súpera nikoho v bielom drese. Dobre to vyriešil Sebastian Larsson, ktorý poslal loptu mimo nebezpečného priestoru.
     
    85
    Švédi mali šancu dostať sa do brejku, ale aj tentokrát sa nepresnou prihrávkou vystavili do ofsajdu. Za obrannou líniou súpera bol Marcus Berg, na ktorom sa pred chvíľou nechal vylúčiť Jérôme Boateng.
     
    84
    Joshua Kimmich bol faulovaný Emilom Forsbergom, a tak Nemci získali loptu pod svoju kontrolu. Rýchlo sa snažili rozohrať, ale center z pravej strany bez najmenších problémov kryje Robin Olsen.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 48. Reus, 90+5. Kroos – 32. Toivonen

    Karty:   71. J. Boateng (GER) – 52. Ekdal (SWE), 90+7. Seb. Larsson (SWE)   82. J. Boateng (GER)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:13.
    Nemecko: Neuer (C) – Kimmich, Rüdiger, J. Boateng, Hector (87. Brandt) – Rudy (31. Gündoğan), Kroos – T. Müller, Draxler (46. Mario Gómez), Reus – Werner.
    Náhradníci: Trapp, ter Stegen – Plattenhardt, Ginter, Hummels, Özil, S. Khedira, Goretzka, Süle, Brandt, Gündoğan, Mario Gómez.

    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson (74. Durmaz), Seb. Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg (90. Kiese Thelin), Toivonen (78. Guidetti).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – M. Olsson, Guidetti, Svensson, Helander, Hiljemark, Krafth, P. Jansson, Rohdén, Durmaz, Kiese Thelin.

    Rozhodca: Szymon Marciniak (POL) – Pawel Sokolnicki (POL), Tomasz Listkiewicz (POL) – Ryuji Sato (JPN)