Skalica – Petržalka 1:1 (kon.) | Karviná – Kraków 2:4 (kon.) | Podbrezová – Poprad 1:2 (kon.)
Trebišov – Lok. Košice 0:2 (kon.) | Nitra – Inter Bratislava 2:2 (kon.) | Ostrava – Ružomberok 1:0 (kon.)
Liberec – Ústí n. L. 1:2 (kon.) | Č. Budějovice – Příbram 2:1 (kon.) | Sigma Olomouc – L. Mikuláš sk 3:1 (kon.)
Jihlava – Pardubice 1:1 (kon.) | Sparta Praha – Trenčín 1:2 (kon.) | Sparta Praha – Trenčín 4:2 (kon.)
Opava – Vítkovice 2:1 (kon.) | Opava – Žilina sk 1:0 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
1:0 (1:0)
MŠK Žilina
Sobota 23.06.2018, 18:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Odo mňa je to všetko pre túto chvíľu všetko. Ďakujem vám za pozornosť pri sledovaní prenosu a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (19:48:36)
     
    Bez nadstaveného času sa končí prípravné stretnutie medzi Opavou a Žilinou. Najzaujímavejšou časťou duelu bola prvá polhodina, počas ktorej sme videli viacero príležitostí, no najmä jediný gól stretnutia. Postaral sa oň David Puškáč.

    Šošoni začali zlým výkonom, ten sa ale po zmene strán zlepšil. Azda najväčšou šancou na gól bolo zakončenie Kleca z 84. minúty. Treba ale pripomenúť, že Žilinčania nehrali v plnej zostave, skúšali viacerých nových hráčov spojených s mladíkmi. Niekoľko opôr z A-tímu zostalo doma na Slovensku.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Pravdepodobne posledná šanca Žiliny sa končí nepresnou hlavičkou z hranice bieleho bodu. Šrom sa po loptu neponáhľa a naťahuje čas.
     
    89
    Exekútor priameho kopu ho zahral naozaj zle. Lopta šla nízko, Holec ju len sledoval očami, zasahovať nemusel.
     
    88
    Domáci môžu získať sekundy k dobru. Hrotový útočník SFC si vypýtal faul po dlhej prihrávke, nasleduje priamy kop.
     
    87
    Eugeniu Cociuc poslaný zozadu na zem. Nepáči sa to opavským fanúšikom, ktorí to za nedovolený zákrok nepovažovali.
     
    86
    V uplynulých minútach dominovala Žilina a nie je tomu inak ani teraz. S loptou sa snaží manévrovať skúšaný Lucas.
    84.
     
    84
    Klec to vzal na seba a z úctyhodnej vzdialenosti vystrelil. Lopta šla k bráne vo veľkej rýchlosti, napokon skončila azda iba meter vedľa nej.
     
    84
    Medzičasom sme sa dostali aj do záverečnej desaťminútovky. Bude zaujímavé sledovať, či sa bude aj nadstavovať, keďže sme pri ošetrovaní Šušolíka stratili zhruba dve minúty čistého času.
     
    83
    Toto sa Holecovi takmer vypomstilo. Striedajúci brankár výborne čítal hru, vyšiel z brány a chcel odkopnúť pred vlastným obrancom. Ten sa mu ale skláňal, Holec ho tak trafil do nohy, čo sa mohlo skončiť gólom do prázdnej brány. Gólman Žiliny ale rýchlo reagoval a loptu odkopol na druhý pokus.
     
    82
    Už aj prichádzajú organizátori s nevyhnutnými nosidlami. Ľavý obranca šošonov pre dnešok dohral.
     
    81
    Toto nevyzerá vôbec dobre. Branislav Šušolík bol potiahnutý za dres a škaredo padol na zem. Brankár Holec už avizuje aj nutnosť nosidiel.
     
    80
    V tomto prípade už lopta letela vyššie. Naskakoval si na ňu jeden z hráčov v čiernom, avšak guľatý nezmysel plachtil vzduchom o niekoľko centimetrov nad.
     
    79
    Šušolík si počínal v súboji s protivníkom nedovolene. Nasleduje takmer totožná štandardka Opavy, ako tomu bolo pred dvomi minútami.
     
    78
    Rýchla výmena lopty v šestnástke súpera sa končí pokazeným finálnym pasom. Tento atak vyzeral nádejne, vedia to dobre aj Žilinčania.
     
    77
    Na jednej strane pekná individuálna akcia zakončená nepresným preneseným hry, na tej druhej ofsajd šošonov. Čo viac dodať. Azda len to, že najmä domáci futbalisti by už boli radi za záverečný hvizd.
     
    76
    Na štadióne to len tak zahučalo. Lopta presvišťala pokutovým územím, no ako to už v posledných minútach bolo zvykom, zakončujúceho adresáta nenašla.

    Viktor Kalinács

    Góly: 9. Puškáč

    Karty:   44. Sluka (ZIL)


    Slezský FC Opava: Šrom – Simerský, Řezníček, Hrabina, Kuzmanovič (C), Schaffartzik, Zapalač, Kayamba, Juřena, Svozil, Puškáč
    MŠK Žilina: Zostava MŠK: Volešák (46. Holec) – Vallo (46. Anang), Pečovský (C) (46. Moško), Králik, Sluka (46. Šušolík) – Dyer, Káčer (46. Cociuc), Lucas – Jánošík (46. Polievka), Balaj (46. Boženík), Mihalík (46. Holúbek)
    Náhradníci: Holec – Šušolík, Moško, Kopas, Cociuc, Holúbek, Polievka, Klec, Benson Anang, Boženík