Mexiko – Švédsko 0:3 (kon.) | J. Kórea – Nemecko 2:0 (kon.) | Srbsko – Brazília 0:2 (kon.)
Švajčiarsko – Kostarika 2:2 (kon.)
koniec
Južná Kórea
2:0 (0:0)
Nemecko
Streda 27.06.2018, 16:00 • Kazaň Arena (Kazaň) • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Ani na tomto svetovom šampionáte sa úradujúci majster sveta neprebojoval do osemfinále! Nemecko nezvládlo toto stretnutie o postup zo skupiny, nepredviedlo žiadny oslnivý výkon a malo tak maximálne dve šance. Južná Kórea dnes pozorne bránila, vyrážala do rýchlych brejkov a v nadstavenom čase dokázala streliť dva góly a tak sa lúči so šampionátom krásnym výsledkom a posiela Nemecko domov.

    Do osemfinálne sa tak dostáva Švédsko z prvého miesta, druhým postupujúcim je napokon Mexiko. Tretia končí Južná Kórea a napokon posledné je Nemecko.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:04:25)
     
    90+10
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Nemecko sa ešte pokúša niečo vymyslieť, ale toto je už beznádejná pozícia. A čo viac, Nemecko obsadí poslednú priečku v skupine.
     
    90+7
    Stále sa však ešte hrá, aj keď sa nadstavovalo len šesť minút. Tretí krát za sebou tak majster sveta neposkytuje zo základnej skupiny!
     
    90+6
    Južná Kórea dala gól!
    Veľké prekvapenie na šampionáte v Rusku je na svete! Nemci už so všetkými hráčmi operovali na útočnej polovici, do útočnej aktivity sa už zapojil aj brankár Neuer a tak ostala nemecká brána prázdna. Južná Kórea získala loptu a tak vyrazila do rýchleho útoku, k lopte sa dostal
    SON HUNG-MIN a kapitán ázijského celku posiela loptu do prázdnej brány – 2:0 pre Južnú Kóreu!
    90+6. Son Hung-min (KOR) - 2:0
     
    90+5
    Nadstavený čas sa určite ešte natiahne, pretože sa posudzovala gólová situácia. Aj tak je Nemecko už v zložitej situácii a na dva góly už času neostáva.
     
    90+4
    Južná Kórea dala gól!
    Pohroma pre Nemecko! Po rohovom kope vznikol poriadny zmätok pred nemeckou bránou, k lopte sa pred Neuerom dostal KIM JONG-KWON a sám pred nemeckým brankárom nezaváhal a úspešnou strelou pod brvno posiela Južnú Kóreu do vedenia 1:0! Ešte sa posudzovalo, či Kwon nebol v ofsajde, ale video tento gól potvrdilo ako aj hlavný rozhodca Geiger.
    90+4. Kim Jong-kwon (KOR) - 1:0
     
    90+2
    Toto mohla byť pohroma pre Nemecko! Po rohovom kope sa dostala Južná Kórea do vedenia, ale celú situáciu ešte ide posúdiť video!
     
    90
    Momentálne však prebieha ošetrenie jedného z kórejských reprezentantov. Druhý polčas sa predĺži ešte o 6 minút, to dáva akú takú nádej Nemecku!
     
    89
    Do útoku sa v závere riadneho hracieho času dostala Južná Kórea, ktorá získava rohový kop. To Nemecku vôbec nevyhovuje, musia hrať na súperovej polovici.
     
    88
    Ďalšie zakončenie na juhokórejskú bránu predviedol Kroos, ale jeho pokus dokázal pokryť brankár Čche Hjon-u. Tomuto pokusu nemeckého reprezentanta chýbala väčšia razancia.
    87. Mats Hummels (GER)
     
    87
    V pokutovom území sa do zakončenia hlavou dostal Hummels, ale nemieril presne. Po dlhšej dobe je tu však šanca Nemecka, ale čas sa už začína rýchlo krátiť.
     
    86
    Nemci bez problémov ubránili spomínaný rohový kop a okamžite vyrážajú na útočnú polovicu. Južná Kórea sa však stihla včas vrátiť a opäť súpera do ničoho nepúšťa.
     
    85
    Sledovali sme rýchly útočný výpad ázijského celku, Hung-min centroval pred nemeckú bránu a získava pre svoj celok rohový kop. Nemecko sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    84
    Stále však neprichádza nápor zo strany Nemecka, ktorý by viedol ku gólovým situáciám. Švédsko a Mexiko sú tak momentálne postupujúcimi celkami.

    Miroslav Revaj

    Góly: 90+4. Kim Jong-kwon, 90+6. Son Hung-min

    Karty:   9. Čong U-jong (KOR), 23. I Če-song (KOR), 49. Mun Son-min (KOR), 65. Son Hung-min (KOR)


    Južná Kórea: Čche Hjon-u – I Jong, Jun Jong-Sun, Kim Jong-kwon, Hong-čchol – I Če-song, Čong U-jong, Čang Hjon-su, Mun Son-min (69. Ču Se-čong) – Ku Ja-Čeol (56. Hwang Hi-čchan, 79. Ko Jo-han), Son Hung-min (C).
    Náhradníci: Kim Sung-kju, Kim Čin-Hjon – Čong Song-hjon, O Pak-suk, Pak Ču-ho, Ču Se-čong, Kim Šin-uk, I Sung-u, Hwang Hi-čchan, Kim Min-u, Ki Song-jung, Ko Jo-han.

    Nemecko: Neuer (C) – Kimmich, Hummels, Süle, Hector (78. Brandt) – S. Khedira (58. Mario Gómez), Kroos – Goretzka (63. T. Müller), Özil, Reus – Werner.
    Náhradníci: Trapp, ter Stegen – Plattenhardt, Ginter, Draxler, T. Müller, Rüdiger, Rudy, Brandt, Gündoğan, Mario Gómez.

    Rozhodca: Geiger (USA) – Fletcher (CAN), Anderson (USA).