Mexiko – Švédsko 0:3 (kon.) | J. Kórea – Nemecko 2:0 (kon.) | Srbsko – Brazília 0:2 (kon.)
Švajčiarsko – Kostarika 2:2 (kon.)
koniec
Srbsko
0:2 (0:1)
Brazília
Streda 27.06.2018, 20:00 • Spartak Stadium, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Brazílie sa nepostarali o podobnú senzáciu ako majstri sveta z Nemecka. Záverečný duel v skupine zvládli, zdolali Srbsko 2:0 a postupujú do osemfinále z prvého miesta. V druhom polčase prežili krušné chvíle, keď Balkánci zahrozili šancami Aleksandara Mitrovića. Tie zostali nevyužité, a tak prišiel trest. V 66. minúte Thiago Silva presne hlavičkoval po rohovom kope Neymara, čím dal definitívnu podobu výsledku. Srbi úvodný duel na šampionáte síce vyhrali, ale po dvoch prehrách sa s turnajom lúčia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:58:28)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia Andrija Živković. Jeho pokus ale smeroval mimo brány, a tak bude nasledovať odkop od brány Alissona. Ten zrejme neinkasuje v druhom dueli v rade.
     
    90+1
    Brazílčania sa teraz dostali do brejku, ale vo finálnej fáze si nerozumeli. Napokon sa k lopte už Willian nedostal, a tak môžu jednu z posledných akcii rozvinúť futbalisti v červených dresoch.
     
    90
    Riadny hrací čas sa práve naplnil. V druhom polčase sme nevideli veľa prerušení, a tak iránsky rozhodca Alireza Faghani pridáva obligátne tri minúty. Tie už ale zrejme nič nezmenia na brazílskom víťazstve.
     
    89
    Posledné striedanie dnešného duelu. Aleksandar Mitrović dnes zahodil dve veľké šance a do ďalších sa už na turnaji nedostane. V závere duelu s Brazíliou ho nahradí Luka Jović.
     
    88
    Fernandinho potiahol akciu po pravej strane. Následne našiel v šestnástke Neymara, no ten zahral sebecky. Mal tam ešte Gabriela Jesusa, ale namiesto prihrávky volil strelu, ktorú mu srbskí obrancovia zblokovali.
     
    87
    Srbi sa dostali pred pokutové územie súpera. K centru z pravej strany sa dostal Aleksandar Mitrović, ale jeho zakončenie z vnútra šestnástky dokázal včas zblokovať Fernandinho.
    86. Neymar (BRA)
     
    86
    Neymar sa ocitol v ďalšej dobrej šancí. Teraz sa trošku so šťastím dostal k lopte po pase Fernandinha, ktorý tečoval Andrija Živković. Na rozdiel od Paulinha však nedokázal prelobovať brankára Vladimira Stojkovića.
     
    85
    Už len päť minút zostáva do konca dnešného súboja. Brazília má naďalej loptu pod kontrolou a nechce ju svojmu súperovi požičať. Vyzerá to tak, že sa stane víťazom skupiny E.
     
    84
    Teraz sa na dlhší časový úsek dostali k lopte aj Srbi, ale nič smerom dopredu nevymysleli. Aleksandar Kolarov neodcentroval z ľavej strany a následne fauloval svojho dnešného rivala Williana.
     
    83
    Brazília mohla definitívne rozhodnúť o svojom víťazstve. Willian sa presadil po pravej strane, prihrávkou pod seba našiel Neymara, ale jeho strela tzv. koníčkom skončila tesne nad bránou Vladimira Stojkovića.
     
    82
    Druhé striedanie v podaní srbského trénera. Ten na ihrisko posiela Nemanjaa Radonjića. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Filip Kostić, ktorý sa trošku vytratil z hracej plochy.
     
    81
    Brazília kontroluje priebeh dnešného zápasu. Momentálne nesledujeme nejaký divácky atraktívny duel, no v tejto fáze turnaja sa často uprednostňuje taktika pred futbalovou krásou.
     
    80
    Posledné striedanie brazílskeho mužstva. Na lavičku náhradníkov smeruje Philippe Coutinho, ktorý sa parádnou asistenciou podieľal na mocno rozhodujúcom góle. Na jeho miesto prichádza Renato Augusto.
     
    79
    Srbi sa ešte mohli dostať na kontakt, ale to by musel Nemanja Matić lepšie zakončiť. Spracoval si center Antonia Rukavinu z pravej strany, ale následná jeho koncovka z otočky smerovala mimo priestoru troch žrdí.
     
    78
    Casemiro akoby sa už nemohol pozerať na to ako jeho spoluhráči kombinujú na súperovej polovici. Odhodlal sa k strele z veľkej diaľky, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu Vladimira Stojkovića.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 36. Paulinho, 68. Silva

    Karty:   33. Ljajić (SRB), 49. N. Matić (SRB), 71. A. Mitrović (SRB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:7.
    Srbsko: Stojković – Antonio Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov (C) – N. Matić, S. Milinković-Savić – Tadić, Ljajić (75. A. Živković), Kostić (82. Radonjić) – A. Mitrović (89. Jović).
    Náhradníci: Dmitrović, P. Rajković – Ivanović, Rodić, Spajić, D. Tošić, Grujić, Milivojević, A. Živković, Prijović, Jović, Radonjić.

    Brazília: Alisson – Fagner, Silva, Miranda (C), Marcelo (10. Luís) – Paulinho (66. Fernandinho), Casemiro – Willian, Coutinho (80. Renato Augusto), Neymar – Jesus.
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Danilo, Luís, Geromel, Marquinhos, Renato Augusto, Fernandinho, Fred, Costa, Firmino, Taison.

    Rozhodca: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (IRN) – Jair Marrufo (USA)