Prešov – Trebišov 1:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Třinec 2:3 (kon.) | Sparta Praha – Ružomberok sk 0:0 (kon.)
Podbrezová – L. Mikuláš 2:0 (kon.) | Pardubice – Liberec jun. 1:2 (kon.) | Teplice – Ústí n. L. 1:2 (kon.)
Trnava – Slovácko sk 4:2 (kon.) | Ferencvároš – Zlín 1:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Hr. Králové 3:0 (kon.)
Vlašim – Dukla Praha 1:4 (kon.) | Táborsko – Příbram 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Varnsdorf 3:0 (kon.)
Sokolov – Plzeň 0:2 (kon.) | Ostrava – Zlaté Moravce sk 4:0 (kon.) | Senica – Petržalka 0:3 (kon.)
Znojmo – Caribian All Stars 6:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
0:0 (0:0)
MFK Ružomberok
cz Streda 27.06.2018, 11:00 • Strahov • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Letní příprava se nám pomalu a jistě rozjela, v dnešním přípravném utkání budeme sledovat střetnutí mezi AC Sparta Praha a MFK Ružomberok.
     
    AC Sparta Praha

    Fotbalisté Sparty by určitě chtěli zapomenout na uplynulou sezónu. Už před jejím zahájením, se začalo vehementně posilovat, což koordinoval italský trenér Andrea Stramaccioni, který nakonec byl v průběhu sezóny vyhozen. Letenský celek tak dokončil sezónu pod taktovkou Pavla Hapala, konečným místem byla nakonec pátá pozice, která zaručuje předkolo Evropské ligy. Jelikož už je příprava na nadcházející sezónu v plném proudu, pochopitelně se dostavili také nové posily. Co nevidět má být dotažen přestup Benjamina Tetteha, druhou posilou se stal brankář Milan Heča. Je tomu jen pár hodin, když do tohoto slavného pražského celku zamířil olomoucký stoper Uroš Radanovič.


    Dosavadní přípravné zápasy:

    Sparta Praha 1:2 Trenčín
    Sparta Praha 4:2 Trenčín
     
    MFK Ružomberok

    Na opačné straně stojí slovenský Ružomberok, který se v základní části slovenské ligy umístil na šesté pozici, čímž si zajistil skupinu o titul. Tam se Ružomberok umístil právě na šesté pozici, přičemž měl na mistrovský Spartak manko více než dvaceti bodů. Ružomberok by chtěl podobný "úspěch" zopakovat i v nadcházející sezóně, což rozhodně není nereálné. K tomuto cíli má pomoct také nový trenér, kterým je někdejší lodivod Slovanu Liberec David Holoubek. Holoubek má bohaté zkušenosti právě z pražské Sparty, kde nejdříve působil u mládeže, posléze se coby hlavní trenér ujal A-týmu. Asistentem tohoto sedmatřicetiletého kouče bude velezkušený obránce Jiří Jarošík.

    Dosavadní přípravné zápasy:


    Pohronie 3:3 Ružomberok
    Ostrava 1:0 Ružomberok
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Nita, Ćivić, Kaya, Radaković, Frýdek, Kanga, Kulhánek, Plavšić, Stanciu, Ristić, Tetteh

    MFK Ružomberok: Macík – Kunca, J. Maslo, Čurma, Madleňák – Daniel, Qose, Takáč, Gal Andrezly – Kostadinov, Gerec.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Kunca si vybral Daniela, který si ale s míčem vůbec neporozuměl. Kulatý nesmysl se svezl do zámezí, domácí budou vhazovat.
     
    4
    Do operativní pozice se dostal Stanciu, který zkoušel kolmicí najít Frýdka. Druhý jmenovaný se v dobře přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    5
    Uroš Radakovič, coby nová posila Sparty, se už několikrát setkal s kulatým nesmyslem. Dnes nastupuje ve stoperské dvojici s Kayou.
     
    6
    Kanga se vzorně vracel do obrany, avšak nakonec to bylo s faulem. Standardní situace se snesla pouze na hlavu Ćiviće.
     
    7
    Stanciu se po několika kontaktech s míčem odvážil k přízemní přihrávce na Tetteha, který sice předskočil Masla, balón mu ale uskočil za čáru.
     
    8
    Dalekonosný nákop směřoval na Gala, avšak tento úmysl hravě přečetl Frýdek. Domácí zadák zahrál na jistotu k Nitovi.
     
    9
    Hostující brankář Macík se podíval na druhou polovinu hrací plochy, kam také nasměroval odkop. V hlavičkovém souboji byl úspěšnější Kulhánek.
     
    10
    Další faul Sparty, po kterém soupeř okamžitě rozehrál volný kop. Nic závratného se ale neudálo, Ružomberok bude ještě vhazovat.
     
    11
    Stanciu to tradičně zkoušel kolmicí za obranu, která se tentokráte nesetkala s úspěchem. Macík se tak dostane k rozehrávce.
     
    12
    Frýdek ještě zachytil míč před postranní čárou, posléze se ale Kangovi nepodařilo najít Tetteha. Na druhé straně zablokoval centr Kaya.
     
    13
    První střela zápasu. Tetteh si všiml naběhnuvšího Frýdka, kterému poslal míč proti noze. Následná utajená střela skončila v náruči Macíka.
    13. Frýdek obstaral první střelu zápasu.
     
    14
    Nyní zůstal trestuhodně nekrytý na vzdálenější tyči Stanciu, kterému ale zakončení nesedlo. Nakonec z toho bude rohový kop.
     
    15
    Rychlý protiútok Ružomberoku nebyl vůbec špatný. Do velké šance se dostal Kostadinov, který ale pravačkou minul branku.
     
    16
    Plavšić to zkoušel příliš okatě, jeho přihrávku totiž dokázal zastavit Madleňák. Další kontr skončil teatrálním pádem Daniela, Kaya dle sudího nefauloval.
     
    17
    Kanga to nakonec zvládl čistým zákrokem, vhazovat nakonec bude soupeř. Autové vhazování se ujme pravý zadák Kunca.
     
    18
    Hodně ostrým zákrokem si pomohl Radakovič, který zezadu skolil k zemi Kostadinova. Hlavní sudí udělil nové posile Sparty napomenutí.
     
    19
    K rozehrávce standardní situace se postavil Daniel, jenž kroutil míč směrem do branky. Nejvýše ve vzduchu byl pozorný Nita.
     
    20
    Záblesk geniality v podání Stanciua. Rumunský špílmachr si počkal na náběh Frýdka, kterému věnoval naprosto milimetrovou přihrávkou šajtlí. Frýdek ale nenašel nikoho v rudém.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zatím sledujeme fotbal plný nepřesností, což před malým momentem dokumentoval Ćivić.
     
    22
    Kousek od postranní čáry, se Stanciu chopil standardní situace. Balón nabral pořádnou výšku, nakonec Macík zasáhl konečky prstů – roh.
     
    23
    I ten obstaral rumunský reprezentant, který svůj centr poslal daleko od branky. Kaya se sice dostal k hlavičce, té ale chyběla větší razance.
     
    24
    Kanga dlouho operoval s míčem u středového kruhu, až našel volného Frýdka. Po jeho přihrávce ale přišel o balón Stanciu.
     
    24
    Hraniční situace v hostující šestnáctce. Stanciu udělal ostrý manévr kolem obránce, který mu nechal v cestě nohu. Rumunský záložník upadl na zem, pokutový kop se ale nepíská.
    24. Měla se pískat penalta?
     
    25
    Už delší dobu čekáme na něco kloudnějšího ze strany slovenského celku. Poslední minuty sledujeme pouze jednu stranu hrací plochy.
     
    26
    Zatím hodně nenápadný Tetteh ještě zkoušel doběhnout zdánlivě ztracený míč. Čurma si ale pomohl tělem, následovat bude odkop od branky.
     
    27
    Madleňák měl na levém křídle hodně prostoru k centru, kterým našel pouze Ćiviće. Odražený míč sebral Kostadinov, jehož sraženou ránu chytil Nita.
     
    28
    Nedorozumění Sparty. Kanga si počkal na náběh Kulhánka, který se ale v době přihrávky nakonec zastavil. Autové vhazování pro Ružomberok.
     
    29
    Radakovič přenechal autové vhazování Frýdkovi, který si svým hodem vybral Kayu. Pražané to zkouší pozvolnou kombinací.
     
    29
    Co chybělo! Tetteh pracoval zády k brance, načež se s míčem obtočil kolem své osy. Následnou ránu lehce srazil Kunca, avšak míč nakonec neskončil v síti.
     
    30
    Na zeleném pažitu skončil hostující brankář Macík, který se okamžitě dostal do péče lékařů. Nehraje se už více než minutu.
     
    31
    Máme za sebou třetinu zápasu, jednoznačně aktivnějším celkem je Sparta Praha. Stále tomu chybí kýžená branka, stav je tak i nadále bezbrankový.
     
    32
    Nakonec se zdá být všechno v pořádku, Macík by měl pokračovat ve hře. Mezitím Kanga sportovně odevzdal balón soupeři.
     
    33
    Nebezpečná standardka pro Spartu. Tetteh se pokoušel dostat do šestnáctky, avšak ještě před její hranicí fauloval Maslo.
     
    34
    I tentokráte se k míči postavil Stanciu, který ale vůbec nepropálil dobře postavenou zeď. Odraženého míče se opět zmocnili Pražané.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Po delší době měl práci s míčem znuděný Nita, kterému se ale odkop od branky nepovedl. Balón doplachtil až mezi hrstku diváků.
     
    41
    Nyní byla obrana Ružomberoku o něco otevřenější, čehož se pokusil využít Ristić. Domácí záložník nepřešel hned přes prvního hráče, následný kontr nepřesně zakončil Daniel.
     
    42
    Poprvé v zápase se k rozehrávce rohu postavil Plavšić. Jeho centr se nakonec snesl na pravačku Stanciua, který mířil vysoko nad branku.
     
    43
    Na druhé straně je pískán ofsajd, za pomyslnou hranicí se nacházel hodně aktivní Daniel. Kanga ale opět zbytečně odevzdal balón.
     
    44
    Blíží se nám konec prvního poločasu. Poslední vteřiny nám nepřináší vůbec pohlednou podívanou, oba celky jsou hodně nepřesné.
     
    45
    Ke konci poločasu se ještě hosté dostali k rohu, po kterém vznikl menší zmatek.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám žádnou branku nenabídlo. Aktivnějším celkem sice byla Sparta, směrem dopředu toho ale moc nepředvedla. Ružomberok se snaží vycházet ze zajištěné obrany, ke konci poločasu jsme ale viděli vyrovnanou podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Na hrací ploše je velká řada nových hráčů. Kapitánskou pásku převzal Uroš Radakovič, na druhé straně to na žádné velké změny nevypadá.
     
    49
    Gal si nakonec vybral Madleňáka, který to opět zkoušel vzdušným centrem. Ten se sice neujal, posléze si faulem pomohl Mandjeck.
     
    50
    Rychlá rozehrávka nakonec nepřinesla nic moc nebezpečného. Naopak velmi dobře zakročil Vatajelu, který překazil přihrávku na Gala.
     
    51
    Právě Vatajelu to zkoušel individuálním průnikem kolem Takáče, který mu nedaroval ani kousek postoru. Sparta bude vhazovat.
     
    52
    Nita byl opět zapojený do rozehrávky, kterou konstruktivně rozehrál do strany. Ružomberok trpělivě čeká na chybu soupeře.
     
    53
    Slovenský celek si pořádně zkomplikoval rozehrávku, kterou napadala početná smečka protihráčů. Maslo to nakonec hravě zvládl.
     
    54
    Daniel si naběhl na nakopávaný míč za obranu Sparty, daleko se ale nedostal. Příkladně čistým zákrokem si pomohl Ćivić.
     
    55
    Zdálo se, že se Mandejckovi povede přelstít bránícího protihráče, což se sice povedlo, kulatý nesmysl se ale dostal ven z hrací plochy.
     
    56
    Kunca si pohybem řekl o přihrávku na svojí osobu. Zpracování míče proběhlo dle představ, Ćivić se opět vzorně vrátil.
     
    57
    Ve druhém poločase je to zatím takové nemastné, neslané. Obě mužstva se nedokážou dostat k ničemu souvislejšímu.
     
    58
    Po delší době zakončení. Hostující Qose si navedl míč na levou nohu, posléze ale nevyprodukoval žádnou dělovku. Nita nemusel zasahovat.
     
    59
    Kunca si zbytečně zahrával u vlastního pokutového území, kde ho málem obral o balón napadající Pulkrab. Hostující bek to se štěstím zvládl.
     
    60
    Ani nyní se pokutový kop nepíská. Mandjeck směřoval svůj centr na Vatajelua, který se po kontaktu s Kuncou skácel k zemi. Domácí se opět marně dožadovali penalty.
    60. Jednalo se o faul?
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry. Druhé dějství nám zatím nenabídlo žádnou vyloženou šanci, oba brankáři si ještě nepřipsali jediný zákrok.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Zinedin Mustedanagić (AC Sparta Praha).
     
    62
    Po delší době pohledná akce domácích. Dao stál na konci celé akci, ve finální fázi ale nepropálil Madleňáka. Macík tak opět nemusel zasahovat.
     
    63
    Kunca si dával s rozehrávkou ze své poloviny hodně načas. Nakonec si vybral Qoseho, který si s kulatým nesmyslem příliš neporozuměl.
     
    64
    Radakovič si několikrát vyměnil míč s Costou, načež do Pražané zkusili po levé straně. Chvátal se nakonec vrátil ke středovému kruhu.
     
    65
    Mustedanagić se výborně uvolil ke střeleckému pokusu zpoza šestnáctky, se kterým měl Macík problémy. Nakonec si připisuje důležitý zákrok.
     
    65
    Střídání v týmu MFK Ružomberok: ze hřiště odchází Štefan Gerec, přichází Dominik Kružliak.
     
    66
    Rohový kop Sparty přinesl další střelecký pokus, který tentokráte obstaral Dao. Jeho rána nártem směřovala hodně vedle branky.
     
    67
    Ćivić nakonec propasíroval polovysoký centr na Mustedanagiće, který byl okamžitě "v péči" hostujících hráčů. Sparta nyní svírá slovenský celek.
     
    68
    Pulkrab se vrhal do zakončení, kterým trefil pouze clonícího protihráče. Domácí se ještě dožadovali odpískání penalty, jeden z hostů zřejmě zahrál rukou.
     
    69
    Nita byl opět vyrušen ze spánku, rumunský brankář odkopával od své branky. Pulkrab se sápal do vzduchu, kde ale nakonec neuspěl.
     
    70
    Trestuhodně nekrytý byl v šestnáctce Radakovič, který ale nedal své hlavičce téměř žádnou razanci. Pro Macíka rutinní zákrok.
     
    71
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Sparta konečně výrazně zabrala, Ružomberok se už delší době nemůže vymanit ze sevření.
     
    72
    Vatajelu se rozhodl dohrát Kuncu, který nakonec skončil až za postranní čárou. Slovenský celek se bude moci vysvobodit.

     
    73
    Daniel celkem snadným způsobem obešel Ćiviće, posléze ale vyprodukoval střelu, která směřovala přímo doprostřed branky, což bylo snadné sousto pro Nitu.
     
    74
    Vatajelu si přehodil míč na svojí silnejší nohu, posléze ale centr zablokoval jeden z hostujících hráčů. Balón se navíc dostal do náruče Macíka.
     
    75
    Obrázek hry se nemění. Ružomberok je výhradně na své vlastní polovině, kde spíše jen čeká, s čímž soupeř přijde.
     
    76
    Costa se nejdříve rozeběhl, posléze si to ale rozmyslel a místo toho přihrál vedle stojícímu Ćivićovi. Svižná akce středem hřiště přinese standardku.
     
    77
    Zhruba ze vzdálenosti pětadvaceti metrů, se k rozehrávce postavil Vatajelu. Jeho rána nebyla vůbec špatná, Macík byl u tyče včas.
     
    78
    Nita se v domácí brance hodně nudí. Druhý poločase hraje výhradně na jedné polovině, rumunský brankář tak pouze sleduje své kolegy.
     
    79
    Mustedanagić zkoušel dloubáčkem vyzvat ke skórování Ristiće, před kterým ale zasáhl Macík. Následná dorážka prvně jmenovaného skončila na noze soupeře.
     
    80
    Pulkrab se s vypětím všech sil řítil k šestnáctce, kde nakonec dle výroku sudího nefauloval. Nakonec to bude autové vhazování pro Spartu.
     
    81
    Velká škoda pro domácí. Mustedanagić byl na zadní tyči zcela nekrytý, svojí placírku ale poslal pouze do rukavic brankáře.
     
    82
    Fantastická akce! Ćivíc se natlačil po levém křídle přes Kuncu a posléze vyprodukoval párádní centr na Mustedanagiće. Následná hlavička směřovala kousek vedle šibenice.
    82. Mustedanagić zamířil kousek vedle.
     
    83
    Ještě jeden volný kop pro domácí. Vatajelu kroutil míč směrem od branky, následný zmatek v šestnáctce vyřešil Čurma odkopem do bezpečí.
     
    85
    Další šance! Vatajelu si hodil míč na levačku a poté ho zakroutil na volného Daa. Útočník Pobřežích slonovin se vyhoupl do vzduchu, míč ale poslal nad branku.
    85. Dao a jeho velká šance.
     
    87
    Do konce zápasu už nezbývá moc času. Sparta i nadále buší do obrany svého soupeře, na případnou branku už nezbývá moc času.
     
    88
    Rohový kop opět obstaral Vatajelu, který si na zadní tyči znovu vybral Daa. Druhý jmenovaný se tentokráte nedostal k ničemu vážnějšímu.
     
    89
    Blíží se konečný hvizd. Fotbalisté Ružomberku naprosto zanevřeli na jakékoliv zakončení, spíše jen čekají na konečný hvizd.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou, což je pro Spartu určitě málo. Pražané měli celý zápas výraznou územní převahu, ke konci si vytvořili několik vyložených šancí. Koncovka ale nebyla vůbec ideální, Ružomberok tak doválčil toto utkání do remízového konce. (12:42:05)

    David Suchý

    Góly:

    Karty:   61. Mustedanagić (SPA)


    AC Sparta Praha:
    1. poločas: Nita – Frýdek, Radaković, Kaya, Ćivić – Kanga, Kulhánek, Ristić – Stanciu, Plavšić – Tetteh (C)

    2. poločas Nita – Chvátal, Radaković (C), Costa, Ćivić – Dao, Mandjeck, Ristić, Mustedanagić, Vatajelu – Pulkrab

    MFK Ružomberok: Macík – Kunca, J. Maslo, Čurma, Madleňák (64. Kupec) – Daniel (73. Jedinák), Qose (85. Kmeť), Takáč (80. Brenkus), Gal Andrezly (73. Čapek) – Kostadinov (73. Gešnábel), Gerec (64. R. Kružliak)

    Rozhodca: Berka – Vlček, Petřík