Francúzsko – Argentína 4:3 (kon.) | Uruguaj – Portugalsko 2:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
4:3 (1:1)
Argentína
Sobota 30.06.2018, 16:00 • Kazaň Arena, Kazaň • Majstrovstvá sveta • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Lepší prvý osemfinálový zápas sme si snáď priať ani nemohli! Prvý polčas až tak zaujímavý nebol, ale druhé dejstvo prinieslo veľkolepé predstavenie. Najprv sa Argentína v jeho úvode po góle Mercada dostala do vedenia 2:1 a nikto nečakal, že prídu ešte štyri presné zásahy. V 57. minúte sa podarilo na 2:2 vyrovnať Pavardovi a od tohto momentu už Francúzsko začalo dominovať. Od 64. minúty po 68. minútu prišli veľké chvíle Mbappého, ktorý dvakrát skóroval a poslal Francúzsko do vedenia 4:2! Argentína sa potom už len márne o niečo pokúšala a gól na 4:3 v nadstavenom čase z kopačky Agüera už prišiel neskoro.

    Francúzsko teda postupuje do štvrťfinále a vicemajster sveta z Argentíny na svetovom šampionáte v Rusku končí už v osemfinále. Boli sme tak svedkami výborného zápasu a sledovali sme hviezdny zápas Mbappého, ktorý rozhodol o postupe Francúzska.

    Druhé osemfinálové stretnutie sa začína o 20:00, môžme sa tešiť na súboj Uruguaju s Portugalskom. Snáď uvidíme podobne zaujímavé stretnutie, aj tento zápas môžte sledovať prostredníctvom nášho online textového prenosu.

    S týmto konštatovaním sa nateraz lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:00:46)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+5. Maximiliano Meza (ARG)
     
    90+5
    V pokutovom území sa ešte do zakončenia dostal Meza, ale jeho pokus ide tesne nad bránu súpera. Francúzsko si už postup ustrážilo!
     
    90+4
    Pomaly sa už naplní aj nadstavený čas, Argentína je vo veľkom tlaku. Tak predsa len sa ešte Francúzsko obáva o svoje víťazstvo.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Olivier Giroud (Francúzsko).
    90+3. Nicolás Otamendi (ARG)
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Nicolás Otamendi (Argentína).
    90+3. Sergio Agüero (ARG) - 4:3
     
    90+3
    Argentína dala gól!

    Ale pozor, je tu ešte iskierka nádeje pre Argentínu! Llorisovi nevyšiel odkop od brány, v strede poľa sa do útoku dostalo argentínske mužstvo, Messi úspešne odcentroval pred bránu na SERGIA AGÜEROA a ten ešte zdramatizoval záver tohto zápasu – 4:3!
     
    90+2
    Sledujeme pohľad smutných argentínskych fanúšikov, ktorí zrejme nečakali, že ich celok skončí v Rusku už v osemfinále.
     
    90+1
    Druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty!
     
    90
    Argentína zahrávala rohový kop po zásahu Umtitiho, ale žiadnu zaujímavú situáciu to neprinieslo. Francúzsko už pohodlne kráča do štvrťfinále, ale ešte si musí dať pozor v záverečných minútach.
    89. Kylian Mbappé (FRA)
     
    89
    Z hry už odstúpila najväčšia hviezda tohto zápasu Kylian Mbappé. Ak Francúzsko postúpi ďalej, tak hlavne vďaka tomuto talentovanému futbalistovi. Vybojoval pokutový kop a sám poslal dvakrát loptu do argentínskej siete.
     
    88
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Kylian Mbappé, prichádza Florian Thauvin.
     
    87
    Di María centroval pred súperovu bránu, ale Hernández upratal loptu do bezpečia. Potom ešte prišlo jedno zakončenie spoza 16-tky, ale to úspešné nebolo. Francúzsko tak prečkalo tento nápor súpera.
     
    86
    Ani Agüero v pokutovom území nezaznamenal kontaktný gól, jeho strelu zblokoval do bezpečia Varane. Argentína však ostáva na útočnej polovice a po Hernándezovom faule získava priamy kop. Podobná situácia ako pri góle z úvodu druhého polčasu.
    85. Lionel Messi (ARG)

    Miroslav Revaj

    Góly: 13. Griezmann (pen.), 57. Pavard, 64. Mbappé, 68. Mbappé – 41. Di María, 48. Mercado, 90+3. Agüero

    Karty:   71. Matuidi (FRA), 72. Pavard (FRA), 90+3. Giroud (FRA) – 11. Rojo (ARG), 20. Tagliafico (ARG), 43. Mascherano (ARG), 49. Banega (ARG), 90+3. Otamendi (ARG)


    Francúzsko: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Hernández – Kanté, P. Pogba – Mbappé (88. Thauvin), Griezmann (83. Fékir), Matuidi (75. Tolisso) – Giroud.
    Náhradníci: Mandanda, Aréola – Kimpembe, Lemar, O. Dembèlé, Tolisso, N'Zonzi, Rami, Fékir, Sidibé, Thauvin, Mendy.

    Argentína: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo (46. Fazio), Tagliafico – E. Pérez (66. Agüero), Mascherano, Banega – Pavón (74. Meza), Messi (C), Di María.
    Náhradníci: Guzmán, Caballero – Ansaldi, Biglia, Fazio, Acuňa, Higuaín, Meza, Salvio, Agüero, Lo Celso, Dybala.

    Rozhodca: Faghani – Sokhandan, Mansouri (všetci IRN)