Švédsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Kolumbia – Anglicko 1:1 (3:4 po pen.)
koniec po penal. (3:4)
Kolumbia
1:1 (0:0)
Anglicko
Utorok 03.07.2018, 20:00 • Spartak Stadium, Moskva • Majstrovstvá sveta • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Posledné osemfinálové stretnutie ponúklo poriadnu drámu. Kolumbia vyrovnala v 93. minúte zásluhou Yerryho Minu, a tak dotiahla zápas do predĺženia, respektíve pokutových kopov. V nich mala výhodu po nezdare Jordana Hendersona, ale zápas nedotiahla do úspešného konca. Mateus Uribe a Carlos Bacca zlyhali, a tak rozhodujúci gól zaznamenal Eric Dier. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:12)
    Anglicko postupuje do štvrťfinále majstrovstiev sveta.

     
    Koniec zápasu.
     
    5. séria
    3:4
    Anglické penaltové prekliatie je minulosťou! Eric Dier trošku so šťastím prekonal Davida Ospinu, a tak posiela kolísku futbalu do štvrťfinále. Brankár londýnskeho Arsenalu si siahol na loptu, ale nezabránil jej na ceste do siete.
     
    5. séria
    3:3
    Jordan Pickford je anglickým hrdinom! Ľavou rukou dokázal zastaviť strelu Carlosa Baccu, a tak môže o osude dnešného osemfinále rozhodnúť najbližší anglický strelec, ktorým bude striedajúci Eric Dier.
     
    4. séria
    3:3
    Kieran Trippier vyrovnáva súboj záverečnej lotérie. Podobne ako Harry Kane či Marcus Rashford poslal loptu po pravej ruke Davida Ospinu a presne umiestnenou strelou skóruje.
     
    4. séria
    3:2
    Kolumbia nebude mať mečbal! Mateus Uribe nevyužil výhodu, ktorú mala juhoamerická krajina po minele Jordana Hendersina. Loptu nasmeroval len do brvna.
     
    3. séria
    3:2
    Jordan Henderson je prvým neúspešným strelcom penaltového rozstrelu. Loptu poslal po ľavej ruke Davida Ospinu, no ten parádnym zákrok dokázal loptu vyraziť.
     
    3. séria
    3:2
    Kolumbia sa dostáva do opätovného vedenia. Luis Muriel to spravil veľmi šikovne, počkal si na pohyb anglického brankára a loptu poslal po jeho ľavej ruke do siete.
     
    2. séria
    2:2
    Marcus Rashford si zachoval pevné nervy. Loptu poslal prakticky do rovnakého miesta ako Harry Kane. David Ospina opäť uhádol smer zakončenia, ale bol prikrátky.
     
    2. séria
    2:1
    Ďalším exekútorom pokutového kopu bol Juan Cuadrado. Jordan Pickford smer strely vystihol, ale hráč Juventusu Turín poslal loptu nekompromisne pod brvno.
     
    1. séria
    1:1
    Harry Kane v riadnom hracom čase pokutový kop premenil a skóroval aj v rozstrele. Loptu poslal presne k ľavej žrdi. David Ospina vystihol smer strely, ale nemal najmenšiu šancu.
     
    1. séria
    1:0
    Penaltový rozstrel začal Radamel Falcao, ktorý sa dnes gólu v riadnom hracom čase nedočkal. V súboji s Jordanom Pickfordom tentokrát uspel, keď loptu poslal prudko do stredu brány.
     
    Začína penaltový rozstrel.
     
    Tretíkrát na tomto turnaji budeme svedkami pokutových kopov. Už sme niečo naznačili o tom, že Anglicko urazilo šťastenu v odfláknutom zápase s Belgickom. Teraz ho čakajú penalty. Na veľkých podujatiach ich Albion absolvoval šesťkrát, ale ani v jednom prípade neuspel. Kto sa stane súperom Švédska? Penaltová lotéria začína o malú chvíľu.
     
    120+2
    Druhé predĺženie sa skončilo.
     
    120+1
    Johan Mojica sa nedostal cez brániaceho hráča súpera. Nasledovať bude odkop od brány Jordana Pickforda, no a po ňom sa zrejme dočkáme záverečného hvizdu celého predĺženia.
     
    120
    V druhom predĺžení sa bude hrať ešte 60 sekúnd. Všetko smeruje k penaltovej lotérii, ktorá poslala do štvrťfinále majstrovstiev sveta domáce Rusko či reprezentáciu Chorvátska.
     
    119
    Angličania sa do zakončenia po priamom kope nedostali. David Ospina si išiel pre loptu a napokon ju stihol aspoň vyboxovať mimo nebezpečný priestor. Každopádne, v druhom predĺžení má navrch Albion.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+3. Y. Mina – 57. Kane (pen.)

    Karty:   41. Barrios (CLM), 52. Arias (CLM), 54. Ca. Sánchez (CLM), 63. Falcao (CLM), 64. Bacca (CLM), 118. J. Cuadrado (CLM) – 56. Henderson (ENG), 69. Lingard (ENG)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    1:0   Radamel Falcao (CLM)
    1:1   Harry Kane (ENG)
    2. séria:
    2:1   Juan Cuadrado (CLM)
    2:2   Marcus Rashford (ENG)
    3. séria:
    3:2   Luis Muriel (CLM)
    3:2   Jordan Henderson (ENG)
    4. séria:
    3:2   Mateus Uribe (CLM)
    3:3   Kieran Trippier (ENG)
    5. séria:
    3:3   Carlos Bacca (CLM)
    3:4   Eric Dier (ENG)


    Kolumbia: Ospina – Arias (116. C. Zapata), D. Sánchez, Y. Mina, Mojica – Barrios, Ca. Sánchez (79. Uribe), Lerma (61. Bacca) – J. Cuadrado, Quintero (88. Muriel) – Falcao (C).
    Náhradníci: C. Vargas, J. F. Cuadrado – C. Zapata, Murillo, Bacca, Aguilar, Muriel, Uribe, F. Díaz, Izquierdo.

    Anglicko: Pickford – Walker (113. Rashford), Stones, Maguire – Trippier, Alli (80. Dier), Henderson, Lingard, Young (102. Rose) – Kane (C), Sterling (88. Vardy).
    Náhradníci: Butland, Pope – Rose, Dier, Vardy, Welbeck, Cahill, P. Jones, Rashford, Loftus-Cheek, Alexander-Arnold.

    Rozhodca: Mark Geiger (USA) – Joe Fletcher (CAN), Frank Anderson (USA) – Matt Conger (NZL)