Zagłębie S. – Karviná 2:2 (kon.) | Jablonec – Varnsdorf 5:0 (kon.) | Teplice – Jihlava 1:0 (kon.)
Slovácko – Gliwice 1:1 (kon.) | Poprad – Michalovce 1:1 (kon.) | Třinec – Hlučín 7:1 (kon.)
GKS T. – Vítkovice 1:1 (kon.) | Honvéd Budapešť – Nitra sk 2:0 (kon.) | Trnava – Ostrava sk 0:1 (kon.)
Rapid Viedeň – Slavia 0:2 (kon.)
koniec
Rapid Viedeň
0:2 (0:2)
SK Slavia Praha
cz Streda 04.07.2018, 18:00 • Mauthstadion, Wels • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se u dalších online přenosů, na počtenou! (19:53:33)
     
    Vyrovnaná druhá půle mnoho pohledných akcí na obou stranách nepřinesla. Oba celky během ní vyměnily téměř celou jedenáctku, ovšem ani jeden z nich nedokázal upravit gólový stav. Slavia tak po celkem povedené první půli odchází do kabin s výhrou 2:0.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Rapid se v posledních momentech odhodlal k dalšímu útoku, vycházejícímu z hlubokého prostoru u vlastní branky. Velmi rychle jej ale sešívaní narušili.
     
    87
    Matěj Valenta proběhl křižmo středem hrací plochy. Poté, co se k němu seběhlo několik hráčů Rapidu, volil přihrávku na celkem vzdáleného Milana Škodu. Toho ale střela přeletěla a musel si pro ní doběhnout. Mezitím se k němu seběhli protihráči.
    86. Gashi na Koláře z velkého úhlu nevyzrál
     
    86
    O celkem povedenou akci se postaral Gashi. Útočící hráč vídeňského Rapidu se prosmýkl přes několik hráčů Slavie, načež téměř z mrtvého úhlu z levé strany prověřil gólmana Koláře. Ten se ale rozhodit nenechal a nadále drží čisté konto.
     
    85
    Michal Frydrych se snažil vybojovat rohový kop, i přes sevření dvěma protihráči. Ve svém snažení byl úspěšný. V samotné exekuci rohového kopu již Slavia nikoliv.
     
    83
    Phillipp Malicsek nedoskočil těsně před Ondřejem Kolářem míč. Naopak strážce svatyně sešívaných si se vzniklou situací dokázal poradit a nasměroval zbytek svého týmu velmi daleko od sebe.
     
    82
    Marvin Potzmann zahájil kombinaci Rapidu, která se přesunula záhy ke gólmanovi. Od něho se ale její průběh začal velmi rychle posouvat.
     
    81
    Do poslední desetiminutovky zápasu vstoupila opět Slavia svou rozehrávkou. Dlouhý nákop přes celou šířku hrací plochy od Coufala k Delimu dokázali Slávisté využít a i díky nedovolenému zákroku hráčů v zeleném se na malý moment přesunout přímo před branku Rapidu.
     
    79
    Hráči Rapidu ukořistili míč před vlastní brankou. Příliš daleko od ní se ale neodhodlali. Slavia svůj blok vysunula velmi vysoko.
     
    78
    Litý boj o míč probíhá na úrovni středového kruhu. Dosavadním jeho vítězem je Slavia, která ale nedokáže přejít na soupeřovu polovinu.
     
    77
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Kúdela, přichází Coufal.
     
    76
    Rapid se snaží ještě zmírnit nepříznivý stav. Dostal se do kombinace hluboko v útočné zóně pražského týmu. Sešívaní ale i tentokrát prokázali organizovanost v obraně a donutili soupeře odevzdat míč do outu.
    75. Malicsek svůj rychlý protiútok nezakončil podle představ
     
    75
    Roh v podání Tomáše Součka nebyl ani na podruhé úspěšný. Naopak z druhé akce se k samostatnému průniku přes celou délku hrací plochy vydal Philipp Malicsek. Jeho akci Kolář vyrazil na rohový kop.
     
    73
    Mick van Buren ubránil na autové čáře svého soupeře. Následně Rapid o míč přišel jeho zakopnutím do zámezí. Což přineslo další akci sešívaných.
     
    72
    Slavia se stále tlačí více do vápna. O další rozehrávku se postaral po autovém vhazování teprve sedmnáctiletý Matěj Valenta, který má navíc na sobě kapitánskou pásku. Celá akce však vedla k zakončení Manuela Martiće na opačné straně.

    Vít Trubička

    Góly: 25. Tecl, 44. Sýkora

    Karty:   19. Hušbauer (SLA)


    Rapid Viedeň: Knoflach – Potzmann, Dibon, Müldür, Bolingoli – Ljubicić, Schwab, Murg, Knasmüllner – Ivan, Berisha
    SK Slavia Praha: Kolář – Zelený, Ngadeu, Jugas, Coufal – Kúdela – Zmrhal, Sýkora. Hušbauer, Van Buren – Tecl
    Náhradníci: Frydrych, Pokorný, Valenta, Souček, Auer, Musa, Bořil, Škoda