Francúzsko – Belgicko 1:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:0 (0:0)
Belgicko
Utorok 10.07.2018, 20:00 • Krestovský štadión, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme spoznali meno prvého finalistu, stalo sa ním Francúzsko! Obrovská radosť Les Blues po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu, táto krajina môže získať druhý titul na MS vo futbale. Aj druhé dejstvo prinieslo vyrovnaný futbal, šance boli na oboch stranách, ale podstatný moment sa udial v 51. minúte, keď sa po rohovom kope presadil Umtiti a posiela jedného z top favoritov do finálového zápasu v moskovských Lužnikách. Na tvárach Belgicka je vidno sklamanie, hrá sa však na góly a tie sa červeným diablom v tomto zápase dať nepodarilo a tak ich v úvodzovkách čaká len súboj o triete miesto.

    Zajtra spoznáme meno druhého finalistu, rozhodne o tom súboj Anglicka a Chorvátska, ktoré sa takisto začne o 20:00 nášho času. Aj z tohto stretnutia vám ponúkame náš prenos, snáď uvidíme podobné stretnutie ako dnes.

    S týmto konštatovaním sa tak už lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (21:57:38)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
    90+6. Corentin Tolisso (FRA)
     
    90+6
    Striedajúci Tolisso mohol definitívne spečatiť postup Les Blues do finále! V pokutovom území si prebral výbornú prihrávku, následne to mieril presne k žrdi, ale Courtois predvádza na tomto šampionáte vynikajúce výkony.
     
    90+5
    Zrejme je o prvom finalistovi rozhodnuté. Belgicko sa nemôže dostať k lopte a vytvoriť si tak tlak na bránu súpera. Francúzsko drží loptu na kopačkách.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Jan Vertonghen (Belgicko).
     
    90+3
    Griezmann mohol definitívne rozhodnúť! Pogba krásnou prihrávkou našiel svojho spoluhráča, ale Griezmann v dobrej pozícii pred bránou súpera zvolil slabé zakončenie a Courtois schoval loptu vo svojich rukaviciach.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Kylian Mbappé (Francúzsko).
     
    90+1
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Nacer Chadli, prichádza Michy Batshuayi.
     
    90
    Až šesť minút sa nadstavuje v druhom polčase! Ustráži Les Blues tesný náskok alebo sa Belgicku podarí vyrovnať?
     
    89
    Samotný záver druhého polčasu sa už blíži a s tým aj pochopiteľne čoraz väčší tlak Belgicka. Les Blues stále vyhráva 1:0 a smeruje do moskovského finále.
     
    88
    Červení diabli z Belgicka mali k dispozícii priamy kop! Centrovanú loptu pred bránu odvrátil N'Zonzi len k Lukakovi, ale ten nebol na túto situáciu pripravený a v dobrej pozícii len tak ťukol do lopty, čo nič nebezpečného neprinieslo.
     
    87
    Žltú kartu dostáva N'Golo Kanté (Francúzsko).
     
    87
    Ani tento center v podaní Chadli nebol úspešný, dnes pred francúzskou bránou kraľuje vo vzduchu Varane. Belgický nápor sa začína zvyšovať, záver druhého polčasu prichádza.
     
    86
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Blaise Matuidi, prichádza Corentin Tolisso.
     
    85
    Moje slová sa teraz naplnili, Matuidi musí ísť z hry. Je dosť otrasený, snáď to nebude nič vážneho a ešte ho na šampionáte uvidíme. Či už vo finále, kam má Les Blues nakročené, alebo v zápase o tretie miesto. Prvá možnosť sa však zdá byť reálnejšia.
     
    84
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Steven N'Zonzi.
     
    83
    Hra sa teraz musela prerušiť, po nepríjemnej zrážke ostáva ležať Hazard a aj Matuidi. Oba tímy sa zatiaľ občerstvili a načerpali tak sily do záveru druhého polčasu. Francúzsky reprezentant je však dosť otrasený, ale zatiaľ ostáva v hre.
     
    82
    Witsel mal na kopačke vyrovnanie! Najprv sme sledovali narážačku Hazarda s Lukakom, odrazená lopta sa dostala k spomínanému Witselovi, ale jeho zakončenie výborným zákrokom kryje brankár Lloris.

    Miroslav Revaj

    Góly: 51. Umtiti

    Karty:   87. Kanté (FRA), 90+2. Mbappé (FRA) – 63. E. Hazard (BEL), 71. Alderweireld (BEL), 90+4. Vertonghen (BEL)


    Francúzsko: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Hernández – P. Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi (86. Tolisso) – Giroud (84. N'Zonzi).
    Náhradníci: Aréola, Mandanda – Kimpembe, Mendy, Rami, Sidibé, N'Zonzi, Tolisso, O. Dembèlé, Fékir, Lemar, Thauvin.

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli (90+1. Batshuayi), M. Dembélé (60. D. Mertens), Witsel, Fellaini (80. Carrasco), De Bruyne – R. Lukaku, E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, T. Hazard, Tielemans, Batshuayi, Januzaj, D. Mertens.

    Rozhodca: Andres Cunha (URU) – Nicolas Taran (URU), Mau. Esoinosa (URU) – Cesar Ramos (MEX)