Belgicko – Anglicko 2:0 (kon.)
koniec
Belgicko
2:0 (1:0)
Anglicko
Sobota 14.07.2018, 16:00 • Krestovsky Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Belgicka druhýkrát na tomto šampionáte zdolali výber Anglicka. Ani dnes neinkasovali gól a tešia sa z víťazstva 2:0. V prvom polčase načal súpera Thomas Meunier a v záverečnej desaťminútovke potvrdil ich víťazstvo Eden Hazard. Angličania mali pramálo šancí, Harry Kane bol takmer neviditeľný, a tak končia na nepopulárnom štvrtom mieste. Belgicko strelilo na turnaji 16 gólov, najviac zo všetkých krajín, a tak si bronzové medaily rozhodne zaslúži. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj zajtrajšie finále medzi Francúzskom a Chorvátskom. Trinástimi zápasmi z majstrovstiev sveta vo futbale 2018 vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (17:56:20)
    Futbalisti Belgicka víťazia v zápase o bronzové medaily.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V samotnom závere dnešného zápasu dostáva žltú kartu za zdržovanie hry Axel Witsel. Vadiť mu to ale rozhodne nebude, pretože Belgicko sa o chvíľu stane majiteľom bronzového kovu z majstrovstiev sveta.
     
    90+2
    Eden Hazard rozvinul ďalší brejk svojho tímu do otvorenej obrany. Kevin De Bruyne centroval z ľavej strany, ale pred nabiehajúcim Driesom Mertesnom dobre zakročil Fabian Delph.
     
    90+1
    Iránsky rozhodca nadstavuje ešte tri minúty. Belgicko zostane v držaní lopty, pretože Axela Witsela fauloval Harry Maguire, ktorý sa ešte vydal posilniť útočnú formáciu anglického mužstva.
     
    90
    Eric Dier centroval do šestnástky, ale tam nebol nikto v červenom drese. Hráč londýnskeho Tottenhamu mal najväčšiu šancu svojho tímu v zápase, ale dokonale ho vymazal jeho spoluhráč Toby Alderweireld.
     
    89
    Predposledná minúta dnešného zápasu je vo svojej polovici. Anglicko sa do žiadneho tlaku nedostáva a zrejme sa už zmierilo s konečným štvrtým miestom na svetovom šampionáte v Rusku.
     
    88
    Belgická rozohrávka na vlastnej polovici trvá viac než minútu. Ani divákom v Petrohrade sa to príliš nepáči, čo dávajú najavo svojim piskotom. Ako sa však hovorí účel svätí prostriedky.
     
    87
    Belgičania teraz držia loptu na svojich kopačkách a smerujú za najväčším úspechom svojej futbalovej histórie. Angličania sú frustrovaní a nejako agresívne ani nenapádajú rozohrávku.
     
    86
    Marcus Rashford spadol pred pokutovým územím súpera, ale priamy kop si u iránskeho rozhodcu nevypýtal. Naopak, ďalší zo série belgických brejkov rozvinul Vincent Kompany, no nie príliš úspešne.
     
    85
    Červení diabli opäť veľmi rýchlo zaútočili a mohli pridať aj tretí gól. Proti bol však Harry Maguire, ktorý obetavým sklzom v poslednej chvíli zblokoval zakončenie Kevina De Bruyna.
     
    84
    Posledné striedanie kolísky futbalu. Gareth Southgate posiela na trávnik Deleho Alliho, ktorý vymení Rubena Loftusa-Cheeka. Mladík dnes rozhodne nesklamal a patril k lepším hráčom na ihrisku.
     
    83
    Futbalisti Anglicka zrejme budú odchádzať z Ruska sklamaní. Verili si, že by mohli nadviazať na titul majstrov sveta z roku 1966, ale vyzerá to tak, že nezískajú ani len bronzové medaily.
    82. Eden Hazard (BEL) - 2:0
     
    82
    Belgicko dalo gól! O držiteľovi bronzových medailí je zrejme rozhodnuté. Kevin De Bruyne potiahol akciu smerom k bráne súpera, kolmou prihrávkou cez Phila Jonesa našiel EDENA HAZARDA a ten strelou k pravej žrdi prekonal bezmocného brankára Jordana Pickforda.
     
    81
    Teraz sme boli svedkami dvoch akcii Marcusa Rashforda. Ten najskôr pálil spoza šestnástky, no jeho strele chýbala razancia. Následne ešte centroval z ľavej strany, ale Harryho Kanea nenašiel.
    80. Jordan Pickford (ENG), Thomas Meunier (BEL)
     
    80
    Belgičania sa dostali do ďalšieho brejku, no tentokrát ho zahrali takmer dokonale. Dries Mertens presným centrom našiel na pravom krídle Thomasa Meuniera, ale jeho volej pohotovým zákrokom zneškodnil Pickford.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 4. Meunier, 82. E. Hazard

    Karty:   90+3. Witsel (BEL) – 52. Stones (ENG), 77. Maguire (ENG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:5.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Tielemans (78. M. Dembélé), Witsel, Chadli (39. Vermaelen) – De Bruyne, R. Lukaku (60. D. Mertens), E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, Fellaini, M. Dembélé, T. Hazard, Batshuayi, Januzaj, D. Mertens.

    Anglicko: Pickford – P. Jones, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek (84. Alli), Dier, Delph, Rose (46. Lingard) – Sterling (46. Rashford), Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Pope – Alexander-Arnold, Cahill, Walker, Young, Alli, Henderson, Lingard, Rashford, Vardy, Welbeck.

    Rozhodca: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (IRN) – Malang Diedhiou (SEN)