Tisková konference k tenisovému turnaji ITS Cup 20 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k tenisovému turnaji ITS Cup 2018

cz Pondelok 16.07.2018, 18:00 • OMEGA centrum sportu a zdraví, Olomouc • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference nyní končí, pro přítomnou veřejnost je připravena autogramiáda, na kterou přichází i druhá nasazená, Ukrajinka Kateryna Kozlovová. Ode mě je to pro dnešek z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne. (19:01:54)
     
    Kateřina Siniaková: Můj otec byl sice boxer, ale už odmalička jsem tíhla k tenisu. I moji rodiče mě v tom podporovaly. Od dvanácti let jsem už měla v hlavě, že bych mohla být i profesionálkou.
     
    Kateřina Siniaková: Zatím mě ještě nikdo na ulici nepoznává. Absolvovala jsem v posledních dnech pořádnou porci tiskových konferencí, mediálních povinností. Ale prozatím mi to nijak zvlášť nevadí, spíš mě to v uvozovkách prozatím nabíjí. Jsem sice nasazená jednička, ale velký tlak očekávání necítím.
     
    Kateřina Siniaková: Čím víc se mi začne dařit v singlu, tak budu asi debl postupně omezovat jako ostatní top singlistky. Rodina se přijela podívat, můj bratr (taktéž tenista) hraje za Olomoucí turnaj ve Vésce, takže s ním se moc neuvidím. Oslava těchto dvou titulů přijde asi až po sezóně, stihly jsme jen takovou malou přímo v Londýně. Co se týče únavy, nemělo by to být tak hrozné. Jsem fit, hodně jsem regenerovala. Problém s přechodem z trávy na antuku by snad neměl být, i když na kurtu jsem ještě nestála. Ani jsem neuvažovala o odhlášení z ITS Cupu, byla jsem rozhodnutá, že sem přijedu.
     
    Kateřina Siniaková: Třetí kolo v singlu na Wimbledonu hodnotím jako úspěch, hrála jsem už první rundu, možná jsem byla lehce unavená. Pro mě vždy měla priorita singl, trofeje z French Open i Wimbledonu hodnotím jako kariérní maxima. Že jsem světová dvojka v deblu mi zatím moc ještě nedochází. Velkou motivací je určitě první příčka, snad mi to v budoucnu klapne i na úplné čelo.
     
    Kristýna Plíšková: Kurty i atmosféra jsou v Olomouci super. Coby třetí nasazená hráčka se snad s tlakem dokážu popasovat. Na českých turnajích už jsem se dokázala zlepšit, i v Praze, na domácí půdě, už to konečně zvládám.
     
    Kristýna Plíšková: Se sestrou ještě letos plánujeme možná hrát čtyřhru. Na začátku sezóny jsem nehrála moc dobře, změnila jsem trenéra. Žebříčkový cíl aktuálně nemám, nejvíc se teď těším na americké betony. Snad urvu právě tam nějaký další úspěch.
     
    Kristýna Plíšková: Těším se hodně na místní turnaj. Přechod z antuky byl znovu velmi rychlý, ale stačila jsem na tomto povrchu zatrénovat.
     
    Kristýna Plíšková: Loňské finále tady v Olomouci bylo velké zklamání. Doufám, že letos udělám lepší výsledek. Tedy titul! Čeká mě hned v prvním kole Barbora Štefková, se kterou jsme ráno hrály sparing. Bude to velmi těžké, hrála výborně. Z vypjaté atmosféry nervy nemám, už mám za sebou hodně podobných zápasů.
     
    Lucie Hradecká: Peru se prozatím nejvíc s podáním a pohybem na kurtu. A hlavně reflexy a reakční rychlost ještě stále schází. V tréninku už je to relativně dobré, ale při ostrých zápasech to pořád nejde. I v mém věku mám překvapivě ještě relativně nervy při vstupu na turnajový kurt. Pro koleno byla tráva relativně příjemná, na antuce se ještě někdy bojím lehkého uklouznutí. I když jsem vždy měla nejraději antuku, tak momentálně ji až tak moc nemusím. Ale snad se to postupem času znovu vrátí do normálu!
     
    Lucie Hradecká: Oceňuji všechny hráčky, které cestují po turnajích s dítětem. Serena Williamsová, Victoria Azarenková. Obě dvě hodně obdivuji.
     
    Lucie Hradecká: V půlce sezóny najít někoho jako parťáka do čtyřhry je strašně těžké. Překvapilo mě, kolik hráček se rozešlo a povyměňovalo mezi sebou v obě, když jsem byla zraněná, ale teď už je většina párů zřejmě domluveno i na její zbytek. Mít stálého partnera je velmi důležité, na příští sezónu to budu muset určit vyřešit.
     
    Lucie Hradecká: Čeká mě nyní ITF turnaj v Praze na Štvanici, poté asi nějaký nižší turnaj v Americe. Zatím hledám kolegyni do debla, takže nevím, jestli budu hrát v Cinccinati a na US Open. Kvalifikaci do singla na poslední gradslam sezóny ale mám už naplánovaný.
     
    Lucie Hradecká: (o čtyřhře) S Michaelou Krejicekovou jsme debla hrávaly už v roce 2015 po rozchodu s Andreou Hlaváčkovou, obě máme problémy s koleny, takže si budeme asi dost notovat.
     
    Lucie Hradecká: Absolvovala jsem dvě operace, pak jsem rehabilitovala. Přátelé mi při pauze hodně pomáhali, ale vynucená přestávka hodně rychle utekla. O konci jsem nepřemýšlela, ještě jsem to chtěla hecnout. Před svým návratem jsem ovšem nečekala, že to bude tak náročné. Přišla jsem na kurt a připadalo mi, jako bych zapomněla hrát tenis.
     
    Lucie Hradecká: Po zranění se zatím cítím už v pohodě, po osmi měsících se vrátit na mou předchozí úroveň bude velmi těžké. Ale koleno už je bez problému, dokonce to operované je snad podle komentáře lékařů na tom lépe než to zdravé.
     
    První část tiskové konference končí, nyní se čeká na příchod Lucie Hradecké. Obě předchozí zpovídané si rozebírají novináři na samostatné rozhovory.
     
    Barbora Štefková: Jsem sice nasazená jednička v deblu, ale singl zatím stále zůstává priorita. Čtyřhra mi ovšem přeci jen pomohla při návratu po zranění, mohla jsem se rozehrát, navíc jsem chytila výborné partnerky.
     
    Barbora Štefková: Byla jsem 9 měsíců zraněná, bylo to velice náročné období. Laborování se zápěstím přišlo v nevhodný moment, mohla jsem startovat v hlavních soutěžích. Nejednou jsem musela všechny velké akce odhlašovat. Dlouho se nevědělo, co mi vlastně je. Neměla jsem žádný plán B, sice během kariéry i studuji, nicméně byla jsem připravena prakticky stále znovu začít hrát tenis. Návrat na mé původní postavení bude velice náročný.

    Johan Čáp

    Účastníce tiskové konference
    Kateřina Siniaková (36.)
    Kristýna Plíšková (88.)
    Karolína Muchová (218.)
    Lucie Hradecká (355.)
    Barbora Štefková (497.)