Tisková konference 1.SK Prostějov (kon.) | Tisková konference FC MAS Táborsko (kon.)
Tisková konference SFC Opava (zruš.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference MFK Chrudim (kon.) | Tisková konference Ligové fotbalové asociace (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Dukla Praha

cz Štvrtok 19.07.2018, 14:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference právě skončila. (14:18:34)
     
    Z oficiální části tiskové konference je to vše, díky za pozornost a mějte se fajn.
     
    Drsek o nabídce: Pochopitelně má každý člověk představy, jak by to mohlo dopadnout. Já jsem naštěstí tento tým znal a o to to bylo jednodušší. Dlouho jsem o tom nepřemýšlel a nabídku jsem přijal.
     
    Šrámek pokračuje: Zářným příkladem úspěšného mládí je Bezdička. Byl na hostování v Domažlicích a nyní je opět plnohodnotným členem A týmu na Julisce. Neustále platí, že Dukla směřuje důraz především na výchovu vlastních hráčů a jejich progres do A týmu. Naší cestou je, aby se mladí hráči třeba i přes ČFL nebo FNL dostali do nejvyšší soutěže a hájili v ní barvy Dukly.
     
    Drsek o cílech: Kádr se nám omladil. Jeden z cílů je, aby se naši mladí hráči zlepšovali dál do budoucna. Chceme předvádět takové výkony, abychom nehráli o padáka, ale dostali se do prostřední skupiny. Tam bych byl spokojený.
     
    Paukner o možné změně majitele klubu: Představy jednajících stran se neprotly. Proběhla řada jednání a měli jsme dva zahraniční investory. Já jsem byl u většiny jednání, ale ne u všech. Kompetentní osobou, která by na toto mohla odpovědět je náš většinový vlastník Petr Paukner. I nadále je proto majoritním akcionářem Carbo Union.
     
    Drsek o formátu ligy: Bude to určitě něco jiného a bude to zajímavé. Nicméně i loni to nebylo zajímavé. Chceme si to však vyhodnotit až po sezoně. Vždy to má své zastánce a odpůrce. Zatím vstupujeme do neznáma.
     
    Hanousek o Plzni: Těšíme se určitě. Každý samozřejmě hraje radši mistrovské duely než přáteláky. Na úvod máme Plzeň, těžšího soupeře jsme asi dostat nemohli. V minulé sezoně jsme od nich dostali 0:4 a 1:5. Chceme tyto debakly odčinit a chceme být Plzni důstojnějším soupeřem než v minulé sezoně.
     
    Drsek o posilách: Bobál přišel z Maďarska. Sledovali jsme ho v několika zápasech a jevil se velmi pozitivně. V budoucna nám snad hodně pomůže, zatím ještě ale nevíme, jestli ho nasadíme už do prvních zápasů. Chci ovšem na levé straně střední obrany stavět levonohé hráče. Buď tedy bude hrát Bobál nebo Martin Chlumecký, který se také jeví dobře. Chceme v budoucnu stavět na mladších hráčích. Měli by se oťukat v Juniorské lize a získat zápasové tempo.
     
    Drsek: Na sezonu se těším. Příprava byla o týden kratší než obvykle. Připravili jsme se snad velmi slušně, ale podzimní část bude hodně dlouhá a náročná, takže jsem sám zvědav, jak to zvládneme.
     
    Michal Šrámek (výkonný ředitel): K výročí není co dodávat. Prožili jsme dva odchody Martina Jiránka a Ondřeje Kušníra a celkově došlo v týmu k výraznému omlazení. Jsou to povětšinou hráči, kteří okusili i reprezentaci. Pevně věřím, že na loňskou sezonu nenavážeme. Nechci říct, že bychom chtěli útočit na poháry, ale chceme být na takovém umístění po základní části, která nám dá jistotu ligy i pro příští sezonu. Angažovali jsme také nového trenéra Pavla Drska. Přípravu jsme částečně absolvovali v Německu a zápas s Herthou jsme určitě neodehráli špatně. Duel ovšem stoprocentně snesl parametry profesionálního klubu.
     
    Paukner: V tomto roce bude Dukla slavit své 70. výročí od vzniku klubu. Připravili jsme řadu akcí s celosezónním charakterem. Vyvrcholí ve 12. kole proti Opavě. Na Vítězném náměstí je instalovaná výstava připomínající kapitána Dukly Láďu Nováka. Oslovili jsme také Českou televizi, která má v archivu bohaté materiály, aby nám pomohla tu bohatou historii zpracovat.
     
    Vítejte na tiskové konferenci Dukly Praha. Přítomni budou Michal Šrámek, Pavel Drsen (hlavní trenér), Bohumil Paukner (předseda přestavenstva) a Marek Hanousek (hráč A mužstva).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Radek Barkman