Kanada – Česko 0:3 (kon.)
koniec
Kanada
0:3 (0:1, 0:2)
Česko
cz Štvrtok 19.07.2018, 21:40 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • MS inline hokej žien • Semifinále
Partner:
     
    Pro dnešek je to odsud z Asiaga ode mne vše. Už pozítří ale proběhne vrchol šampionátu, jehož české hráčky budou součástí! Zatím na počtenou! (22:50:26)
     
    Je to tam! Češky nadále bez prohry prostupují mistrovstvím světa, až se dostaly na jeho samotný vrchol! Ve finálovém souboji vyzvou obhájkyně zlata z USA, které dokázaly porazit Španělky a které již české hráčky na tomto turnaji porazily. Zápas je na programu v sobotu 21.7. od 20:45.
    České hráčky slaví zasloužený postup do finále!
     
    Konec zápasu.
     
    39:25
    Velmi nebezpečnou střelou prověřila Škodovou Alannach Kedraová. I s touto šancí si ale česká gólmanka dokázala poradit.
     
    38:59
    Blanka Škodová musí v závěru čelit velkému tlaku před svou brankou. Svůj prostor ale hájí celkem úspěšně.
     
    38:25
    Kanadské hráčky pronikají stále více a více do útočné zóny. V ní ale celkem snadno odevzdají kotouč Češkám. Ty pak již v poklidu kombinují.
     
    37:58
    Kanada hraje bez brankářky!
     
    37:09
    Kateřina Flachsová dostala povedenou přihrávku od Mlýnkové. Sama si v mezikruží obhodila dvě protihráčky a vypálila na branku. Carmen Lasisová ale dokázala obratně zareagovat.
     
    35:28
    O střelu na branku se pokusila Kateřina Pipková. Její pokus byl ale příliš vysoký, tudíž pouze obloučkem přeletěl celou branku spolu s Lasisovou a zpoza ní se kanadské hráčky pustily do protiútoku.
     
    34:23
    Podél pravého mantinelu prostupovala napříč hřištěm Sára Čajanová. V okamžiku, kdy se chystala nahrát na střed, kde čekala volná Mlýnková, se k ní sjela kanadská obránkyně, která bezprostředně dokázala kotouč Čajanové vypíchnout.
     
    33:27
    Sára Čajanová vybojovala u mantinelu kotouč pro Mlýnkovou. Ta následně přenesla hru na střed, odkud se Češky znovu dostaly před branku.
     
    31:40
    Kanaďanky měly velkou šanci! Lindsay Griggová velmi dlouho kroužila kolem české branky, až přenechala kotouč Alannach Kedraové. Ta dokázala vypálit ze slibné vzdálenosti na branku. Blanka Škodová měla co dělat, aby šanci zachytila. Vyrazila ji až koncem svého betonu.
     
    30:45
    Martina Vonková velmi opatrně najížděla na kanadskou branku. O tu prudší ale vyslala střelu. Tu se snažila ještě do branky dorazit Adéla Jůzková, ležící Kanaďanku před brankovištěm ale nepřehodila.
     
    30:34
    Češky si vzaly oddechový čas.
    29:30 MLÝNKOVÁ - 0:3
     
    29:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu další trefu českého týmu! Kateřina Mrázová opět projevila svůj instinkt na výborné finální nahrávky a našla v mezikruží NATÁLII MLÝNKOVOU. Od ní letěla velmi prudká střela přímo za záda Lasisové, která již dává Češkám velkou naději na finále. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    28:44
    Adéla Jůzková chodí velmi tvrdě proti kanadským protihráčkám ve snaze překazit jim rozehrávku ve středu pole. Ve svém počínání nakonec byla úspěšná, díky čemuž se Kanaďanky musely vrátit za vlastní branku.

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 15. Mrázová (Jančová), 27. Mlýnková (Mrázová), 30. Mlýnková (Mrázová)


    Kanada: Lasisová, Paoneová – Thackerová, Gutierrezová, Griggová – Learyová, Sorbaraová, Leavensová, Kedraová, Jaksaová.
    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová (C), Čajanová, Mlýnková – Flachsová (A), Kovářová (A), Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.