Senica – Trnava 1:0 (kon.) | Ružomberok – Sereď 0:0 (kon.)
koniec
FK Senica
1:0 (1:0)
FC Spartak Trnava
Sobota 21.07.2018, 18:30 • OMS Aréna Senica • Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase si síce Trnava vypracovala nejaké šance, tlačila sa do zakončenia, ale ani jedna z piatich striel sa za Tabordov chrbát nedostala a tak Senica vyhráva na úvod nového ročníka 1:0 a postarala sa o veľké prekvapenie, keď obrala o všetky tri body majstra z Trnavy. Je to však ešte len prvý zápas, Trnava navyše hrala s iným kádrom ako v pohárovej Európe a už sa musí sústrediť na utorňajší zápas proti Legii Varšava na poľskej pôde. Aj keď Trnava predviedla lepší výkon, tri body ostávajú doma v Senici, pretože futbal sa hrá na góly.

    S týmto konštatovaním sa už lúčime, želám pekný zvyšok sobotného večera. Zápasom vás sprevádzali Róbert Gašpárek a Miroslav Revaj. (20:34:09)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, do úniku išiel domáci Alan Kováč, ktorý tak nazbieral veľmi cenné sekundy a toto už zrejme Senica ustojí.
     
    90+4
    Mohlo byť vyrovnané! V pokutovom území domácich vznikol poriadny zmätok, zakončovalo hneď niekoľko trnavských hráčov, Jirka získava pre Trnavu aspoň rohový kop.
     
    90+3
    Trnava má problémy s prechodom do útoku, čas sa už neúprosne kráti. Senica sa usadila na svojej polovici a drží nádej na tri body z tohto zápasu.
     
    90+2
    Domáci navyše založili útočný výpad do pokutového územia súpera, tam došlo aj k pádu, ale rozhodca nechal v hre plynúť ďalej.
     
    90+1
    Senica drží tesné vedenie a už si dovolím povedať, že minimálne bod z tohto stretnutia má. Trnave sa maximálne môže podariť vyrovnať.
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o 5 minút!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa čoskoro naplní, netrpezlivo tak čakáme na údaj o nadstavenom čase. Senica drží svoje tesné vedenie a snaží sa, aby sa hra odvíjala čo najďalej od jej brány.
     
    88
    Domáci ale bránia svoje územie úspešne, vyzerá to teda na prvý prekvapivý výsledok v novom ročníku Fortuna ligy. Nič na tom nezmenil ani rohový kop a nepresné zakončenie Jaroviča.
     
    87
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, domáci však získali veľmi potrebný čas a Trnava už musí začať riskovať, ak chce v tomto zápase bodovať.
     
    86
    Sledovali sme rýchly brejk domácich futbalistov, Senica sa dostala aj do pokutového územia, ale stihol sa vrátiť Jirka a loptu upratal na rohový kop. Domáci tak získavajú cenné sekundy na súperovej polovici.
     
    85
    Po rohovom kope prišla hlavička na bránu Senice, ale loptu má vo svojej moci Taborda, ktorý smeruje za čistým koncom.
     
    84
    Útok zo strany hostí pokračoval a Trnava bude zahrávať ešte rohový kop. Domáci tak musia všetky svoje sily sústrediť na bránenie.
     
    83
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Frank Castaňeda, prichádza Diego Cuadros.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Frank Castaňeda (FK Senica).
     
    81
    Čonka centroval do pokutového územia, do zakončenia sa tlačil Čanturišvili, ale nepodarilo sa mu trafiť loptu. Senica tak ubránila ďalšiu nebezpečnú situáciu.
     
    80
    Približne desať minút, zrejme aj nejaký ten nadstavený čas, má Trnava k dispozícii aby spravila niečo s týmto výsledkom. Zatiaľ však nasvedčuje všetko tomu, že si Senica pripíše na úvod nového ročníka tri body.
     
    79
    Trnava sa snaží zakladať útočné akcie zo svojej strany ihriska, ale nedarí sa jej v prechode do útoku. Senica sa už sústreďuje na pozorné bránenie svojho tesného vedenia.

    Miroslav Revaj

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 40. Čonka (vla.)

    Karty:   34. Zezinho (SEN), 45+2. Kotula (SEN), 45+4. Krč (SEN), 82. Castaňeda (SEN) – 20. Sloboda (TRN)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
    FK Senica: Taborda – Herrera, Otrísal (C), Dias, Kotula – Solano (66. Kováč), Zezinho, Krč – Castaňeda (83. Cuadros), Tesija, Celis (59. Azankpo).
    Náhradníci: Kováč – Kučera, Kováč, Martišiak, Vida, Azankpo, Cuadros.

    FC Spartak Trnava: Rusov – A. Kadlec, Hladík, Tóth, Čonka – Pekár, Oravec, Sloboda (C) (57. Jirka), Čanturišvili – Vlasko (77. Brigant) – Dangubič (49. Jarovič).
    Náhradníci: Chudý – Janso, Brigant, Lupták, Jarovič, Jirka, Greššák.

    Rozhodca: Marhefka – Tomčík, Žákech – Ochotnícky

    Diváci: 1152