Teplice – Dukla Praha 5:2 (kon.) | Jablonec – Sparta Praha 1:2 (kon.)
koniec
FK Jablonec
1:2 (0:0)
AC Sparta Praha
cz Nedeľa 29.07.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Česká FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím, přeji příjemný nedělní večer a někdy příště opět na počtenou! (20:03:43)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:7.
     
    Je dobojováno. Vítězem utkání se nakonec stává tým AC Sparta Praha! Hosté dnes udělovali lekci z produktivity. Jablonec měl v prvním poločase několik příležitostí, leč ve všech selhal. Naproti tomu Pražané využili zlepšeného projevu ve druhé pětačtyřicetiminutovce a rozhodli o zisku třech bodů. Skóre otevřel Guélor Kanga a jasným gestem tlumil bučení fanoušků na svoji osobu. Když Vukadin Vukadinović z pozice střídajícího hráče snadno zvýšil skóre na 0:2, zdálo se, že už je hotovo. Ačkoliv David Lischka po rohovém kopu dostal zelenobílé na dostřel, více se už nestalo. Jablonec tedy čeká na první letošní bodový zisk, zatímco Sparta zůstává stoprocentní!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sparta už brání suverénně. Severočeši se snaží proniknout skrz velice zhuštěné prostory na levém křídle, ale hosté jejich snahu dokonale eliminují a zdá se, že už se na výsledku utkání nic nezmění.
     
    90+3
    Florin Niță hodně natahoval rozehrávku, ačkoliv se vše snažil urychlit Davis Ikaunieks. Dlouhé přípravy rumunskému gólmanovi paradoxně úplně neprospěly, jelikož jeho nákop přistál za postranní čarou. Jablonec ještě žije.
     
    90+2
    Sparta chvíli podržela balon na útočné polovině. Poté se domácí znovu vydali do ofenzivy. Vladimir Jovović centroval do pokutového území, kde bylo poměrně přelidněno. Vzrušení však bylo zbytečné, jelikož se Martin Doležal dopustil útočného faulu a rozehrávat budou hosté.
     
    90+1
    Severočeši dávají do utkání naprosto vše a rádi by prorazili sparťanský obranný val. Dobrou šanci k tomu měl Davis Ikaunieks, avšak po prostrkávačce do šestnáctky centroval pouze na nohu Semiha Kayi.
     
    90
    Probíhá poslední minuta řádné hrací doby. Oba celky již pro dnešek dostřídaly, ale ještě se bude hrát relativně dlouho, rozhodčí Příhoda totiž nastavuje čtyři minuty! Stihne Jablonec vyrovnat?
     
    90
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Benjamin Tetteh, přichází Josef Šural.
     
    89
    Michal Trávník dloubl balon přes sparťanskou zeď do šestnáctky. Už se zdálo, že by se Martin Doležal mohl dostat k hlavičce, ale na poslední chvíli k němu Pražané stihli přistoupit!
     
    88
    Rázem ožily také jablonecké tribuny, které by si velice přály vyrovnání. Hned na to přichází další zajímavá příležitost, Jablonec totiž bude zahrávat volný přímý kop přibližně z pětadvaceti metrů.
     
    87
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A právě z rohu přichází korekce! Michal Trávník nyní odcentroval velmi dobře a vzhledem k tomu, že hostující defenziva opomněla ve vápně DAVIDA LISCHKU, může být ještě závěr velice interesantní!
     
    86
    Dále bude Jablonec bojovat bez svého dnešního velkého smolaře. Lukáš Masopust přepustil hřiště kolegovi z Uruguaye. Právě Rafael Acosta nyní výrazně přispěl k zisku rohového kopu z pravé strany.
     
    85
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Rafael Acosta.
     
    84
    Závěr utkání nabízí dále vyhrocenou podívanou. Hned po sobě obdrželi žluté karty další dva sparťané, a to Alexandru Chipciu (SPA) a střídající Guélor Kanga (SPA), jenž se snažil šetřit čas, ale sudímu došla trpělivost.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Guélor Kanga, přichází Jiří Kulhánek.
     
    83
    Po delší době se opět střelecky připomněl Lukáš Masopust. Tentokráte to zkusil zpoza vápna, nicméně nejednalo se o nic, co by mělo ve výborné formě chytajícího Florina Nițu jakkoliv zaskočit.

    Ondřej Belák

    Góly: 87. Lischka (Trávník) – 53. Kanga, 68. V. Vukadinović

    Karty:   43. Masopust (JAB) – 12. Costa (SPA), 27. Kaya (SPA), 58. M. Frýdek (SPA), 80. V. Vukadinović (SPA), 84. Kanga (SPA), 84. Chipciu (SPA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:7.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Lischka, Břečka, Matěj Hanousek – Masopust (85. R. Acosta), V. Kubista (79. D. Ikaunieks), Považanec (60. Chramosta), Jovović – Trávník – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Hübschman, Pleštil, Janković, Chramosta, D. Ikaunieks.

    AC Sparta Praha: Niță – Chipciu, Kaya, Radaković, Costa – Kanga (83. Kulhánek), M. Frýdek – Ben Chaim (65. V. Vukadinović), Stanciu, Plavšić – Tetteh (90. Josef Šural).
    Náhradníci: Heča – Štetina, Kulhánek, Sáček, Vácha, Josef Šural, V. Vukadinović.

    Rozhodca: Příhoda – Paták, Kříž

    Diváci: 5 952