Fínsko – Rusko 2:7 (kon.) | Švédsko – Slovensko sk 4:2 (kon.)
koniec
Švédsko
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Slovensko
Pondelok 06.08.2018, 23:10 • Rogers Place Edmonton, Alberta • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Škoda začiatku tretej tretiny, to nás zrejme stálo bodový zápis z tohto stretnutia. Po dvoch tretinách bol výsledok nerozhodný 2:2, ale hneď v úvode posledného dejstva sme hrali oslabenie päť na tri a Henriksson poslal Švédsko do vedenia. O malú chvíľu potom skóroval ešte Broberg a tak Švédsko zvládlo úlohu favorita a vyhráva toto stretnutia 4:2! Naši mladíci však predviedli veľmi sympatický výkon, vedeli sme pohroziť, využili sme jednu presilovku a vynikajúco chytal aj brankár Kozel! Doplatili sme však na disciplínu, dvakrát sme hrali v oslabení aj kvôli príliš veľa hráčov na ľadovej ploche a tá švédska presilovka o dvoch hráčov nám napokon vzala bodové nádeje z tohto stretnutia. Je však na čom stavať, ale aj čo zlepšovať.

    Najbližšie náš čaká Kanada, s ktorou sa stretneme v noci z utorka na stredu o 03:00. Ja vám už ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc! Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (01:29:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Puk v strednom pásme a na našich hokejkách, ale toto sa nám už vyrovnať nepodarí. Škoda, nehrali sme zle, boli sme v hre o body, ale nevyšiel úvod tretej tretiny.
     
    58:47
    Švédsko sa drží v našom pásme a tak sa nemôžme dostať k hre bez brankára. Napokon je Raymond späť na ľade, takže to tak vážne nebolo.
     
    58:01
    Ohlásené boli posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:51
    Valigura sa dostal k puku a aj vystrelil, ale nepodarilo sa mu výraznejšie ohroziť švédsko brankára. Zrejme už naši strácajú sily, ale chcelo by sa to ešte nadýchnuť k nejakému záverečnému tlaku.
     
    56:28
    Švédsky hokejista v sprievode lekárov odišiel do šatne, k vylúčeniu na našej strane nedošlo. Ostávajú záverečné minúty tretej tretiny, Švédsko vyhráva 4:2!
    56:18 Lucas Raymond (SWE)
     
    56:18
    Raymond ostáve ležať na ľadovej ploche a len ťažko sa dvíha hore! Hra je tak prerušená, prebieha porada rozhodcov, švédsky hokejista zrejme dnes dohral.
     
    55:45
    Črtala sa šanca pre Švédsko, ale Holtz nedokázal udržať puk na hokejke. Nám sa však teraz nedarí prekročiť stredné pásmo, čas sa stále rýchlo kráti.
     
    54:56
    Uvidíme, či Viliam Čacho siahne aj k hre bez brankára. Zatiaľ je to však ešte priskoro, poriadne nemáme puk na svojich hokejkách.
     
    53:49
    Stále sa nám nedarí v tretej tretine výrazne sa presadiť v útočnom pásme. Čas sa už rýchlo kráti, prehrávame o dva góly. Zrejme sa očakávala gólová kanonáda Švedska, ale naši predviedli sympatický výkon.
    52:23
     
    52:23
    No a teraz zvonila za naším brankárom tyčka! Keby to tam padlo, bolo by už definitívne rozhodnuté, takto ešte ako tak žijeme.
     
    51:42
    V hľadisku sa nachádza aj jedna z hokejových legiend – Wayne Gretzky. Jeho najznámejšia konfrontácia so slovenským hokejom je zrejme zo SP v roku 1996, kde Kanada vyhrala nad Slovenskom tesne 3:2.
     
    51:33
    Čajkovič sa dostal po dlhšej dobe k strele na súperovu bránku, ale jeho pokus nenarobil švédskemu brankárovi žiadne problémy. Aspoň sme sa pripomenuli v útočnom pásme.
     
    51:02
    Švédi sa previnuli zakázaným uvoľnením, ale nepodarilo sa nám usadiť pred súperovou bránkou. Naše nádeje sa tak začínajú vzďaľovať, tretia tretina nám vôbec nevychádza.
     
    50:07
    Nedarí sa nám teraz v útočnom pásme, často tam zbytočne strácame puky. Úvod tretej tretiny nás tak poriadne môže mrzieť, zrejme nás to bude stáť výborný výsledok proti veľkému favoritovi.
     
    49:18
    Teraz to však je plné nepresností na oboch stranách, čo však Švédom vadiť nemusí. Do konca tretej tretiny veľa času neostáva, naši mladíci prehrávajú o dva góly.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 10. Grewe (Bjerselius, Åström), 21. Raymond, 42. Henriksson (Holtz), 46. Broberg – 1. Valigura (Čajkovič), 36. Turan (Sojka)


    Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Broberg, Hedström, Söderström, Björnfot, Lundqvist, Johansson, Lyckåsen – Wahlgren, Raymond, Henriksson – Holtz, Söderblom, Bjerselius – Grewe, Åström, Grönhagen – Wahlgren, Sjöberg, Costmar – Andersson.
    Slovensko: Kozel (Borák) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš – Mrázik, Sojka, Chromiak – Valigura, Turanský, Čajkovič – Volko, Haščák, Jendek – Kormúth, Eliaš.