CSKA Moskva – Třinec 7:1 (kon.) | Sparta Praha – HC Slovan 3:0 (kon.) | K. Vary – Trenčín 6:4 (kon.)
HK Riga – Vítkovice 1:4 (kon.) | CSKA Moskva – HK Riga 12:0 (kon.) | Trenčín – Sparta Praha 1:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 1:4 (kon.) | K. Vary – HC Slovan 7:3 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
HC Sparta Praha
cz Utorok 07.08.2018, 15:30 • Mini WERK ARENA, Třinec • President Cup • O umiestnenie
Partner:
     
    Já se přihlásím znovu zhruba za tři čtvrtě hodiny, kdy začne druhé dnešní odpolední utkání v malé aréně mezi Energií Karlovy Vary a Slovanem Bratislava. (17:35:29)
     
    Je tedy jisté, že Sparta se v zítřejším programu v Mini WERK ARENĚ představí proti vítězi zápasu Karlovy Vary – Slovan Bratislava v zápase o páté místo. Poražená Dukla Trenčín sehraje s neúspěšným týmem z výše zmíněného střetnutí, které v malé hale začne za pár desítek minut, zápas o sedmé místo.
     
    Utkání mezi pražskou Spartou a Duklou z Trenčína skončilo vítězstvím Pražanů 2:1. Zápas nenabídl mnoho ofenzivní podívané, sparťanští hokejisté byli po celých šedesát minut aktivnější, mnoho vyložených šancí si ale nevytvořili. Zato Dukla využila jednu ze svých šancí na začátku zápasu a až do poloviny třetí hrací doby držela vedení.



    Skóre otevřel ve čtvrté minutě Svitač, který využil přihrávku Danielčáka z rohu. Danielčák tam dobruslil puk, který získal na obranné modré dobrým obranným zákrokem. V první třetině mohli sparťané vyrovnat z trestného střílení. To ve 13. minutě nevyužil Broš, když zkoušel brankáře Vereše natáhnout na blafák do bekhendu, gólman Dukly si situaci pohlídal. Prakticky celý další průběh zápasu byl ve znamení aktivity Sparty. Pokud se zrodila šance, bylo to před Verešem, který si po právu odnesl cenu za nejlepšího vojáka zápasu. Vyrovnání několikrát viselo na vlásku, Sparta se ale dočkala až v přesilovce ve 48. minutě. Skóroval Vitouch a tentýž hráč o 109 sekund později gólem v oslabení otočil skóre na stranu Sparty. Dukla se do konce zápasu už k pořádné šanci a natož k vyrovnání nedostala.
     
    Po skončení zápasu byli vyhlášení nejlepší hráči obou týmů. Za Duklu Trenčín je to Matej Vereš a za pražskou Spartu také brankář Jan Dlouhý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Dukla má problém se dostat z obranného pásma, Sparta trpělivě vrací hru zpět.
     
    59:12
    Sparta rozehrává od vlastní branky, Vereš zůstává v brankovišti.
     
    58:38
    Boční síť Verešovy branky. Čas se Dukle povážlivě krátí a nedostala se ještě ani k vážnější šanci, ani k odvolání brankáře.
     
    57:55
    Theimer na hraně faulu atakoval v útočném pásmu protihráče, už byl smířen dle gestikulace s trestem, hlavní sudí ale zůstává v klidu.
     
    57:37
    Bareš si dobře vybruslil na střelu od modré, trefil ale jen před Verešem clonícího Menzela.
     
    57:00
    Bečár vyzkoušel pozornost Dlouhého, pokus to byl ale spíše propagační.
     
    56:16
    Dlouhá Tomovova přihrávka tentokrát způsobila icing na straně Sparty.
     
    55:41
    Icing Dukly. Hraje se bez šancí a pokud se střelecké pokusy rodí, tak na straně pražského týmu. To nehraje do karet Dukle, která potřebuje vsítit ještě jednu branku.
     
    55:30
    Svižná Theimerova střela protáhla Vereše.
     
    55:00
    Barešova krasojízda přes celé hřiště skončila ztrátou puku. Nikdo ze spoluhráčů se mu nenabídl v dobré pozici, ani sám nebyl na dostřel branky.
     
    53:56
    Danielčák nezpracoval puk, ale vytečoval jej na sparťanskou střídačku. Vhazování ve středním pásmu.
     
    53:01
    Lehocký se snažil založit útočnou akci, jeho aktivita ale ztroskotala ve středním pásmu.
     
    52:13
    Další šance agilního Vitoucha. Jeho bekhend z hranice brankoviště lapil Vereš.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 4. Svitač (Danielčák) – 48. Vitouch (Theimer), 50. Vitouch


    HK DUKLA Trenčín: Vereš, Gerhardt – Miklovič, Šándor, Lehocký, Chlebana, Hruška, Moško, Laktóczy, Bečár – Gajdošík, Orgoník, Svitač, Buchman, Benko, Chudoba, Honzek, Danielčák, Šimík, Kopecký, Šebáň, Vaňo
    HC Sparta Praha: Sluka, Dlouhý – Adamec, Brůna, Ducháč, Ludvík, Mašek, Tomov, Šesták, Menzel – Broš, Bareš, Straka, Theimer, Vitouch, Červenka, David, Mácha, Höll, Pírs, Kalný, Němec