Česko – Rusko 0:3 (kon.) | Švajčiarsko – Švédsko 0:5 (kon.) | USA – Fínsko 6:2 (kon.)
Kanada – Slovensko sk 4:2 (kon.) | Fínsko – Česko 3:4 (po pr.) | Slovensko – Švajčiarsko sk 5:3 (kon.)
koniec
Slovensko
5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Švajčiarsko
Streda 08.08.2018, 23:10 • Rogers Place Edmonton, Alberta • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Sledovali sme veľmi divokú tretiu tretinu, najprv sa Švajčiarom podarilo opäť vyrovnať a potom dokonca aj strhli vedenie na svoju stranu. Mrázik však rýchlo odpovedal na vedúci švajčiarsky gól a potom sa k nemu pridal aj Chromiak a opäť sme tak viedli o jeden gól. Michal Mrázik potom v závere dal svoj druhý gól v tomto zápase do prázdnej bránky a rozhodol tak o víťazstve Slovenska nad Švajčiarskom 5:3! Výborný výkon však hlavne podal brankár Kozel, ktorý toho veľa pochytal a aj jemu môžme vďačiť, že skončíme v skupine tretí a budeme hrať o konečné piate miesto proti Česku, čo bude určite veľmi zaujímavý súboj.

    S týmto konštatovaním sa lúčim, dobrú noc praje Miroslav Revaj. (01:33:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Už sa tak len toto stretnutie dohráva, Slovensko bude hrať na tomto podujatí o konečné piate miesto.
    59:15 Michal Mrázik (SVK) - 5:3
     
    59:15
    Slovensko dalo gól!
    Je rozhodnuté! Najprv sa snažil dostať puk do prázdnej bránky Chromiak, ale z tesnej blízkosti trafil len konštrukciu bránky. Dostal sa však k odrazenému puku, presnou prihrávkou našiel MICHALA MRÁZIKA a ten dáva gól na 5:3!
    Asistencia: Martin Chromiak.
     
    59:02
    Veľa času Švajčiarom neostáva, hrajú však v našom pásme.
     
    58:34
    Je tomu naozaj tak, ale súpera do tlaku nepúšťame, šikovne sme sa dokázali oslobodiť a nazbierať tak veľmi cenné sekundy.
     
    58:24
    Oddychový čas Švajčiarsko! Tréner súpera si berie oddychový čas a keďže sa bude vhadzovať v našom pásme, Ruppelt zrejme ostane na striedačke.
     
    57:42
    Švajčiarsko sa snaží o rýchlu odpoveď, čas sa kráti. Kozel však pozorne zasiahol a držíme teda tesné vedenie o jeden gól.
    56:55 Martin Chromiak (SVK) - 4:3
     
    56:55
    Slovensko dalo gól!
    Asi stom to trocha privolal, dostávame sa opäť do vedenia o jeden gól! Naši mladíci sa usadili v útočnom pásme, po peknej kombinácii sa do strely oprel MARTIN CHROMIAK a posiela Slovensko do vedenia 4:3!
    Asistencie: Dominik Sojka, Michal Mrázik.
     
    56:08
    Zatiaľ to teda vyzerá, že sa bude predlžovať. Sledujeme dramatické stretnutie ako na hojdačke, škoda že sme v prvej tretine nevyťažili viacej, hrali sme lepšie a mali aj šance.
     
    55:58
    Už hráme v plnom počte, dôležité oslabenie sme tak ubránili, blíži sa záver tretej tretiny.
     
    55:49
    Teraz sa súper len ťažko dostáva do nášho pásma, predvádzame veľmi dobré bránenie a ostávajú posledné sekundy Švajčiarov v početnej výhode.
     
    54:28
    Strelu od modrej sa podarilo našim chlapcom zblokovať a tak sa oslobodzujeme. Zatiaľ zvládame oslabenie úspešne.
     
    54:05
    Musíme sa však brániť v početnej nevýhode a to vo veľmi nesprávny čas. Snáď sa nám podarí toto oslabenie úspešne ubrániť.
     
    53:58
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Adam Kormúth – 2 min., podrazenie).
    52:50 Michal Mrázik (SVK) - 3:3
     
    52:50
    Slovensko dalo gól!
    Podarilo sa nám však bleskovo odpovedať a sme späť v hre o tretie miesto v skupine! K puku sa dostal v útočnom pásme MICHAL MRÁZIK a ten presnou strelou do hornej časti bránky prekonáva švajčiarskeho brankára – 3:3!
    Asistencia: Martin Chromiak.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 13. Jendek (Eliaš), 36. Čajkovič (Turanský, Ilenčík), 53. Mrázik (Chromiak), 57. Chromiak (Sojka, Mrázik), 60. Mrázik (Chromiak) – 22. Fiedler (Bardh), 45. Knak (Baragano, Rochette), 53. Knak (Stoffel, Rochette)


    Slovensko: Kozel (Borák) – Turan, Golian, Ilenčík, Kňažko, Beňo, Hatina, Gajdoš, Hudík – Mrázik, Sojka, Chromiak – Haščák, Turanský, Čajkovič – Valigura, Škultéty, Volko – Kormúth, Eliaš, Jendek.
    Švajčiarsko: Ruppelt (Fatton) – Delémont, Baragano, Huber, Villa, Schweizer, Landolt, Fuchs – Stoffel, Rochette, Knak – Andersson, Bardh, Marchand – Fiedler, Dähler, Schwenninger – Hasler, Schläpfer, Bouchareb.