Fínsko – Švajčiarsko 8:2 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Fínsko
8:2 (5:1, 3:1, 0:0)
Švajčiarsko
cz Piatok 10.08.2018, 20:00Hlinka Gretzky Cup • O 7. - 8. miesto
Partner:
     
    Finové vyhráli ve třetí třetině na střely 9:8 a celkově 45:22. Třetí část byla jasně nejslabší z celého zápasu. Oběma týmům bylo jasné již před jejím začátkem, že stav 8:2 po druhé třetině je jednoznačný. Ve třetí třetině tak branka nepadla. Finové tak na turnaji konečně ve svém posledním vystoupení vyhráli. Deklasovali Švýcyrsko 8:2 a na Hlinka Gretzky Cupu končí sedmí. Švýcaři naopak ani v posledním utkání neuspěli, prohráli na turnaji všechny čtyři zápasy a končí na posledním osmém místě. Ve stejné hale, Downtown Community Areně, začne od půlnoci středoevropského času zápas o páté místo mezi Českem a Slovenskem. Z Edmontonu vám přejeme pěkný večer! (22:25:49)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Holtinkoski si sjel mezi kruhy a jeho tvrdá dělovka jen zaduněla za brankou Ruppelta!
     
    59:39
    Obrovská šance Finů, když Simontaival našel Puistolu. Ten mířil jen těsně vedle odkryté branky.
     
    58:53
    Zápas se dohrává už spíše z povinnosti. Nyní se snaží zakládat akce spíše Švýcaři, ale Finové je s přehledem zastavují.
     
    58:13
    Stoffel pálil golfákem vedle finské branky.
     
    57:13
    Oba týmy jsou v plném počtu. Švýcaři při vlastní přesilovce vůbec nevystřelili a její velká část se odehrála na druhém konci kluziště.
     
    56:01
    Stoffel si sjížděl do ideální pozice před branku, ale nahrávku nezasáhl a Finové vyhazují.
     
    55:16
    Navíc brankář Piiroinen nesmyslně odpálil puk z ledu a tým helvétského kříže bude hrát přesilovku.
     
    55:16
    Po nahození ze střední třetiny Piiroinen chytá puk a Švýcaři vybojovali pásmo. To je ve třetí části velmi výjimečná věc.
     
    54:04
    Střelu Lahnaviika zblokoval Landolt. Finové se stále drží v útočném pásmu.
     
    53:19
    Poslední komerční přestávka zápasu.
     
    52:15
    Švýcaři šli teď tři na dva, ale Fiedler, než aby něco vymýšlel, nakonec vystřelil z poměrně beznadějné pozice. Piiroinen bezpečně kryl.
     
    50:49
    Švýcaři se na polovinu soupeře dostávají jen velmi málo a s pukem na holi opravdu sporadicky. Finové však už nemají takový tah na branku jako v prvních dvou třetinách.
     
    50:16
    Tuomala našel zpoza branky Rätyho, který to zkoušel bez přípravy, ale Ruppelt dok a střelu vyrazil.ázal zmenšit jeho střelecký úhel
     
    49:11
    Nahození Räsänena tečoval vysoko nad Lahnaviik.
     
    48:20
    Na ledě je opět první finská lajna, která naprosto dominuje dnešnímu popoledni. Tentokrát útočníci vyzvali ke střele obránce Sedoffa, který si sjel mezi kruhy, ale netrefil puk dobře a ten skončil v rohu kluziště.
     
    46:40
    Finové už sice nehrají přesilovku, ale přesto pokračují v tlaku.
     
    46:13
    Lundell vyslal střelu z pravé strany od modré, tečoval ji skvěle Miettinen a Ruppelt ve švýcarské brance puk vyrazil jen s obrovským štěstím.

    David Schlegel

    Zuzana Spurná

    Góly a asistencie: 8. Kokkonen (Nikkanen, Puistola), 13. Nikkanen, 14. Puistola (Simontaival, Nikkanen), 16. Nikkanen (Simontaival, Puistola), 19. Puistola (Nikkanen), 30. Miettinen (Loponen), 31. Puistola (Nikkanen, Simontaival), 39. Räty (Lahnaviik) – 6. Andersson, 36. Stoffel


    Fínsko: Piiroinen (Taponen) – Kokkonen, Loponen, Räsänen, Sedoff, Heinola, Koskenkorva, Holtinkoski – Aaltonen, Lundell, Intonen – Puistola, Nikkanen, Simontaival – Petman, Pärssinen, Miettinen – Lahnaviik, Tuomaala, Räty.
    Švajčiarsko: Fatton (Ruppelt) – Delémont, Baragano, Fuchs, Villa, Schweizer, Landolt, Huber – Stoffel, Rochette, Knak – Andersson, Bardh, Marchand – Fiedler, Dähler, Schwenninger – Hasler, Schläpfer, Bouchareb.