Fínsko – Švajčiarsko 8:2 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Fínsko
8:2 (5:1, 3:1, 0:0)
Švajčiarsko
cz Piatok 10.08.2018, 20:00Hlinka Gretzky Cup • O 7. - 8. miesto
Partner:
     
    38:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Do útoku pak bleskově vyrazili Finové. AKU RÄTY dostal před Ruppeltem dobrou přihrávku na pravou stranu a mířil přesně za záda Ruppelta. Asistence: Rasmus Lahnaviik.
     
    35:54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři nakonec přece jen snižují náskok Finska. YVES STOFFEL dokázal úplně vyšachovat finského gólmana a poslat puk z pravé strany za Piiroinena. Bez asistence.
     
    30:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Aktivní druhá lajna Finů znovu úřaduje a tentokrát v přesilovce přidává už sedmou branku finského výběru, když po přihrávce Nikkanena dokázal na švýcarského brankáře vyzrát PATRIK PUISTOLA. Asistence: Henri Nikkanen, Kasper Simontaival.
     
    29:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale o pět branek opravdu je. Finové znovu čerpají ze své převahy a z důrazu před švýcarskou svatyní. VEETI MIETTINEN totiž právě z předbrankového prostoru doklepl puk za Fattona. Asistence: Kale Loponen.
     
    18:47
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A další gól Seveřanů! Druhá lajna Finů si se Švýcary dělá, co chce a přidává další branku. Střelu Nikkanena vyrazil Fatton jen před sebe, odkud pohotový PATRIK PUISTOLA doklepl puk za švýcarského brankáře. Asistence: Henri Nikkanen.
    15:50 Henri NIKKANEN - 4:1
     
    15:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko znovu těží ze své aktivity před brankou a svému soupeři uskakuje už do tříbrankového náskoku, když po pár přihrávkách před Fattonem HENRI NIKKANEN zametl puk z pravé strany do odkryté části branky. Asistence: Kasper Simontaival, Patrik Puistola.
     
    13:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Simontaival z mezikruží nádherně nahrál PATRIKU PUISTOLOVI na levou stranu, který mířil do prázdné branky.Asistence: Kasper Simontaival, Henri Nikkanen.
    12:58 Henri NIKKANEN - 2:1
     
    12:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po vhazování v útočném pásmu se Finové znovu usadili před Švýcarskou brankou. HENRI NIKKANEN dostal dobrou přihrávku těsně před klec Fattona a z pravé strany mířil k tyči. Bez asistence.
    07:06 Mikko KOKKONEN - 1:1
     
    07:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! Finové dlouho kombinovali kolem švýcarské branky a MIKKO KOKKONEN nakonec dokázal najít střelou k levé tyči skulinku ve výstroji Fattona. Asistence: Henri Nikkanen, Patrik Puistola.
     
    05:19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Trochu paradoxně jsou to ale Švýcaři, kteří jako první otevírají skóre zápasu, když JOHAN ANDERSSON mířil přesně k levé tyči a pod vyrážečku finského brankáře. Asistence: Sebastian Barth.

    David Schlegel

    Zuzana Spurná

    Góly a asistencie: 8. Kokkonen (Nikkanen, Puistola), 13. Nikkanen, 14. Puistola (Simontaival, Nikkanen), 16. Nikkanen (Simontaival, Puistola), 19. Puistola (Nikkanen), 30. Miettinen (Loponen), 31. Puistola (Nikkanen, Simontaival), 39. Räty (Lahnaviik) – 6. Andersson, 36. Stoffel


    Fínsko: Piiroinen (Taponen) – Kokkonen, Loponen, Räsänen, Sedoff, Heinola, Koskenkorva, Holtinkoski – Aaltonen, Lundell, Intonen – Puistola, Nikkanen, Simontaival – Petman, Pärssinen, Miettinen – Lahnaviik, Tuomaala, Räty.
    Švajčiarsko: Fatton (Ruppelt) – Delémont, Baragano, Fuchs, Villa, Schweizer, Landolt, Huber – Stoffel, Rochette, Knak – Andersson, Bardh, Marchand – Fiedler, Dähler, Schwenninger – Hasler, Schläpfer, Bouchareb.