Girona – Valladolid 0:0 (kon.) | Real Betis – Levante 0:3 (kon.)
koniec
Girona FC
0:0 (0:0)
Real Valladolid
Piatok 17.08.2018, 20:15 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Márne sme na gól čakali aj v druhom polčase. Valladolid v ňom miestami vyrovnával hru, ale šance na presný zásah dnes mali len domáci futbalisti. Až o tak vyložených šanciach sa hovoriť nedá, ale boli to jediné zaujímavé momenty tohto stretnutia. Zápas sa tak končí remízou 0:0 a oba celky získavajú na úvod nového ročníka po jednom bode. Primera Division dnes pokračuje ešte jedným zápasom a to medzi Real Betis a Levante UD. Aj z tohto zápasu nájdete náš textový prenos.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok neskorého večera. (22:07:10)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Valladolid pri lopte a už to teda vyzerá, že ten vytúžený gól dnes diváci na Estadi Municipal de Montilivi neuvidia.
     
    90+1
    Veľmi nebezpečný center teraz smeroval do pokutového územia hosťujúceho celku, do zakončenia sa dostáva Portu, ale dobre zasiahol Kiko a dostáva loptu do bezpečia!
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o 3 minúty!
     
    89
    Girona zahrávala ďalšiu štandardnú situáciu na útočnej polovici, ale centrovaná lopta neprešla na nikoho z domácich futbalistov. Hostia v pokoji kombinujú na svojej polovici ihriska.
     
    88
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Toni Villa, prichádza Míchel.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Álex Granell (Girona FC).
     
    87
    Domáci zahrávali priamy kop na útočnej polovici, ale do zakončenia sa už neprebojovali. Hostia sú pri lopte a nikam sa neponáhľajú, im zrejme skorej remíza bude vyhovovať.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Rubén Alcaraz (Real Valladolid).
     
    85
    Veľa času už do konca zápasu neostáva, stále márne čakáme na prvý presný zásah. Vyzerá to teda na deľbu bodov, skóre v novom ročníku Primera Division tak bude musieť zrejme otvoriť niekto iný.
     
    83
    Z veľkej diaľky to skúšal Porro, ale jeho pokus nebol z kategórie presný a Masip ani zasahovať nemusel. Valladolid rozbieha kombináciu na svojej polovici ihriska.
     
    82
    Po dlhej dobe sme videli aj útočný výpad zo strany domáceho tímu, ale centrovaná lopta sa stala korisťou brankára Bunúa. Dopredu tak ešte môže ísť domáci celok.
     
    81
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Cristhian Stuani, prichádza Patrick Roberts.
     
    79
    O individuálnu akciu sa teraz snažil Stuani, ale nepodarilo sa mu s loptou preniknúť až do pokutového územia. Valladolid sa už snaží upokojiť hru.
     
    78
    Neujal sa ani dlhý center za obranu do pokutového územia hostí, Olivas stihol došprintovať loptu a zažehnal rodiace sa nebezpečenstvo.
     
    77
    Domáci si však musia dávať pozor aj na rýchle brejky zo strany súpera, ale tie až tak nebezpečné zatiaľ nie sú. Uvidíme, či do konca zápasu ešte príde nejaká zaujímavá situácia.
     
    76
    Réžia hry je teraz plne v rukách domácich futbalistov, ale nedarí sa im pokoriť súperovu obranu. Valladolid to už zrejme bude chcieť ubrániť na bezgólovú remízu, čo sa však môže aj vypomstiť.
     
    75
    Girona zahrávala priamy kop v tesnej blízkosti pokutového územia, domáci sa po jeho rozohrávke ešte snažili o zakončenie, ale lopta končí za postrannou čiarou.

    Miroslav Revaj

    Góly:

    Karty:   87. Granell (GIR) – 86. Alcaraz (RVL)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 21:20.
    Girona FC: Bunú – Porro, Juanpe, Espinosa, Muniesa – Timor (74. Pons), Granell (C) – Portugués, Aleix Garcia (62. Lozano), B. García – Stuani (81. Roberts).
    Náhradníci: Iraizoz – Soni, Alcalá, Pons, Lozano, Roberts, Montes.

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, F. Calero, Nacho Martínez – Cotán, Anuar (71. Verde), B. Fernández, Alcaraz, T. Villa (88. Míchel) – Ch. Ramos (64. Plano).
    Náhradníci: S. Pérez – Antoñito, Verde, Plano, Míchel, de la Fuente, Karim.

    Rozhodca: Cuadra – López, García