Real Betis – Levante 0:3 (kon.) | Vigo – Espanyol 1:1 (kon.) | Villarreal – Sociedad 1:2 (kon.)
Barcelona – Alavés 3:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:0 (0:0)
Deportivo Alavés
Sobota 18.08.2018, 22:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Drvivý tlak domáceho tímu pokračoval aj v druhom polčase a konečne už prišli aj presné zásahy. V 64. minúte odklial bránu hostí Messi po skvelo zahranom priamom kope, potom sa presadil aj Coutinho a v nadstavenom čase pridal kapitán domácich aj svoj druhý gól v tomto stretnutí. Barcelona tak zvládla úvodný zápas nového ročníka Primera Division, keď zdolala Alavés výsledok 3:0!

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem dobrú noc! (00:09:34)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Lionel Messi (BAR) - 3:0
     
    90+2
    Barcelona dala gól!
    A je tu ešte jedne gól, ktorý nám definitívne ukončil toto stretnutie! V tomto prípade sa kapitán domáceho celku LIONEL MESSI úspešne vyhol ofsajdovej pasci, prebral si za obranou súpera prihrávku a presnou strelou uzatvára skóre zápasu na 3:0!
     
    90+1
    Napokon sa nadstavujú len dve minúty!
     
    90
    Messi získal dobrú prihrávku v pokutovom území, ale bolo to v ofsajdovej pozícii. Predtým však ešte musel zasahovať brankár Pacheco, ktorý je najlepším hráčom svojho tímu v tomto zápase.
     
    89
    Riadny hrací čas stretnutia sa čoskoro naplní. Sme tak ešte zvedaví, či sa bude aj niečo nadstavovať, veľa dôvodov však k tomu nieje.
     
    87
    Ani po druhom góle sa obraz hry nemení, hostia sú uzavretí na svojej vlastnej polovici a bránia sa tlak zo strany súpera. Až tak sa však už domáci do zakončenia nehrnú.
     
    86
    Autor druhého gólu Coutinho tak výborne naskočil do druhého polčasu. Za svoju aktivitu bol odmenený gólom a teraz sa pokúšal pridať ďalší, nemieril však presne.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Arturo Vidal.
     
    84
    Stále však môžme očakávať, že domáci budú diktovať tempo hry a gólový účet sa uzatvoriť ešte nemusel. Uvidíme ako to napokon bude, veľa času do konca stretnutia neostáva.
    83. Philippe Coutinho (BAR) - 2:0
     
    83
    Barcelona dala gól!
    Vytúžený druhý gól domácich je tu a o víťazstve Barcelony už pochýb zrejme nebude! PHILLIPPE COUTINHO si prebral úspešnú prihrávku, pekne sa zbavil obrancu súpera a presne umiestnenou strelou posiela domácich do vedenia 2:0! Niekedy to je aj takto jednoduché.
     
    81
    Domáci sa preto stále snažia pridať ešte jeden gól. Coutinhov center však našiel len hlavu súpera, ďalší útok domáci musia zakladať zo stredu ihriska.
     
    80
    Približne desať minút ostáva do konca stretnutia. O víťazstve domácich vzhľadom na priebeh hry by pochýb byť nemalo, ale stále je to len 1:0 a stačí jeden vydarený protiútok a body sa môžu deliť.
     
    78
    Obliehanie brány hosťujúceho celku stále pretrváva, ale druhý gól je stále v nedohľadne. Alavés dnes predvádza len svoju úspešnú defenzívu, domáci mohli dnes nastúpiť aj bez brankára.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Arthur.
     
    76
    Na obraze hry sa stále nič nemení, pomaly sa blíži záver tohto zápasu. Barcelona vyhráva najtesnejším rozdielom, ale na ihrisku jednoznačne dominuje.
     
    75
    Barcelona je stále pri lopte, snaží sa pridať rozhodujúci zásah. Defenzíva súpera je opäť neprekonateľná, ale keď vo veľa prípadoch dnes s futbalistami Alavésu hralo veľké šťastie.

    Miroslav Revaj

    Góly: 64. Messi, 83. Coutinho, 90+2. Messi

    Karty:   10. D. Torres (DAL), 42. Maripán (DAL)


    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo (46. Coutinho), Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Busquets (85. Arturo Vidal), Rakitić – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (77. Arthur).
    Náhradníci: Cillessen – Coutinho, Arthur, Rafinha, Lenglet, Malcom, Arturo Vidal.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Aguirregabiria, Laguardia, Maripán, R. Duarte – D. Torres (68. Bastón) – Jony (68. Marín), Wakaso, García (C), I. Gómez – Sobrino (71. Burgui).
    Náhradníci: Sivera – Burgui, Navarro, Marín, Bastón, Twumasi, Perera.

    Rozhodca: José Sánchez – Raúl Cabanero, José Gallego – Juan Campos