Utrecht – Zwolle 2:0 (kon.) | Emmen – Alkmaar 1:4 (kon.) | Feyenoord – Excelsior 3:0 (kon.)
Heerenveen – Arnhem 1:1 (kon.)
koniec
FC Emmen
1:4 (1:3)
AZ Alkmaar
cz Nedeľa 19.08.2018, 14:30 • JenS Vesting • Holandská Eredivisie • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost, někdy příště na počtenou. (16:27:59)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:15.
     
    Je konec, Alkmaar vítězí nad nováčkem z Emmenu, a po dvou kolech tak zůstává stoprocentní. Většina zajímavých situací se dnes odehrála během prvního poločasu, do vedení šil hosté, když se trefil Myron Boadu, o necelé dvě minuty později ale vyrovnal Nick Bakker. To bylo ze strany domácího týmu všechno, AZ před odchodem do šaten přidalo ještě další dva góly. Nejprve se střelou z dálky prosadil Thomas Ouwejan, nepopulární brankou do šatny pak Lukkienovi svěřenci srazil Oussama Idrissi. Stejný hráč se postaral také o jediný přesný zásah druhé půle, ve zbytku zápasu si Cheeseheads komfortní náskok s klidem pohlídali, a vrátili se tak do čela tabulky.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hosté se málem radovali popáté, když se z ostrého úhlu na branku řítil Gudmundsson, místo střely však ještě nahrával na Rotaria, čehož využil Bakker.
     
    90
    Druhý poločas se protáhne ještě o dvě minuty.
     
    89
    Zajímavý pokus Glenna Bijla. Pravý záložník Emmenu rozhodně patří mezi nejaktivnější hráče na place a potvrdil to i teď, když vypustil táhlou ránu levačkou, míč do sítě ovšem nedopravil.
     
    88
    V akci střídající hráčů připravil Peters palebnou pozici Michaelu Chaconovi, ten ale promáchl, což byla voda na mlýn pro dostupujícího Hatzidiakose.
     
    87
    Svěřenci Dicka Lukkiena mačkají Alkmaar okolo jeho pokutového území a nadechují se alespoň k závěrečnému tlaku. Povede se jim ještě skórovat?
     
    86
    Glenn Bijl ve snaze zpracovat míč zahrál rukou, což nemohl hlavní sudí přehlédnout. Balon se tak postěhuje na kopačky hráčů Alkmaaru.
     
    85
    Ron Vlaar dal vzpomenout na léta, která strávil v základní sestavě nizozemské reprezentace, když se díky jedné šikovné kličce zbavil jak Ariase, tak Pedersena.
     
    84
    Emmenští se chtějí svým fanouškům, kterých dnes do ochozů přišlo požehnaně, zavděčit ještě alespoň jedním gólem, s pevnou obranou AZ si ovšem neví rady.
     
    82
    Kjell Scherpen trochu zariskoval, když i přes to, že byl napadán Gudmundssonem, zvolil přízemní rozehrávku na Kloka. Nakonec mu to vyšlo, islandský talent na míč těsně nedosáhl.
     
    81
    Ještě nějak zdramatizovat závěr utkání mohl Glenn Bijl, k němuž se odrazil balon po rohovém kopu, jenže domácí záložník jej napálil pouze mezi fanoušky.
     
    80
    Kapitán Cheeseheads nevypadá se nezdá býti stoprocentně fit, utkání ale dohraje. Vzhledem k tomu, že John van der Brom střídal už třikrát, mu ani nic jiného nezbývá.
     
    79
    Sudí foukl do píšťalky a přerušil hru, po střetu s Veendorpem, při kterém inkasoval tvrdý zásah kolenem do boku, totiž zůstává na trávníku ležet Guus Til.
     
    78
    Dá se očekávat, že poté, co se před malou chvíli Alkmaar počtvrté prosadil, už se utkání dohraje v hodně vlažném tempu. Hosté už mají nahráno, naopak Emmenu, zdá se, schází vůle.
     
    77
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Anco Jansen, přichází Cas Peters.
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Myron Boadu, přichází Dorin Rotariu.
     
    76
    Gudmundsson roztáhl hru ke Svenssonovi, který z jedničky hledal v malém vápně se uvolňujícího Boadua, tomu ale plány překazil Nick Bakker.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 17. N. Bakker – 15. Boadu, 37. Ouwejan, 43. Idrissi, 71. Idrissi

    Karty:   29. Idrissi (ALK)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:15.
    FC Emmen: Scherpen – Klok, Veendorp, N. Bakker, Cavlan – Bijl, Ben Moussa (70. Chacon), Jansen (C) (77. Peters), Marinus (70. Arias) – Slagveer, Pedersen.
    Náhradníci: van der Vlag, Telgenkamp – Chacon, Gronsveld, Peters, Siekman, Bos, Arias, Suliman.

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan – Midtsjö (65. A. Gudmundsson), Til (C), Koopmeiners – M. Seuntjens, Boadu (77. Rotariu), Idrissi (72. Johnsen).
    Náhradníci: Schendelaar – Johnsen, Rotariu, Bergsma, A. Gudmundsson, Savastano.

    Rozhodca: Allard Lindhout – Rens Bluemink, Roy de Nas