Valladolid – Barcelona 0:1 (kon.) | Espanyol – Valencia 2:0 (kon.) | Sevilla – Villarreal 0:0 (kon.)
Girona – Real Madrid 1:4 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:0 (0:0)
Valencia CF
Nedeľa 26.08.2018, 18:15 • RCDE Stadium, Barcelona • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už videli aj presné zásahy. Espanyol zvládol druhé dejstvo bravúrne, hral aktívnejšie a súpera k ničomu nepúšťal. V 62. minúte sa najprv presne trafil z priameho kopu Granero, čo však musel potvrdiť videorozhodca. Krátko nato Iglesias dal svoj prvý gól v novom pôsobisku a tak Espanyol vyhral nad Valenciou 2:0!

    S týmto konštatovaním sa teda lúčim, prajem pekný zvyšok víkendu. (20:09:44)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Valencia sa až teraz poriadne dostáva k lopte, ale nadstavený čas už neúprosne kráti.
     
    90+2
    Espanyol však úspešne drží hru ďaleko od svojej brány, takže domáci fanúšikovia už pomaličky oslavujú tri body. Musí im to však ešte potvrdiť záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90+1
    O štyri minúty sa predĺži druhý polčas!
     
    90
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní, očakávame údaj o nadstavenom čase.
     
    89
    Aj tento rohový kop domáci ubránili a navyše vyrážajú do rýchleho brejku. Valencia sa musí vrátiť späť na svoju polovicu ihriska.
     
    88
    Valencia založila rýchly protiútok a celkom dokázala aj pohroziť. Gameiro dostal loptu na Čeryševa, jeho zakončenie sa odrazilo k Batshuayimu, ale jeho pokus odvrátila obrana domácich na rohový kop.
     
    87
    Navyše sa domáci futbalisti dostávajú k lopte a presúvajú na útočnú polovicu. Hostia sa tak ešte musia aj brániť v čase, keď by potrebovali hrať na druhej polovici ihriska.
     
    86
    Ani ten však nič zaujímavého neponúkol a o osude tohto stretnutia sa už zdá byť rozhodnuté.
     
    85
    Gaya zahral center do pokutového územia domácich, ale jeho pokus končí len u obrancoch súpera. Valencia však získava ďalší rohový kop.
     
    83
    Preto to ešte hostia stále nejako skúšajú, ale druhý polčas im absolútne nevychádza. Uvidíme, čo prinesú záverečné minúty tohto stretnutia.
     
    82
    Espanyol úspešne ubránil aj túto štandardnú situáciu, vidina troch bodov je čoraz viac reálna. Netreba však zabúdať, že sa hrá až do poslednej minúty.
     
    81
    Valencia sa presunula na útočnú polovicu a zahrávala aj priamy kop. Pozorná obrana domácich však odvracia loptu do bezpečia, ale hostia majú k dispozícii ešte rohový kop.
     
    80
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Esteban Granero, prichádza Víctor Sánchez.
     
    78
    Stále márne čakáme na nejaký väčší nápor zo strany Valencie, ale ten neprichádza. Futbalisti v bielych dresoch to ešte nevzdávajú, ale v druhom polčase majú problémy pri zakladaní útoku.
     
    77
    Domáci tak pohodlne držia svoje vedenie o tri góly, vyšiel im úspešne druhý polčas a tak to už vyzerá, že by sa mohli radovať z prvého víťazstva v novej sezóne.
     
    76
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Léo Baptistão, prichádza Pablo Piatti.
     
    75
    Čas sa však už začína krátiť, hostia prehrávajú o dva góly a za celý druhý polčas si nič nebezpečného vypracovať nedokázali. Uvidíme, čo nám ponúkne zvyšok druhého polčasu.

    Miroslav Revaj

    Góly: 62. Granero, 68. Iglesias

    Karty:   48. Hermoso (ESB) – 30. Diakhaby (VAL)


    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López, David López, Hermoso, Vilà – Granero (80. V. Sánchez), Roca, Darder – Baptistão (76. Piatti), Iglesias, Sergio García (71. H. Pérez).
    Náhradníci: Roberto – Ó. Duarte, V. Sánchez, Melendo, H. Pérez, Piatti, Puado.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Wass (64. Čeryšev), Kondogbia, Parejo, Soler – Rodrigo (74. Batshuayi), S. Mina (67. Gameiro).
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Gameiro, Lato, Čeryšev, Batshuayi, Torres.

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez