Vigo – Atlético Madrid 2:0 (kon.) | Real Madrid – Leganés 4:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
2:0 (0:0)
Atlético Madrid
cz Sobota 01.09.2018, 18:30 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:14. (20:26:31)
     
    Atlético rozhodně nepředvádělo obvyklou útočnou aktivitu. Až v samém závěru prvního poločasu se podařilo madridskému celku zatlačit soupeře, ale k ohrožení Álvarezovy branky nedošlo. Nejslibnější pokus vyslal po téměř půlhodině hry Antoine Griezmann, ale Lobotkovo zaváhání zůstalo bez trestu. Griezmann totiž ze střední vzdálenosti poslal míč vedle pravé tyče.

    Po změně stran se hrál naprosto jiný zápas. Po několika sekundách na trávníku rozvlnil síť Atlética Maxi Gómez. Následně po několika minutách přidal druhou branku Iago Aspas. Hosté sice útočili ale góly padaly do branky Jana Oblaka! Další branku mohl přidat i Gustavo Cabral, ale jeho zásah nebyl uznán po milimetrovém ofsajdu. Atlético dohrávalo dokonce v deseti, když druhou žlutou kartu inkasoval Stefan Savić.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Antoine Griezmann se připomněl na trávníku. Po jeho přihrávce byl faulován Lemar. Další centr sice Álvarez jen vyboxoval před sebe, ale hosté se už k dorážce nedostali.
     
    90+5
    Nikola Kalinić zkoušel kombinovat s Lemarem. Francouzský záložník ještě našel Luíse, který ale prohrál hlavičkový souboj s Araujem.
     
    90+4
    Hugo Mallo centroval z velké dálky před Oblaka, ale slovinský brankář ve službách Atlética vše vyřešil bez potíží. Míč končí v jeho rukavicích.
     
    90+3
    Hosté to ještě zkoušejí před hru vzduchem. Lemarův pas měl najít ve vápně Diega Costu, ale ten se proti stoperskému duu neprosadil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje neuvěřitelných sedm minut!
     
    90
    Ani teď to madridskému týmu nevychází. Střídající Nikola Kalinić nebyl po svém příchodu na trávník vůbec vidět, tentokrát se prezentoval mizernou přihrávkou na Costu.
     
    89
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Iago Aspas, přichází Sofiane Boufal.
     
    88
    Vigo rozehrálo od rohového praporku. Balon se odrazil od Godína mimo vápno, ale Alonso posílal další pas do šestnáctky. Ten pro změnu odvracel bez potíží Koke.
     
    87
    Celta Vigo přehrává oslabeného soupeře v kombinační hře. Junior Alonso si dovolil kličku proti Lemarovi, následně vysunul Gómeze, který ale už proti Luísovi neuspěl.
     
    85
    Domácí stále myslí i na útok. Beltrán našel rozběhnutého Gómeze, který ale v plném běhu nestřílel přesně. Jan Oblak tak může rozehrávat od své branky.
     
    84
    Iago Aspas fauloval na levém kraji, ale Atlético rychlou rozehrávku prováhalo. Ve vápně se neprosadil Griezmann a do útoku mohli jít naopak domácí.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Atlético, které touží alespoň po zdramatizování konce utkání.
     
    82
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Stanislav Lobotka, přichází Brais Méndez.
     
    81
    Beltrán s přehledem přehrál ve středu pole Lemara. Následně se dostal s míčem do vápna Hugo Mallo, ale hostující celek dnes poprvé zachránil Jan Oblak pohotovým zákrokem.
     
    80
    Iago Aspas už dnes jednu branku vstřelil, ale tentokrát další nepřidal. Jeho pokus do šestnáctky ani nedoletěl. Domácí však zůstávají v kombinaci.
     
    78
    Atlético rozehrávalo po faulu Malla volný přímý kop. Koke však napálil jen prvního bránícího hráče před sebou. Balon se ale odrazil zpět k hostům.

    Vít Schück

    Góly: 46. Gómez, 52. Aspas (Gómez)

    Karty:   42. Lobotka (CVG), 48. Alonso (CVG), 76. Yokuşlu (CVG) – 18. Saúl Ñíguez (ATM), 29. Partey (ATM), 51. Savić (ATM), 58. D. Costa (ATM)   71. Savić (ATM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:14.
    Celta Vigo: S. Álvarez – Roncaglia, Cabral, N. Araujo – Mallo (C), Lobotka (82. Méndez), Beltrán, Alonso – Aspas (89. Boufal), Gómez, Sisto (70. Yokuşlu).
    Náhradníci: Blanco – Costas, Yokuşlu, Mor, Boufal, Méndez, Eckert.

    Atlético Madrid: Oblak – J. Giménez (69. Arias), Savić, Godín (C), Luís – Á. Correa (56. N. Kalinić), Partey (57. Lemar), Saúl Ñíguez, Koke – D. Costa, Griezmann.
    Náhradníci: Adán – Arias, Lucas Hernández, Lemar, Rodri, G. Martins, N. Kalinić.

    Rozhodca: Mateu – Cebrián, De Francisco