Nové Zámky – Orange 20 3:1 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HK Orange 20
Utorok 11.09.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nových Zámkov sa dnes poriadne nadreli na prvé tri body v sezóne. Proti výberu HK Orange 20 napokon vyhrali 3:1, keď definitívnu podobu výsledku dal tesne pred koncom Tomáš Pospíšil. Zverenci Ernesta Bokroša môžu ľutovať nevyužité presilovky, ktoré im domáci ponúkli v závere stretnutia. Zajtra sa predstavia na domácom ľade, kde ich čaká duel s Liptovským Mikulášom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (20:57:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti napokon vyhrajú zápas dvojgólovým rozdielom. V čase, keď skočil na hraciu plochu Patrick Kudla práve Kanaďan zachytil rozohrávku, posunul puk TOMÁŠOVI POSPÍŠILOVI, ktorý už nemal problém trafiť prázdnu bránu. Asistencia: Patrick Kudla.
     
    59:40
    Ešte dvadsať sekúnd zostáva do konca riadneho hracieho času. Andrej Košarišťan zakryl puk lapačkou, a tak si mohol hosťujúci tréner zobrať oddychový čas. Uvidíme, či sa mladíkom podarí vyrovnať.
     
    59:18
    Domáci hokejisti vyhodili puk zo svojho obranného pásma. Medzitým vidíme, že brána hostí je prázdna, a tak Ernest Bokroš posiela na ľad šiesteho korčuliara. O osude zápasu ešte zďaleka nie je rozhodnuté.
     
    58:49
    Domáci hokejisti vyhodili puk do stredného pásma. Daniel Jakub Pavličko naďalej zostáva vo svojej bráne, no čoskoro môže čakať pokyn svojho trénera Ernesta Bokroša, ktorý ho stiahne z ľadovej plochy.
     
    58:26
    Miloš Fafrák dostal puk do útočného pásma a obišiel bránu. Následne našiel dobre postaveného Andreja Kollára, ale jeho strelecký pokus zblokoval obetavý Peter Odrzovenský.
     
    57:51
    Hostia dostávajú veľkú šancu na strelenie druhého gólu. Opäť budú hrať v početnej prevahe. Tentokrát smeruje na trestnú lavicu Kanaďan Patrick Kudla, ktorý dostáva menší trest za sekanie.
     
    57:26
    Ofsajd hosťujúceho tímu. Nové Zámky sú opäť o čosi bližšie k zisku trom bodom. Vhadzovať sa bude v strednom pásme a možno sa dočkáme aj odvolania brankára Daniela Jakuba Pavlička.
     
    56:17
    Zverenci Milana Jančušku smerujú za víťazstvom, ale stále sa musia mať na pozore. Po góle Andreasa Štraucha vedú o jeden gól, no v tretej časti držia mladého súpera na dištanc.
     
    55:45
    Dvadsiatke táto presilová hra vôbec nevyšla. Brankár Andrej Košarišťan nemusel ani raz zasahovať. Na druhej strane sme videli nepresný strelecký pokus Radima Hrušku.
     
    55:08
    Výborné striedanie domáceho tímu. Takmer minútu držali hráči v čiernych dresoch puk na svojich hokejkách a navyše v útočnom pásme. Rozhodcovia následne pískajú priľahnutie puku.
     
    54:12
    Domáci hráči majú viac než 30 sekúnd svojho oslabenia za sebou. Zatiaľ nepustili súpera ani len k tomu, aby sa usadil v útočnom pásme. Navyše, aj teraz vyhodili puk.
     
    53:41
    Po reklamnej prestávke registrujeme vylúčenie na strane domáceho tímu. Adam Zbořil si pomohol podla rozhodcov nedovoleným bránením, a tak majú hostia šancu na vyrovnanie stavu.
     
    53:12
    Dávid Boldižár teraz dohral tvrdý súboj pri mantineli proti Tomášovi Pospíšilovi. Dokázal vybojovať puk pre svoj tím, ale mladíci si nepotykali s prechodom do útočnej tretiny. Nasleduje reklamná pauza.
     
    52:38
    So záverom zápasu pribúda nepresností na oboch stranách. Napriek zlej prihrávke sa dostal k puku Dávid Videlka, ale následne nenašiel pripraveného spoluhráča pred bránou súpera.
     
    52:00
    Henrich Ručkay vnikal do útočného pásma, vystrelil spoza obrancu, no po jeho teči skončil puk na ochrannej sieti. Samozrejme, hra musela byť prerušená a vhadzovať sa bude pred Pavličkom.
     
    51:27
    Druhá útočná formácia hostí sa síce usadila v útočnom pásme, ale z rohov klziska sa góly nedávajú. Domáci hráči veľmi dobre odtláčajú mladíkov mimo nebezpečných pozícii.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 9. Fábry (Slávik, Novák), 33. Štrauch (Pospíšil), 60. Pospíšil (Kudla) – 32. Fafrák (Švec)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Zbořil, H. Ručkay, J. Jurík – Rogoň, Videlka, Bajtek – Ondrušek, Fábry, Slávik.
    HK Orange 20: Pavličko – Štefanka, Švec, Maňák, Golian, Brincko, Boldižár, Romaňák, Nahálka – Havrila, Kollár, Fafrák – Džugan, Giertl, Urbánek – Svitana, Köver, Mriglot – Lunter, Matoušek, Juščák.

    Rozhodca: Daniel Konc, Peter Jonák – Šimon Synek, Drahoslav Vyšný