Nové Zámky – Orange 20 3:1 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HK Orange 20
Utorok 11.09.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Tá ešte pred úvodným kolom pokračuje sériou zápasov reprezentačnej dvadsiatky. Dnes sa výber Ernesta Bokroša predstaví v Nových Zámkoch, kde sa pokúsi vybojovať prvé tohtosezónne body.

    NOVE ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov obsadili v predošlej sezóne ôsmu priečku. S odretými ušami postúpili do play off, v ktorom však nezískali ani jedno víťazstvo. Proti Nitre predviedli dobré výkony najmä na domácom ľade, ale Corgoňom v nich napokon podľahli 4:5pp a 1:3. Pred novým ročníkom sa mužstvo výrazne posilnilo. Novými akvizíciami sú Henrich Ručkay, Radim Hruška, Andreas Štrauch, Juraj Jurík či brankár Andrej Košarišťan. Okrem nich bude v Nových Zámkoch pôsobiť aj dvojica kanadských obrancov Mathieu Henderson a Patrick Kudla. Naopak, tréner Milan Jančuška už nemôže rátať s Eduardom Šimunom. Ten bol najlepším strelcom tímu, no v súčasnosti už oblieka dres bratislavského Slovana. V príprave sa zelenobielym darilo, o čom svedčia tri výhry v rámci Vyšehradského pohára. Okrem dvoch maďarských klubov zdolali aj Nitru. Vo vzájomnej bilancii s HK Orange 20 majú pozitívnu bilanciu, no posledný domáci zápas s mladíkmi prehrali 3:5.

    HK ORANGE 20

    Hokejoví mladíci sú súčasťou najvyššej slovenskej súťaže už dvanástu sezónu. Za sebou majú už dve stretnutia, v ktorých sa im bodovať nepodarilo. Najskôr prehrali na ľade Detvy 0:4 a následne nestačili ani na Žilinu. Vlci už na začiatku druhej časti viedli 5:1 a zápas bez problémov doviedli do víťazného konca. Napokon vyhrali len o dva góly, pretože za hostí sa strelecky presadili Miloš Fafrák, Róbert Džugan a Enrik Švec. Dvadsiatka má v týchto dňoch poriadne nahustený program, keďže sa konfrontuje aj s mužstvami I. ligy. Predvčerom si zmerala sily s Martinom, ale na konto si pripísala zatiaľ najvyššiu prehru v sezónu. Prehrala vysoko 2:7, keď sa bilanciou 2+1 zaskvel domáci Tomáš Pokrivčák. Aj tento zápas naznačil, že najväčšia sila mladíkov sa skrýva v prvej útočnej formácii Miloš Fafrák, Andrej Kollár a Matúš Havrila. Každopádne, zverenci Ernesta Bokroša sú dnes v role outsidera, o čom svedčí aj vypísaný kurz skoro 15:1.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Zbořil, H. Ručkay, J. Jurík – Rogoň, Videlka, Bajtek – Ondrušek, Fábry, Slávik.

    HK Orange 20: Pavličko – Štefanka, Švec, Maňák, Golian, Brincko, Boldižár, Romaňák, Nahálka – Havrila, Kollár, Fafrák – Džugan, Giertl, Urbánek – Svitana, Köver, Mriglot – Lunter, Matoušek, Juščák.

    Rozhodcovia: Daniel Konc, Peter Jonák – Šimon Synek, Drahoslav Vyšný.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Prvé prerušenie dnešného zápasu registrujme už po deviatich sekundách. Domáci hokejisti neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak jeden z čiarových rozhodcov píska ofsajd.
     
    00:47
    Na začiatku zápasu sme videli veľa nepresností na oboch stranách. Napokon sa píska až po zákroku Andreja Košarišťana, ktorý skryl puk do lapačky po útočnej akcii Olivera Giertla.
     
    01:27
    Líder produktivity z predošlej sezóny Adam Zbořil sa snažil presadiť individuálne. Pri pravom mantineli však k nemu dobre pristúpil jeden z obrancov hostí a spacifikoval ho.
     
    01:53
    Michal Novák je povestný svojimi ofenzívnymi výpadmi. Teraz sa o jeden z nich pokúsil, ale napokon sa nedostal do zakončenia z medzi kruhov. V bráne hostí dnes vidíme stáť Daniela Jakuba Pavlička.
     
    02:45
    Dobrá šanca na strane domácich. Tí sa dostali do prečíslenia, k strele z ideálnej pozície sa dostal Tomáš Pospíšil, ale hosťujúci brankár predviedol veľmi dobrý reflexívny zákrok ľavým betónom.
     
    03:32
    Obe mužstvá striedali a následne sme videli útočnú aktivitu domácich hokejistov. Tí agresívne napádali rozohrávku mladíkov, ktorí mali pomerne veľké problémy. Chyby sa však vyvarovali.
     
    04:19
    Teraz sa črtala šanca pre domáceho Patrika Rogoňa. Ten bol na chvíľu osamotený pred brankárom súpera. Napokon zakončoval z otočky, ale jeho strela mierila tesne vedľa pravej žrde.
     
    04:52
    Ďalšia dobrá a rýchla akcia favorizovaného mužstva. Po pravej strane prešiel do útočného pásma Sebastián Slávik, vystrelil švihom, ale brankár Pavličko predviedol dobrý zákrok vyrážačkou.
     
    05:17
    Skúsený obranca Peter König zaviedol puk až pred brankára súpera. Následne sme videli veľký záver pred Pavličkom, ale puk napokon skončil pod ním. Nasledovať bude vhadzovanie v útočnom pásme domácich.
     
    06:08
    Mladíci teraz zle striedali a takmer na to doplatili. Tomáš Pospíšil dostal prihrávku na modrú čiaru, no keďže nemal rýchlosť, tak prudko vystrelil. Brankár Pavličko ale včas spojil betóny.
     
    06:35
    Po reklamnej prestávke mali ďalšiu gólovú príležitosť domáci. Juraj Jurík zaviezol puk do útočného pásma, na pravej strane našiel Henricha Ručkaya, no toho vychytal výborný Daniel Jakub Pavličko.
     
    07:15
    Domáci hokejisti kombinovali v útočnom pásme, ale napokon sa z neho sami vyhnali neprenosnou prihrávkou. Jej autorom bol, ak sa nemýlim, český legionár Adam Zbořil.
     
    07:41
    Po vyhranom vhadzovaní hostí sa dostal k strele Michal Matoušek. Na strelu centra štvrtej útočnej formácie, ale dobre reagoval Andrej Košarisťan a pripísal si na konto jeden z mála úspešných zákrokov.
     
    08:37
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti sa zaslúžene ujímajú vedenia. Obranca Michal Novák našiel na modrej čiare čakajúceho Sebastiána Slávika. Ten krásnou prihrávkou našiel BRANISLAVA FÁBRYHO, ktorý smeroval sám na brankára a vydareným blafákom ho aj prekonal. Asistencie: Sebastián Slávik a Michal Novák.
     
    09:06
    Domáci kormidelník Milan Jančuška posiela na ľad čerstvé sily. Aj preto je puk za novozámockou bránou a jeden z obrancov čaká, pokiaľ sa jeho spoluhráči sformujú. Mladíci nejako výraznejšie nenapádajú.
     
    09:39
    Teraz sa črtala šanca na ďalšie prečíslenie z pohľadu domácich. Adam Zbořil hľadal na druhej strane Juraja Juríka, ale k skúsenému útočníkovi prihrávka neprešla.
     
    10:28
    Michal Novák vystrelil od pravého mantinelu, ale bránu súpera netrafil. Následne hostia dokázali vyhodiť puk cez všetky čiary, no zakázané uvoľnenie sa nepíska.
     
    11:46
    Hostia zatiaľ veľmi často prepadávajú v defenzíve. Teraz sa dostal do veľkej šance Richard Ondrušek, skúšal to podobne ako Branislav Fábry, ale nedokázal prekonať brankára Daniela Jakuba Pavlička.
     
    12:22
    Puk teraz skončil na hráčskej lavici, ktorej šéfuje Ernest Bokroš. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, no chvíľu si na buly počkáme, pretože v Nových Zámkoch nasleduje reklamná prestávka.
     
    12:41
    Dvadsiatka sa teraz dokázala usadiť v útočnom pásme. K strele od modrej čiary sa dostal Dávid Boldižár, ale trafil len mantinel za bránou Andreja Košarišťana. Ten tak zasahovať nemusel.
     
    13:32
    Pekná krídelná akcia domácich hokejistov. Obranca Miroslav Zaťko zaviedol puk do útočného pásma, následne ho prenechal Henrichovi Ručkayovi, ale ten mieril do betónov Pavlička.
     
    14:26
    Nové Zámky jednoznačne dominujú dnešnému duelu. Patrik Rogoň ľahučko prešiel cez ľavú stranu, potom si to namieril rovno pred bránu, ale jeho bekhendové zakončenie mierilo vedľa.
     
    15:12
    Po jednej z mála chýb domáceho tímu sa dostali do útočného pásma mladíci. Z takmer nulového uhla to skúsil René Svitana, ale neprekvapil pozorného brankára Andreja Košarišťana.
     
    15:37
    Dobrý herný úsek hostí ukončila individuálna akcia obrancu Jána Nahálku. Ten prešiel do útočného pásma, vystrelil spoza brániaceho hráča, ale mieril vedľa domácej svätyne.
     
    16:42
    Opäť sme sledovali dlhší herný úsek bez prerušenia. Rozhodcovia fúkli do píšťalky až potom, čo Andrej Košarištan chytil nahodený puk od červenej čiary. Vhadzovať sa tak bude po jeho pravej ruke.
     
    17:09
    Domáci sa veľmi rýchlo dostali do útočného pásma. Po menšom zmätku pred bránou súpera strieľal Adam Zbořil, ale gólman Daniel Jakub Pavličko už po niekoľkýkrát dobre zasiahol betónmi.
     
    18:23
    Štvrtý útok hostí sa teraz nedokázal presadiť, pretože Michal Matoušek sa zabudol v útočnom pásme. Bol tak signalizovaný ofsajd, a tak jeden z mladíkov musel zvoliť len spätný pohyb.
     
    18:58
    Pomaly sa blížime k záveru prvej tretiny. Presne 62 sekúnd pred jej koncom sa bude vhadzovať v útočnom pásme domácich, pretože zverenci Ernesta Bokroša sa previnili icingom.
     
    19:32
    Andrej Kollár sa trošku kostrbato dostal do útočného pásma. Následne sa snažil aj vystreliť spoza obrancu, ale jeho strelecký pokus neprešiel až na pripraveného Andreja Košarišťana.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina dnešného duelu bola v znamení dominancie domáceho celku. Nové Zámky si vypracovali viacero golových šancí, no premeniť dokázali len jedinú. Po výbornej prihrávke Sebastiána Slávika sa presadil parádnym blafákom Branislav Fábry. Do podobnej príležitosti sa dostal aj Richard Ondrušek, ale nebol taký úspešný ako jeho skúsenejší spoluhráč. Druhá tretina sa začne približne 15-minútovej prestávke.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:25
    Hneď v úvodnej minúte sa do dobrej streleckej pozície dostal Andreas Štrauch. Bývalý popradský útočník vystrelil po prihrávke Tomáša Pospíšila, ale ten mieril len do stredu brány, kde bol pripravený Pavličko.
     
    20:49
    Hra musí byť prerušená, pretože jeden z hráčom domáceho tímu už zachytil puk v strednom pásme. Logicky tak premenilo z tejto akcie ofsajdové postavenie Nových Zámkov.
     
    21:34
    Prvýkrát v druhej tretine si siahol na puk aj brankár Andrej Košarišťan. Z pravej strany vystrelil pohotovo Jakub Urbánek, ale nepodarilo sa mu vyrovnať skóre dnešného duelu.
     
    22:20
    Teraz sme videli niekoľko ostrých súbojov v útočnom pásme mladíkov. Hlavní rozhodcovia ale zatiaľ nevylučujú, a tak pokračujeme v zápase s piatimi mužmi na oboch stranách.
     
    22:49
    Hosťujúci brankár si pripísal hneď dva dobré zákroky. Najskôr reagoval na peknú strelu Sebastiána Slávika a následne si poradil aj so streleckými pokusom Andreasa Štraucha z ťažkého uhla.
     
    23:27
    Samuel Hain vystrelil spoza obrancu. Hosťujúci brankár ľavým betónom vyrazil puk pred seba a mal šťastie, že následné bekhendové zakončenie Patrika Rogoňa smerovalo mimo brány.
     
    24:35
    Michal Novák chyboval v rozohrávke. Okamžite sa naskytala hosťom šanca na brejk či prečíslenie dvoch proti jednému, no obetavým spôsobom akciu zastavil skúsený Peter Ordzovenský.
     
    25:26
    Hlavná rozhodcovia prvýkrát v dnešnom dueli vylučujú. Na trestnú lavicu smeruje hosťujúci Jakub Köver. Mladý útočník dostáva menší trest za hákovanie.
     
    25:46
    Nové Zámky začali presilovú hru veľmi dobre. Usadili sa v útočnom pásme, dvakrát sa dostal k strele Peter König, ale v oboch prípadoch jeho strelecký pokus smeroval mimo brány.
     
    26:24
    Mladíci posielajú puk cez všetky čiary. Nové Zámky po solídnom začiatku presilovky nevedia získať útočné pásma a zatiaľ je brankár Daniel Jakub Pavličko bez úspešného zákroku.
     
    26:54
    Skutočne to nie je vydarená presilová hra domáceho tímu. Hostia sa bránia na výbornú a opäť sa k puku dostáva až brankár Andrej Košarišťan. Ten sa snaží trošku zrýchliť rozohrávku.
     
    28:05
    Teraz sa črtala zaujímavá šanca pre domácich. Prihrávku do ľavej strany dostal Dávid Videlka, ale jeho zakončenie bolo zblokované. V druhej časti tak na prvý gólový moment stále čakáme.
     
    28:40
    Po reklamnej prestávke pochválime aktívneho Sebastiána Slávka, ktorý zaviedol puk do útočného pásma. Následne sa dostal k strele od modrej čiary Andrej Hatala, ale našiel len Pavličkove betóny.
     
    29:03
    Daniel Jakub Pavličko si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Jeden z domácich hráčov síce reklamoval faul, ale vylučovať sa nebude. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme domácich.
     
    29:36
    Odchovanec martinského hokeja Jakub Urbánek vystrelil spoza brániaceho hráča, ale Andrej Košarištan v stoji chytil puk do svojho náručia. Takáto strela ho rozhodne nemohla zaskočiť.
     
    30:18
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. René Svitana prešiel po ľavej strane do útočného pásma, následne vystrelil z ťažkého uhla, ale našiel len náruč domáceho gólmana.
     
    30:52
    Michal Novák nahadzoval puk pred bránu, ale tam nebol nikto, kto by clonil, prípadne tečoval jeho strelu. Mladíci sa tak bez väčších problémov ubránili a môžu ísť striedať. Zatiaľ sa stále držia v tesnom kontakte.
     
    31:28
    HK Orange 20 dalo gól!
    Mladíkom sa z ojedinelej útočnej akcie podarilo vyrovnať skóre dnešného duelu. Enrik Švec našiel na modrej čiare MILOŠA FAFRÁKA, ten sa snažil ešte nájsť lepšie postaveného spoluhráča, no zrejme od korčule Andreja Hatalu išiel puk do brány. Asistencia: Enrik Švec.
     
    32:22
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti rýchlo reagujú na inkasovaný gól. Tomáš Pospíšil sa pekne dostal do útočného pásma cez ľavú stranu, následne našiel na druhej strane osamoteného ANDREASA ŠTRAUCHA, ktorý už nemal problém usmerniť puk do siete. Asistencia: Tomáš Pospíšil.
     
    32:22
    Domáci hokejisti budú hrať aj presilovú hru, pretože hostia sa snažili gólu zabrániť prostredníctvom trénerskej výzvy. Tá nebola úspešná, a tak si ide menší trest za zdržovanie hry odpykať Ján Nahálka.
     
    32:45
    Domácim hokejistom zatiaľ presilová hra príliš nevychádza. Mladíci sa dokázali oslobodiť a vyhodili puk až za bránu, v ktorej stojí Andrej Košarišťan.
     
    33:31
    Adam Zbořil bol natlačený na hosťujúceho brankára. Hra tak musela byť prerušená a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Každopádne, presilovka domácich o jedného muža pokračuje.
     
    34:00
    Myslím, že to bol Michal Novák, kto vystrelil od modrej čiary. Daniel Jakub Pavličko si ale pripisuje na konto úspešný zákrok, po ktorom sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    34:36
    V závere presilovej hry mali dobrú šancu domáci hokejisti. Bývalý popradský útočník Andreas Štrauch hľadal krížnou prihrávkou pred bránou osamoteného Radima Hrušku, ale ten nedokázal usmerniť puk do siete.
     
    35:20
    Postavenie mimo hry v podaní mladíkov je posúdené ako úmyselné, a tak bude nasledovať vhadzovanie v útočnom pásme Nových Zámkov. Ešte predtým však budeme svedkami reklamnej pauzy.
     
    36:23
    Približne po minúte sa bude opäť vhadzovať pred brankárom Pavličkom. Stane sa tak po zakázanom uvoľnení, ktoré pramenilo z nepresnej prihrávky útočníka druhej formácie Jakuba Urbánka.
     
    37:00
    Domáci hokejisti chybovali vo vlastnej tretine, ale mladíci to nedokázali potrestať. René Svitana hľadal prihrávkou vzduchom osamoteného Jakuba Kövera, ale ten sa do zakončenia nepredral.
     
    37:45
    Podobná situácia ako pred pár sekundami. Jakub Köver bol osamotený na pravej strane, ale nedosiahol na prihrávku svojho spoluhráča. Andrej Košarišťan tak zasahovať nemusel.
     
    38:31
    V dnešnom zápase hrá skutočne výborne Sebastián Slávik, hoci je písaný len ako útočník štvrtej formácie. Teraz sa dostal k dvom streleckým pokusom, pričom najmä po tom prvom musel zasahovať Pavličko.
     
    39:00
    Druhá tretina sa nám prehupla do svojich posledných 60 sekúnd. Nové Zámky sú momentálne s pukom na hokejke a určite by ešte radi pridali ďalší presný zásah.
     
    39:36
    Enrik Švec chcel nahodiť puk pred bránu, ale minul ju. Na druhej strane sme registrovali ofenzívny výpad domáceho celku, ktorý čiarový rozhodca ukončil ofsajdovým hvizdom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli dva góly, po jednom na každej strane. Mladíci v prostrednej časti neboli pod takým veľkým tlakom a dokonca sa im podarilo zásluhou Miloša Fafráka aj vyrovnať skóre. Z nerozhodného stavu sa ale tešili len necelú minútu. Po dobrej akcii Tomáša Pospíšila upratal puk do odkrytej brány Andreas Štrauch. Opäť nasleduje prestávka, po ktorej sa s našim prenosom opäť prihlásime.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Andrej Kollár prešiel do útočného pásma po pravej strane, následne pred bránou hľadal nabiehajúceho Miloša Fafráka, ale puk skončil len na betónoch brankára Andreja Košarišťana.
     
    40:51
    Juraj Jurík sa snažil presadiť individuálne, obišiel bránu súpera, ale jeho šikovné zakončenie prečítal brankár súpera. Aktivita Nových Zámkov však pokračuje v útočnej tretine ďalej.
     
    41:23
    Veľmi dobrá šanca Adama Zbořila. Ten sa presadil cez súperovho hráča, ale z priestoru pred bránou nedokázal presne zakončiť. Dôležitý zákrok si pripisuje Daniel Jakub Pavličko.
     
    42:12
    Teraz sme videli peknú akciu hostí. Lukáš Lunter prihrávkou spoza brány našiel Matúša Havrilu, ale ten nedokázal zakončiť. Na jeho smolu dostal prihrávku od spoluhráča na korčule.
     
    42:38
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Tomáš Pospíšil, ale jeho strelecké zakončenie trafilo len bočnú sieť brány súpera.
     
    43:15
    Hostia dostávajú výhodu presilovej hry. Domáci im ju doslova darovali, pretože na ľade boli v šiestich hráčoch. Trest za hráčsku lavicu si odchádza odpykať útočník Radim Hruška.
     
    43:43
    Veľká šanca domácich hokejistov vo vlastnom oslabení. Dostali sa do brejku dvoch proti jednému, Juraj Jurík našiel na ľavej strane Adama Zbořila, no jeho blafákové zakončenie zneškodnil ľavým betónom brankár Pavličko.
     
    44:22
    Domáci brankár zostáva otrasený, pretože ho Róbert Džugan trafil strelou spoza obrancu do masky. Hra tak musela byť prerušená. Nasledovať bude vhadzovanie v útočnom pásme hostí.
     
    44:41
    Patrik Rogoň strieľal spoza obrancu, ale gól sa mu nepodarilo streliť. Následne rozhodcovia pískali zakázané uvoľnenie hostí, ale potom svoj verdikt zobrali späť. Vhadzuje sa v stredovom kruhu.
     
    45:26
    Domáci hokejisti hrajú s plným počtom hráčov na ľade. Okamžite sa to snažil využiť obranca Samuel Hain, ale jeho strelecký pokus švihom bol zblokovaný brániacim hráčom.
     
    46:11
    Nové Zámky budú mať výhodu presilovej hry. V súboji s Jurajom Juríkom si počínal nedovolene Miloš Fafrák. Strelec zatiaľ jediného gólu hostí dostáva menší trest za podrazenie.
     
    46:48
    Domáci hokejisti sa dostali už do dvoch zakončení. V oboch prípadoch bol úspešný brankár Daniel Jakub Pavličko, keď postupne zneškodnil strely obrancov Samuela Haina a Michala Nováka.
     
    47:15
    Hosťujúci brankár musel znovu zasahovať a následne riešil aj nepríjemný závar. Rozhodcovia napokon hru vykazujú do stredného pásma, čo sa samozrejme domácim fanúšikom vôbec nepáči.
     
    47:44
    Daniel Jakub Pavličko si pripisuje ďalší úspešný zákrok. Po prihrávke Tomáša Pospíšila to Andreas Štrauch skúsil bekhendovým pokusom, ale neprepasíroval puk cez betón súperovho brankára.
     
    48:20
    Mladíci stále zostávajú v hre o prvé tohtosezónne body. Ubránili sa presilovej hre súpera, pričom musíme znovu pochváliť vynikajúceho brankára Daniela Jakuba Pavlička. Ten je dnes oporou hosťujúceho tímu.
     
    49:06
    Jeden z hráčov hostí chyboval v obrannom pásme. Využiť sa to snažil Filip Bajtek, ale jeho prudká strela smerovala len do pripraveného brankára súpera.
     
    49:39
    Puk má opäť v moci brankár Pavličko, a tak sa po reklamnej prestávke bude vhadzovať v útočnom pásme Nových Zámkov. Tie pomerne hazardujú s výsledkom a tri body ešte rozhodne isté nemajú.
     
    50:19
    Začala sa záverečná desaťminútovka riadneho hracieho času. Videli sme niekoľko nevydarených akcii na oboch stranách. V domácom drese sa snažil presadiť Sebastián Slávik, ale neuspel.
     
    51:27
    Druhá útočná formácia hostí sa síce usadila v útočnom pásme, ale z rohov klziska sa góly nedávajú. Domáci hráči veľmi dobre odtláčajú mladíkov mimo nebezpečných pozícii.
     
    52:00
    Henrich Ručkay vnikal do útočného pásma, vystrelil spoza obrancu, no po jeho teči skončil puk na ochrannej sieti. Samozrejme, hra musela byť prerušená a vhadzovať sa bude pred Pavličkom.
     
    52:38
    So záverom zápasu pribúda nepresností na oboch stranách. Napriek zlej prihrávke sa dostal k puku Dávid Videlka, ale následne nenašiel pripraveného spoluhráča pred bránou súpera.
     
    53:12
    Dávid Boldižár teraz dohral tvrdý súboj pri mantineli proti Tomášovi Pospíšilovi. Dokázal vybojovať puk pre svoj tím, ale mladíci si nepotykali s prechodom do útočnej tretiny. Nasleduje reklamná pauza.
     
    53:41
    Po reklamnej prestávke registrujeme vylúčenie na strane domáceho tímu. Adam Zbořil si pomohol podla rozhodcov nedovoleným bránením, a tak majú hostia šancu na vyrovnanie stavu.
     
    54:12
    Domáci hráči majú viac než 30 sekúnd svojho oslabenia za sebou. Zatiaľ nepustili súpera ani len k tomu, aby sa usadil v útočnom pásme. Navyše, aj teraz vyhodili puk.
     
    55:08
    Výborné striedanie domáceho tímu. Takmer minútu držali hráči v čiernych dresoch puk na svojich hokejkách a navyše v útočnom pásme. Rozhodcovia následne pískajú priľahnutie puku.
     
    55:45
    Dvadsiatke táto presilová hra vôbec nevyšla. Brankár Andrej Košarišťan nemusel ani raz zasahovať. Na druhej strane sme videli nepresný strelecký pokus Radima Hrušku.
     
    56:17
    Zverenci Milana Jančušku smerujú za víťazstvom, ale stále sa musia mať na pozore. Po góle Andreasa Štraucha vedú o jeden gól, no v tretej časti držia mladého súpera na dištanc.
     
    57:26
    Ofsajd hosťujúceho tímu. Nové Zámky sú opäť o čosi bližšie k zisku trom bodom. Vhadzovať sa bude v strednom pásme a možno sa dočkáme aj odvolania brankára Daniela Jakuba Pavlička.
     
    57:51
    Hostia dostávajú veľkú šancu na strelenie druhého gólu. Opäť budú hrať v početnej prevahe. Tentokrát smeruje na trestnú lavicu Kanaďan Patrick Kudla, ktorý dostáva menší trest za sekanie.
     
    58:26
    Miloš Fafrák dostal puk do útočného pásma a obišiel bránu. Následne našiel dobre postaveného Andreja Kollára, ale jeho strelecký pokus zblokoval obetavý Peter Odrzovenský.
     
    58:49
    Domáci hokejisti vyhodili puk do stredného pásma. Daniel Jakub Pavličko naďalej zostáva vo svojej bráne, no čoskoro môže čakať pokyn svojho trénera Ernesta Bokroša, ktorý ho stiahne z ľadovej plochy.
     
    59:18
    Domáci hokejisti vyhodili puk zo svojho obranného pásma. Medzitým vidíme, že brána hostí je prázdna, a tak Ernest Bokroš posiela na ľad šiesteho korčuliara. O osude zápasu ešte zďaleka nie je rozhodnuté.
     
    59:40
    Ešte dvadsať sekúnd zostáva do konca riadneho hracieho času. Andrej Košarišťan zakryl puk lapačkou, a tak si mohol hosťujúci tréner zobrať oddychový čas. Uvidíme, či sa mladíkom podarí vyrovnať.
     
    59:57
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti napokon vyhrajú zápas dvojgólovým rozdielom. V čase, keď skočil na hraciu plochu Patrick Kudla práve Kanaďan zachytil rozohrávku, posunul puk TOMÁŠOVI POSPÍŠILOVI, ktorý už nemal problém trafiť prázdnu bránu. Asistencia: Patrick Kudla.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Nových Zámkov sa dnes poriadne nadreli na prvé tri body v sezóne. Proti výberu HK Orange 20 napokon vyhrali 3:1, keď definitívnu podobu výsledku dal tesne pred koncom Tomáš Pospíšil. Zverenci Ernesta Bokroša môžu ľutovať nevyužité presilovky, ktoré im domáci ponúkli v závere stretnutia. Zajtra sa predstavia na domácom ľade, kde ich čaká duel s Liptovským Mikulášom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (20:57:23)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 9. Fábry (Slávik, Novák), 33. Štrauch (Pospíšil), 60. Pospíšil (Kudla) – 32. Fafrák (Švec)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Zbořil, H. Ručkay, J. Jurík – Rogoň, Videlka, Bajtek – Ondrušek, Fábry, Slávik.
    HK Orange 20: Pavličko – Štefanka, Švec, Maňák, Golian, Brincko, Boldižár, Romaňák, Nahálka – Havrila, Kollár, Fafrák – Džugan, Giertl, Urbánek – Svitana, Köver, Mriglot – Lunter, Matoušek, Juščák.

    Rozhodca: Daniel Konc, Peter Jonák – Šimon Synek, Drahoslav Vyšný