B. Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:5 (1:2 po s.n.) | Žilina – Detva 4:5 (kon.) | Košice – Zvolen 5:2 (kon.)
Trenčín – Poprad 4:2 (kon.) | Nitra – Miškovec 6:1 (kon.) | Budapešť – Nové Zámky 1:7 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
1:7 (1:2, 0:2, 0:3)
HC MIKRON Nové Zámky
Piatok 14.09.2018, 19:00 • Ice rink MAC Budapest • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj tretia tretina bola bohatá na góly, hostia v nej dosiahli ešte tri presné zásahy. Dvoma gólmi sa v tomto stretnutí blysli Štrauch a Pospíšil, gólovo sa k nim ešte pridali Jurík, Zbořil a Fábry. Nové Zámky si teda povezú domov tri body, maďarským mužstvám sa teda v prvom kole nedarilo, ale sezóna je ešte veľmi dlhá.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (21:38:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:16
    Hostia v plnom počte.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a teda už aj tohto stretnutia.
     
    57:46
    Hostia úspešne vyhadzujú puky do bezpečia, zo strany domácich tu už ani nie sú náznaky ešte niečo vyskúšať.
     
    57:26
    Domáci ešte získavajú v závere zápasu presilovku, ale nedarí sa im v prechode do útočného pásma.
     
    57:16
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Videlka – 2 min., podrazenie).
     
    56:28
    Aj v závere zápasu sa domáci musia brániť, hostia ešte skúšajú pridať nejaký ten presný zásah. Nové Zámky skúšajú aj riskantnejšie akcie, môžu si to dovoliť.
     
    55:48
    Netreba však robiť unáhlené závery, je to len prvé stretnutie. Budapešť a aj Miškolc sa musia oťukať, aby zistili, na čo reálne majú a ako treba hrať. Prvá tretina bola v celku vyrovnaná, ale postupne maďarský tím začal odchádzať aj vlnou vylúčení na jeho strane.
     
    55:09
    Ostáva dohrať posledné minúty tohto stretnutia, Nové Zámky sú ešte pri chuti. Pri niektorých góloch sa ukázalo, že to len stačí nahodiť na bránku domácich a puk si nájde cestu do siete.
     
    54:08
    Nové Zámky tak tromfli čo sa týka v počte gólov Nitru, druhému maďarskému tímu nasúkali zatiaľ sedem gólov. Zo sektora hostí sa ozýva hlasitý pokrik desať!
     
    53:08
    HC Nové Zámky dali gól!

    Dlho netrvalo a je tu aj siedmy gól v Rajnovej sieti! Po buly sa Nové Zámky znova presunuli do útočného pásma, Henrich Ručkay aj v tomto prípade z uhla výborne nahodil puk pred domácu bránku a do dráhy vložil perfektne svoju hokejku ADAM ZBOŘIL a zaznamenal tak po dvoch asistenciách aj presný zásah – 1:7!
    Asistencia: Henrich Ručkay.
     
    52:27
    HC Nové Zámky dali gól!

    Skóre stretnutia sa však ešte mení, pretože sme boli svedkami krásnej kombinácie hosťujúceho celku! Pospíšil potiahol puk do útočného pásma, následne presnou prihrávkou našiel pred bránkou súpera zle porkytého ANDREASA ŠTRAUCHA a ten puk ako na zlatom podnose dopravil do siete – 1:6!
    Asistencia: Tomáš Pospíšil.
     
    51:49
    Nové Zámky sa po zisku puku už moc dopredu nehrnú, snažia sa v pokoji dohrať toto stretnutie. Ani domáci nejavia žiadnu aktivitu ohľadom napádania.
     
    51:18
    Čo je však podstatné, že maďarské tímy vypadnúť nemôžu. Budapešť aj Miškolc tak môžu len prekvapiť, ale úvodné stretnutia ich zrejme uzemnili.
     
    50:49
    Už aj menšie chybičky pribúdajú na oboch stranách, čo je pred koncom stretnutia logické. Z povinnosti sa dohráva tento zápas, maďarské mužstvo si tak bude musieť na prvé body v Tipsport Lige ešte počkať.
     
    50:05
    Po dlhšej dobe zaútočil aj domáci celok, ale krátky pobyt Budapešti v útočnom pásme nič neponúkol a pri puku je tak opäť súper. Druhá polovica poslednej tretiny už plynie.
     
    49:41
    Momentálne teda sledujeme, ako sú domáci zavretí vo svojom obrannom pásme. Nové Zámky predvádzajú úspešnú kombináciu, ale strely teraz hosťujúcemu celku nevychádzajú tak ako by mali.
     
    48:19
    Predsa len je ešte aktivita na hokejkách Nových Zámkov, ktoré sa snažia pridať nejaký ten gólik a vylepšiť si tak svoje skóre. Atmosféra na štadióne však stále panuje, ľudia sa bavia hokejom.
     
    47:46
    Videlka našiel presnou prihrávkou Bajteka, ale tomu strela z prvej nesadla podľa predstáv a puk len skončil v rohu klziska. Tam ho však ešte získava hosťujúci celok.
     
    46:18
    Zápas sa tak len dohráva, už tu nieje až taká aktivita na oboch stranách ako v prvých dvoch tretinách. Stať sa ešte môže čokoľvek, ale skôr je len otázkou, akým gólovým rozdielom hostia vyhrajú.
     
    45:53
    Pred súperovou bránkou teraz operovali hokejisti Nových Zámkov, ale nepodarilo sa im dostať puk za Rajnov chrbát. Už na oboch stranách chýbajú aj potrebné sily.
     
    45:18
    Budapešť sa ešte teda snaží aspoň prikrášliť ten konečný stav, ale dnes to domácim v útočnom pásme nevychádza podľa predstáv, hlavne časté vylúčenia stáli domácich veľa síl.
     
    44:37
    Po dlhšej dobe musel zasahovať aj brankár Košarišťan, ale Klempovu strelu pohodlne kryje. Domáci ešte získavajú buly v útočnom pásme, hrá sa prakticky len o konečnú podobu skóre.
     
    44:06
    Druhý maďarský účastník našej súťaže, ktorým je DVTK Miškolc prehral svoje prvé stretnutie na ľade Nitry 6:1! O podobný rezultát delí toto stretnutie len jeden gól.
     
    43:24
    Po dvoch asistenciách sa mohol Zbořil zapísať aj do listiny strelcov! Po krásne vysunutej prihrávke sa ocitol sám pred brankárom Rajnom, ale svoj blafák nedotiahol do úspešného konca, zakončoval tesne vedľa domaćej brány!
     
    43:14
    Domáci v plnom počte.
     
    42:57
    Až teraz musel brankár Rajna zasahovať, jednalo sa však o ľahký zákrok po strele Fábryho. Nové Zámky teda ešte ostávajú v útočnom pásme.
     
    42:35
    Nejezchleba potiahol puk do útočného pásma, ale nepodarilo sa mu už presne prihrať na svojich spoluhráčov. Domáci sa tak bezproblémovo oslobodzujú.
     
    41:49
    Nové Zámky sa však až tak moc do útočného pásma nehrnú, snažia sa o postupnú rozohrávku, predsa len sa nemajú kam ponáhľať.
     
    41:24
    Domáci sa budú musieť opäť brániť, znova sa nechali zbytočne vylúčiť a hostia tak majú šancu ešte navýšiť svoje vedenie.
     
    41:14
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Macaulay – 2 min., sekanie).
     
    40:39
    HC Nové Zámky dali gól!

    Je definitívne rozhodnuté, ak tak už doteraz aj nebolo! Nové Zámky sa úspešne usadili v útočnom pásme, od modrej to vyskúšal Zbořil, jeho strelu ešte Rajna dokázal vyraziť. K odrazenému puku sa pred bránkou domácich dostal nikým nekrytý TOMÁŠ POSPÍŠIL a dáva tak svoj druhý gól v tomto zápase – 1:5!
    Asistencia: Adam Zbořil, Miroslav Zaťko.
     
    40:10
    Posledná tretia tretina sa už teda naplno rozbehla, buly v prospech Nových Zámkov. Hosťom už stačí v pohode dohrať tretiu tretinu, domáci budú potrebovať poriadny kus šťastia, aby to ešte dokázali zdramatizovať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Prostredná hra tohto zápasu je už takisto minulosťou a po nej sa zdá byť o osude stretnutia rozhodnuté. Nové Zámky dokázali v tejto časti hry dvakrát skórovať, keď sa postupne presadili Pospíšil a Štrauch a hostia tak po dvoch tretinách vyhrávajú na ľade súpera 4:1! Budapešť dopláca aj na nedisciplinovanosť a domácich čaká náročná úloha v tretej tretine, ktorá sa začne približne o 20:54.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    38:46
    HC Nové Zámky dali gól!

    Táto presilovka hosťujúceho celku je už využitá, domáci prehrávajú o tri góly a čaká ich veľmi náročná situácia! K puku sa opäť dostal ANDREAS ŠTRAUCH, ktorý však teraz predviedol krásnu individuálnu akciu a presnou strelou prekonáva Rajnu – 1:4!
    Asistencia: Radim Hruška, Miroslav Zaťko.
     
    38:23
    Ďalší trest na domácej strane, hostia rozbiehajú svoju presilovku. Nové Zámky zatiaľ s problémami usadiť sa v útočnom pásme.
     
    38:13
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Brown – 2 min., podrazenie).
     
    37:38
    Veľká šanca pre hosťujúci celok navýšiť svoje vedenie! Parádnu prihrávku dostal po chybe domácej obrany pred bránku Štrauch, ale v tutovej šanci zaváhal a puk poslal len do pripraveného brankára Rajnu!
     
    37:09
    Už všetky tresty, ktoré boli udelené uplynuli, takže pokračujeme v hre päť na päť. Zaujímavé momenty teda v Budapešti videli diváci, trestné lavice boli zaplnené a bolo chaotické sledovať, kto bude hrať s akým počtom hráčom na ľadovej ploche.
     
    34:41
    HC Nové Zámky dali gól!

    V presilovke to hosťujúcemu celku nevyšlo, ale pri hre štyri na štyri už áno! Nové Zámky boli stále usadené v útočnom pásme, po peknej kombinácii sa o tretí gól svojho tímu postaral TOMÁŠ POSPÍŠIL – 1:3!
    Asistencia: Andreas Štrauch, David Videlka.
     
    34:18
    Sily na ľadovej ploche sú teraz vyrovnané, je to veľmi chaotické. Pri puku sú stále domáci, snažia sa vyťažiť niečo zo svojho pobytu v útočnom pásme.
     
    33:29
    Hostia s problémami v početnej výhode, nedarí sa im usadiť v útočnom pásme a vyslať tak strelu na brankára. Budapešť zatiaľ úspešne zvláda túto náročnú situáciu.
     
    33:15
    Aby toho nebolo málo, vylúčenie aj na strane hostí a tak tu je momentálne presilovka Nových Zámkov štyri na tri. Uvidíme, či padnú aj presné zásahy.
     
    33:09
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hruška – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    33:05
    Veľmi nezvyčajný moment, ktorý len tak často nevidíme! Tretí domáci hráč putoval na trestnú lavicu, takže jeho trest je teraz odložený a hostia budú hrať v početnej výhode veľmi dlho. Z tohto musia jednoznačne vyťažiť gól.
     
    33:00
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Macaulay – 2 min., zdržiavanie hry / zašľapovanie puku).
     
    32:39
    Budapešť úspešne odoláva, všetky zakončenia súpera blokuje do bezpečia. Domácich však stále čakajú veľmi krušné chvíle, gól je už na spadnutie.
     
    32:22
    Nepríjemná situácia pre domácich, hostia hrajú presilovku o dvoch hráčov! Nové Zámky sa okamžite usadili v útočnom pásme, toto je veľká šanca ísť do vedenia o dva góly.
     
    32:18
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Brown – 2 min., hákovanie).
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Bodó – 2 min., sekanie).
     
    32:17
    Postupne sa už hra vyrovnáva, domáci sa tak musia vracať aj do svojho pásma. Skóre zápasu sa však stále nemení, Nové Zámky vyhrávajú o jeden presný zásah, ale ešte ich čaká veľmi náročná cesta.
     
    31:46
    Tento prechod do útočného pásma domácim hokejistom nevyšiel, je z toho len zakázané uvoľnenie. Nové Zámky sa tak zadarmo dostávajú do útočného pásma.
     
    31:24
    Dostali sme sa za prvú polovicu druhej tretiny, domáci sa stále márne snažia o vyrovnanie. Majú však ešte dostatok času aby to dokázali zmeniť.
     
    30:26
    Na druhej strane mieril už lepšie Nagy, ale Košarišťan s úspešným zákrokom a hra je teda prerušená. Druhá tretina patrí domácim hokejistom aj vďaka početným výhodám, ale skóre zápasu sa nemení.
     
    29:58
    Jurík naskočil z trestnej lavice a ihneď sa zapojil do útoku. Následne aj zakončoval na brankára domácich, ale nemieril presne.
     
    29:42
    Hostia v plnom počte.
     
    28:56
    Langkow zakončoval po výbornej prihrávke z prvej, ale nemieril presne. Domáci teraz zvierajú svojho súpera v obrannom pásme, ale Nové Zámky sa úspešne bránia.
     
    28:02
    Už štvrtá presilovka domácich v tomto zápase, ale stále sa im poriadne nedarí dostať súpera pod tlak. Pri rovnovážnom počte sa to domácim v posledných chvíľach darilo.
     
    27:42
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Jurík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    27:37
    Tlak domáceho tímu stále pokračuje a hostia sa oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia. Budapešť sa snaží čo najskôr vyrovnať, aby bola späť v hre aj o prípadné víťazstvo.
     
    27:16
    Teraz však už musel Košarišťan zasahovať, ale z uhla sa prekvapiť nenechal a hru úspešne prerušuje. Nové Zámky sa ešte budú musieť brániť.
     
    27:02
    Budapešť sa teraz usadila v útočnom pásme a sledovali sme tlak domáceho tímu. Hostia však pozorne bránia a k strelám svojho súpera nepúšťajú.
     
    26:45
    Ani tretiu presilovku v tomto zápase nedokázali domáci hokejisti využiť, vedenie o jeden gól hosťujúceho celku tak stále pretrváva. Do konca zápasu je však času dosť, aby to domáci dokázali zvrátiť.
     
    26:30
    Hostia v plnom počte.
     
    25:39
    Zaujímavý pokus vyslal na hosťujúcu bránku Dansereau, ale Košarišťan bol pozorný a vyráža puk do bezpečia. Budapešť ostáva v útočnom pásme, tlak domácich môže pokračovať.
     
    24:41
    Domáci rozbiehajú svoju tretiu presilovku v tomto zápase, ale zatiaľ sa im nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Nové Zámky sa dokázali veľmi rýchlo oslobodiť.
     
    24:30
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hain – 2 min., držanie).
     
    24:03
    Na druhej strane zakončoval Brown a Košarišťan musel zasahovať. Budapešť teda ešte ostáva v útočnom pásme, v týchto momentoch sa hra prelieva z jednej strany na druhú.
     
    23:47
    Sledovali sme rýchly brejk hosťujúceho celku, Hruška sa z uhla pokúsil o bekhendové zakončenie, ale Rajna napokon zasahovať nemusel. Dopredu sa už snažia preniknúť aj domáci hokejisti.
     
    23:06
    Hosťujúci Novák nahadzoval puk na domácu bránku, Rajna radšej hru prerušuje. Nové Zámky teda ešte získavajú buly v útočnom pásme a môžu tak skúsiť pokračovať vo svojej aktivite.
     
    22:09
    V úvode druhej tretiny sú tu teraz aj nepresnosti na oboch stranách, čo samozrejme kazí dojem z hry. Nové Zámky sa však nijak stažovať nemusia.
     
    21:49
    Hra už plynie ďalej, problém je zdá sa byť nateraz vyriešení a pri puku sú domáci hokejisti. Tí stále prehrávajú o jeden gól a tak musia doháňať tento náskok súpera.
     
    21:10
    Momentálne je hra znova prerušená, niečo sa deje s ľadovou plochou. Zaujímavý spev sa ozýva zo sektora hostí, ktorí spievajú našu štátnu hymnu. Rivalita medzi Slovákmi a Maďarmi bude teda určite veľká.
     
    21:03
    Veľmi aktívna hra hosťujúceho celku v úvode druhej tretiny, takmer celú minútu držali súpera zavretého v jeho obrannom pásme. Hra je teraz prerušená, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    20:21
    Ihneď sa však k puku dostali hostia a vyrazili aj do útočného pásma. Štrauch aj vystrelil na brankára Rajnu, ale ten si pripisuje úspešný zákrok.
     
    20:10
    Druhá tretina tohto stretnutia sa už rozbehla, buly v prospech domácich hokejistov.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Prvá tretina tohto stretnutia je už teda minulosťou, videli sme v nej dovedna až tri presné zásahy. Od úvodného buly bolo dávali oba celky o sebe jasne najavo, snažili sa hrať ofenzívne a vyrážať do častých útočných výpadov. V 10. minúte využil zaváhanie domácej obrany Jurík a poslal Nové Zámky do vedenia. O minútu však Budapešť strelila prvý gól v slovenskej Tipsport Lige, keď sa dokázal presadiť Langkow. Nerozhodný stav však dlho netrval, v presilovke sa do strely oprel Henrich Ručkay a prinavrátil tak hosťom vedenie o jeden gól. Po prvej tretine je teda stav stretnutia 1:2, druhá tretina sa začne približne o 19:56.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    18:49
    Aktivita v závere prvej tretiny je na domácich hokejkách, ale hráčom Budapešti sa nedarí preniknúť do útočného pásma. Už to teda vyzerá, že si hostia svoje tesné vedenie pred prestávkou ustrážia.
     
    17:42
    Zvyšok presilovky však domácim nevyšiel a tak hostia stále vyhrávajú o jeden gól. Ostáva dohrať záver prvej tretiny, domáci so snahou ešte vyrovnať.
     
    17:32
    Hostia v plnom počte.
     
    16:32
    Prvá polovica z tejto presilovky domácich uplynula, hostia vyhadzujú puk do bezpečia. Domáci sa snažia o návrt do útočného pásma a pokračovať v úspešnej presilovej hre, ktorej však chýba presný zásah v súperovej sieti.
     
    16:21
    Klempa s bekhendovým zakončením, ale ani táto strela neprešla až na brankára Nových Zámkov. Budapešť predvádza veľmi dobrú hru v početnej výhode, ale hostia stále odolávajú.
     
    15:56
    Veľmi pekná prihrávka na Dudása, ktorý to skúšal strelou z prvej, ale nemieril presne. Budapešť ešte ostáva usadená v útočnom pásme.
     
    15:42
    Budapešť rozbieha svoju druhú presilovku v tomto zápase, domáci sa ihneď usadili v útočnom pásme a tak hostia čelia veľkému náporu.
     
    15:32
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Zbořil – 2 min., držanie).
     
    15:27
    Zakončenie jedného z domácich smerovalo na ochrannú sieť, vhadzovať sa bude v strednom pásme. Do konca prvej tretiny ostávajú posledné minútky, domáci stále prehrávajú o jeden presný zásah.
     
    15:03
    Do útočného pásma sa však teraz prebojovali hostia, Rajna musel po Hruškovom nahodení hru prerušiť. Nové Zámky tak ešte získavajú buly v útočnom pásme.
     
    14:37
    Budapešť sa snaží opäť o rýchle vyrovnanie, ale hostia hrajú teraz veľmi pozorne v obrannom pásme a súpera do zakončenia nepúšťajú. Domáci navyše čelia vysokému napádaniu.
     
    14:08
    Je tu druhá reklamná prestáva v prvej tretine, obaja tréneri tak môžu rozdať potrebné pokyny svojim zverencom.
     
    13:35
    Polovica prvej tretiny tak je veľmi zaujímavá, videli sme už tri góly. Oba tímy sa snažia pokračovať v ofenzívnejšom poňatí hry, zrejme sa tak ešte máme na čo tešiť.
     
    12:35
    HC Nové Zámky dali gól!

    Po uplynutí prvej polovice vylúčenia Browna sa hostia úspešne usadili v útočnom pásme a využívajú tak svoju prvú presilovku v tomto zápase! K puku sa dostal na pravej strane Henrich Ručkay, z uhla pálil výborne a BRANISLAV FÁBRY úspešným tečom prekonáva Rajnu – 1:2!
    Asistencia: Henrich Ručkay, Michal Novák.
     
    11:39
    Svoju prvú presilovku v tomto zápase hrajú už aj hostia, zatiaľ sa im však nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Uvidíme, kedy sa im to podarí.
     
    11:29
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Brown – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    10:57
    Budapešť dáva gól!
    Rýchla odpoveď domáceho celu a máme tu historický moment v podobe prvého gólu MAC Budapešť v slovenskej Tipsport Lige! Domáci sa ihneď po buly presunuli do útočného pásma, Macaulay vymyslel parádnu zadovku na CHRISA LANGKOWA a ten dokázal prestreliť Košarišťana skvelou strelou – 1:1!
    Asistencia: Scott Macaulay.
     
    09:29
    HC Nové Zámky dali gól!

    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Domáci spravili veľkú chybu pred svojou bránkou, keď si Pozsgai nechal veľmi ľahko odobrať puk a pred brankára domácich sa dostal JURAJ JURÍK a pohodlne skóruje – 0:1!
    Asistencia: Adam Zbořil.
     
    09:02
    Teraz je to však skôr taký boj o puk po rohoch mantineloch. Hrá sa však v útočnom pásme hosťujúceho celku, domáci sa tak musia mať na pozore a vyvarovať sa zbytočnej strate puku.
     
    08:58
    Oba celky sa snažia aj o vysoké napádanie súperovej rozohrávky, momentálne je pri puku domáci celok, ktorý sa snaží o prechod do útočného pásma.
     
    08:45
    Na štadióne panuje od úvodného buly výborná atmosféra, počuj je domácich fanúšikov, ale takisto aj hosťujúci sektor. Zatiaľ je to slušný hokej, postupne sledujeme aj zaujímavé momenty na oboch stranách.
     
    08:34
    Prvá veľká šanca tohto zápasu! Mal ju hosťujúci celok, keď Rogoň dostal za obranu súpera výbornú prihrávku, ale nemal čas si ju lepšie spracovať a jeho bekhendové zakončenie do stredu bránky kryje brankár Rajna.
     
    08:06
    To hosťujúci brankár si pripisuje ďalší presný zákrok, konkrétne to bolo po strele Nagyho. Budapešť tak ešte získava buly v útočnom pásme, ofenzívny z oboch strán stále pokračuje.
     
    07:49
    Nové Zámky teda zvládli prvé oslabenie a už sa snažia opäť prebrať aktivitu na svoje hokejky. Veľmi dobrú prácu odviedol v útočnom pásme Nejezchleb, ale jeho spoluhráči sa už do zakončenia nedostali.
     
    07:18
    Hostia v plnom počte.
     
    07:05
    Až teraz sa to podarilo Klempovi, ale Košarišťan bol pozorný a hru dokázal prerušiť. Domácim ostávajú záverečné sekundy z ich prvej presilovky v tomto zápase.
     
    06:49
    Domáci hokejisti sú späť v útočnom pásme a opäť sa rozostavili do presilovkovej formácie. Bolo tu menšie zaváhanie zo strany súpera, ale domáci sa k zakončeniu nedostali.
     
    06:18
    Polovička z prvej presilovky domácich už uplynula, sledovali sme len jednu zrazenú strelu a následne hostia upratali puk do bezpečia. Budapešť zakladá ďalší útok až od svojho brankára.
     
    05:38
    Budapešť rozbieha svoju prvú presilovku v tomto zápase a okamžite sa už usadila v útočnom pásme. Nové Zámky tak čelia veľkému tlaku, ale súpera ešte do zakončenia nepustili
     
    05:18
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (König – 2 min., krosček).
     
    04:13
    Sledovali sme peknú kombináciu hosťujúceho celku, Rogoň našiel presnou prihrávkou Nejezchlebu, ktorý pálil bez väčšej prípravy a mieril tak len do stredu bránky, kde stál pripravený brankár Rajna.
     
    03:52
    Ďalšia strela od Fábryho bola zblokovaná, tentokrát však na ochrannú sieť a hostia tak ešte získavajú buly v útočnom pásme. Budapešť sa bude musieť ešte brániť.
     
    03:17
    Štrauch sa ocitol v ofsajde a tak z toho nebola príležitosť pre hosťujúci celok. Domáci si teda vydýchli, vyzeralo to veľmi nebezpečne. Opakované zábery odhalili, že sa jednalo o veľmi hraničnú situáciu.
     
    02:22
    Aj naďalej sa útočné výpady striedajú na oboch stranách, hra sa až tak často neprerušuje. Je to stále len úvod stretnutia, všetko sa tak ešte môže meniť.
     
    01:31
    Úvodné minúty prinášajú celkom útočný hokej z oboch strán, strelecký pokus sme už registrovali aj na hosťujúcej strane, ale strela od Fábryho bola zblokovaná a Rajna v bránke domácich zasahovať nemusel.
     
    00:49
    Prvý strelecký pokus sme napokon predsa len sledovali z domácich hokejok. Langkow pálil nepríjemne na brankára hostí, ale ten mal dobrý výhľad a pripisuje si tak prvý úspešný zákrok. Budapešť ešte získava buly v útočnom pásme.
     
    00:27
    Domáca prvá útočná formácia sa usadila v útočnom pásme, ale napokon z toho nebolo zakončenie na brankára Košarišťana. Nové Zámky sú už pri puku a snažia sa podobne o prvú útočnú akciu.
     
    00:15
    Prvá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, úvodné buly v prospech hosťujúcich Nových Zámkov, ktoré odohrajú toto stretnutie v zelenobielych dresoch, domáci zase v modrých.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tie práve dozneli a už tak nič nebráni, aby bolo vhodené úvodné buly tohto stretnutia, pri sledovaní nášho prenosu vám prajem príjemný športový zážitok!
     
    Ešte sú tu hymny oboch krajín!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne!

    Hokejová hala je napokon veľmi slušne zaplnená, do Budapešti pricestovali aj fanúšikovia hosťujúceho celku, ktorí to nijak ďaleko nemali. Snáď sa teda môžme tešiť na zaujímavé stretnutie.
     
    Prajem príjemný hokejový večer! Fanúšikovia slovenskej Tipsport Ligy sa konečne dočkali, je tu jej nový ročník a dnes je na programe kompletné prvé kolo. V tomto prenose zavítame do Maďarska, konkrétne do Budapešti, kde jeden z nováčikov súťaže MAC Budapešť privíta na svojom ľade Nové Zámky. Hostia už svoj prvý zápas v novom ročníku úspešne absolvovali, keď v predohrávanom zápase zdolali dvadsiatku 3:1. Určite nás teda čaká veľmi zaujímavé stretnutie, víťaz minulého ročníka maďarskej Erste ligy Budapešť odohrá svoj historický prvý zápas v slovenskej súťaži a toto stretnutie môžme označiť aj za také malé derby. Budeme aj zvedaví na divácku kulisu v Ice rink MAC Budapešť. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Milan Novák, Milan Adamec – Peter Šefčík, Tomáš Gegáň – J. Konc st. (video).

    Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným buly sa opäť prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    MAC Budapešť: Rajna (Bálisz ) – Pozsgai, Macaulay, Burt, Dudás, Vokla, Garát, Fejes – Klempa, Langkow, Dansereau – Odnoga, K. Nagy, Terbócs – Orban, Brown, Bodó – Szabad, Kreisz, Szigeti

    HC Mikron Nové Zámky: Glosár (Košarišťan) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Pospíšil – J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Rogoň, Fábry, Nejezchleb – Ondrušek, Videlka, Bajtek

    Rozhodca: Milan Novák, Milan Adamec – Peter Šefčík, Tomáš Gegáň – J. Konc st. (video)
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá MAC Budapešť a HC Mikron Nové Zámky. Zápas sa začína o 19:00.

    Fanúšikovia slovenského hokeja sa konečne dočkali, naplno sa už rozbieha aj naša najvyššia hokejová súťaž – Tipsport Liga. Priemerovo v nej budú pôsobiť aj dve maďarské mužstvá Miškolc a Budapešť. Súťaž tak spoločne s Orange 20 bude mať 13 účastníkov, do štvrťfinále postúpi priamo šesť najlepších celkov, ďalšie štyri v poradí budú hrať osemfinále, predposledný celok sa zachráni v súťaži a posledný bude hrať baráž o udržanie sa. Ligový titul bude obhajovať Banská Bystrica a nováčikovia sú už dve spomínané maďarské mužstvá. Novinkou je aj trofej pre víťaza základnej časti, ktorá ponesie názov Pohár Dušana Pašeka a v novom roku by sme mali byť svedkami aj atraktívneho Winter Classic.

    MAC Budapešť:
    Jedným z nováčikov našej najvyššej hokejovej súťaže bude práve Budapešť. V uplynulej sezóne domáci hokejisti pôsobili ešte v Erste lige, čo je najvyššia hokejová súťaž v Maďarsku. Rozlúčili sa s ňou najlepším možným spôsobom, ziskom ligového titulu. V základnej časti sa síce Budapešť umiestnila na druhom mieste, ale v skupine víťazov o jeden bod prestihla DVTK a tak sa domáci hokejisti výborne naladili do novej sezóny už v slovenskej súťaži. Príprava jedného z nováčikov Tipsport Ligy však úspešná nebola, z piatich zápasov vyhrali len jeden jediný a to práve proti Novým Zámkom. Budapešť z ligy vypadnúť nemôže a tak bude zaujímavé sledovať, ako sa bude tomuto maďarskému mužstvu dariť.

    HC Mikron Nové Zámky:
    To Nové Zámky sú už tradičným účastníkom našej najvyššej hokejovej súťaže. V predošlej sezóne obsadili hostia ôsmu priečku a s odretými ušami postúpili do play off, v ktorom však nezískali ani jedno víťazstvo. Proti Nitre predviedli dobré výkony najmä na domácom ľade, ale Corgoňom v nich napokon podľahli 4:5pp a 1:3. V príprave sa zelenobielym darilo, o čom svedčia tri výhry v rámci Vyšehradského pohára. Nové Zámky by určite chceli aj v tomto ročníku preniknúť do play-off, pomôcť im má výrazná obmena kádra. Svoje prvé ligové stretnutie odohrali Nové Zámky už v utorok, keď na domácom ľade zdolali dvadsiatku 3:1.

    Ťažko v úvode nového ročníka favorizovať jeden či druhý celok. Maďarské mužstvo bude v prvých zápasoch pre súperov veľkou neznámou, navyše odohrá toto stretnutie doma. Tento zápas môžme označiť aj za také malé derby a rozhodne sa tak budeme mať na čo tešiť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 11. Langkow (Macaulay) – 10. Jurík (Zbořil), 13. Fábry (Fábry, Novák), 35. Pospíšil (Štrauch, Videlka), 39. Štrauch (Hruška, Zaťko), 41. Pospíšil (Zbořil, Zaťko), 53. Štrauch (Pospíšil), 54. Zbořil (H. Ručkay)


    MAC Budapešť: Rajna (Bálisz ) – Pozsgai, Macaulay, Burt, Dudás, Vokla, Garát, Fejes – Klempa, Langkow, Dansereau – Odnoga, K. Nagy, Terbócs – Orban, Brown, Bodó – Szabad, Kreisz, Szigeti
    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Štrauch, Hruška, Pospíšil – J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Rogoň, Fábry, Nejezchleb – Ondrušek, Videlka, Bajtek

    Rozhodca: Milan Novák, Milan Adamec – Peter Šefčík, Tomáš Gegáň – J. Konc st. (video)