Skalica – Pov. Bystrica 4:3 (po s.n.) | Spišská N. Ves – Osmos Bratislava 2:1 (po pr.) | Michalovce – Topoľčany 6:0 (kon.)
Martin – Humenné 4:3 (kon.) | Trnava – Dubnica 5:9 (kon.) | Nové Zámky B – Prešov 1:9 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
4:3 (3:1, 1:0, 0:2)
HC 19 Humenné
Piatok 14.09.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Milan Staš (tréner MHK Bemaco Humenné): "Mali sme výborný vstup do zápasu, viedli sme 1:0. Potom sme mali presilovú hru 5 proti 3 kedy sme ju mali využiť a odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov. Bola tu akcia pred bránkou, ktorú sme mali využiť, tu sa to však zlomilo. Naši hráči stratili koncentráciu, je vidieť, že je tu mladé mužstvo. Ukázalo sa to na konci prvej tretiny kedy sme inkasovali tri góly. Toto rozhodlo o výsledku aj keď som rád, že sa hráči nevzdali a pracovali ďalej. V tretej tretine sme boli jednoznačne lepším tímom, ešte pred druhým gólom sme si dokázali vyrobiť dve – tri vyložené príležitosti. Tieto sme nepremenili, škoda. Humenné má ale mladý tím, dá sa s ním pracovať a formovať ho. Musíme sa toho vyvarovať, podobné sa nám stalo aj v predchádzajúcom zápase v Považskej Bystrici. Po štvrtom góle sme museli niečo urobiť, zmenili sme útoky aj obranné dvojice. Podľa mňa sme prehrali stretnutie z dôvodu prílišného rešpektu. V Martine hrajú ostrieľaní hráči ako Tabaček či Markovič či Zeliska, ktorí už majú niečo odohrané. Rešpekt bol ale z našej strany prílišný. Rešpekt treba mať, strach však nie. V niektorých momentoch to však zachádzalo až k tomu, že niektorí hráči mali strach. Mali puk na hokejkách a jednoducho to z nich sršalo. Hráči sa zašívali vzadu, čakali čo urobí súper. Za tretiu tretinu som ale hráčov musel pochváliť, stálo to za to. Z uplynulého ročníka mi v tíme zostali len traja – štyria hráči, ostatní sú noví. Z Košíc sme mali k dispozícii piatich hráčov, jeden je tu na prestup. S brankárom teda máme vždy minimálne šiestich na zápas."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Veľmi ťažké stretnutie. Počas prvých desiatich minút sme nemali zlý pohyb, chýbal nám ale dôraz v súbojoch. Po góle, ktorý sme inkasovali, respektíve po prečkanej hre v oslabení o dvoch hráčov sme sa dokázali nakopnúť. Bolo to obetavé, Jaroslav Markovič sa hodil do strely, takéto momenty dokážu stretnutie otočiť čo sa aj stalo. Po tomto oslabení sme sa dostali na koňa, začali sme hrať svoju hru. Svoju prevahu sme ukázali v presilových hrách. Druhá tretina bola v poriadku, vyšla v náš prospech. Potom sme však mali problémy v tretej. Očakávali sme, že súper nemá čo stratiť, otvorí hru a pôjde po nás v dvojici – trojici. Jednoducho bude riskovať. Práve z tohto pramenili niektoré prečíslenia, kedy sme hráčov nemali dobre pokrytých. V úvodných štyroch minútach prišli dve prečíslenia, z druhého padol gól. Potom nastala nervozita, prišli ďalšie prečíslenia a gól počas našej presilovej hry. Stretnutie bolo oveľa nervóznejšie, nakoniec sme radi, že sme ho ubojovali. Určite si máme po tomto stretnutí čo povedať, takéto situácie nás v budúcnosti môžu stáť zápas. Dnes sme radi za body, do ďalších stretnutí však musíme niečo zmeniť. Zlaté tri body, všetky doterajšie stretnutia boli veľmi náročné. V Topoľčanoch sme odohrali takisto ťažký zápas, tímy v súťaži sú vyrovnané. Nemôžeme v žiadnom momente povoliť. Po druhej tretine to vyzeralo, že sa stretnutie bude dohrávať, nebolo to ale tak. Z tohto sa musíme určite poučiť. Za stavu 4:2 sme si zobrali oddychový čas. Hráčom sme vysvetlili, že prepadávame v herných činnostiach a môžeme byť radi, že nás Lukáš Gavalier tak ako po iné zápasy podržal. Prečíslenia súpera boli nebezpečné, nemôžeme si takéto situácie dovoliť. V úvode sme zúžili hru na sedem obrancov, Tabaček hral v dvoch dvojiciach. Formácie však máme vyrovnané, nie je dôležité kto začína. Chceme, aby o stretnutiach rozhodoval tím, nie jednotlivci. Ivan Brezniak by mal byť v poriadku po tom ako dostal vysokou hokejkou do úst. Zaujímavosťou boli aj dva góly v záveroch tretín, druhý z nich bol po limite, prvý bol uznaný. Myslím si, že takéto posúdenie bolo správne."

    Roman Žitný (útočník MHK Bemaco Humenné): "Začiatok stretnutia bol z našej strany veľmi dobrý. Vypracovali sme si niekoľko príležitostí, strelili sme gól. Vyvíjali sme tlak na protihráčov, v závere tretiny sme ale našu aktivitu vypli. Žiaľ, v týchto momentoch nastal zlom zápasu. Samozrejme, zlom mohol nastať aj počas potýčky v úvodnej tretine. Určite takéto situácie hráčov vyhecujú. Svojím spôsobom to oba tímy nabudilo. Podľa mňa to však bolo veľmi dobré stretnutie z oboch strán, nemáme sa za čo hanbiť. Výkon to ale samozrejme nebol ideálny, stále je čo zlepšovať. Pri góloch, ktoré sme inkasovali počas vlastného oslabenia treba zdôrazniť našu nedisciplinovanosť. Niektoré fauly boli zbytočné a súper ich trestal. Nemôžeme sa nechať zbytočne vylučovať a dovoliť súperovi dávať z takýchto príležitostí góly. Všetci si musíme uvedomiť, že potrebujeme hrať piati. Pred treťou tretinou sme si v šatni niečo povedali, zomkli sme sa ako tím. Snažili sme sa dobehnúť zápas, otočiť ho v náš prospech. Toto sme ale nestihli, chýbalo nám málo. V zápase nám určite nepomohol ani gól na 3:1 sekundu pred koncom. Je to moment, ktorý dokáže nalomiť psychiku, s tým sa však musíme vysporiadať. Vysvetliť si situáciu v šatni a ísť ďalej. Ako tím sa musíme v takýchto momentoch zomknúť a do ďalšej tretiny ísť oveľa silnejší."

    František Poliaček (útočník HK Martin): "Nezačali sme veľmi dobre, ocitli sme sa niekoľkokrát v oslabení. Našťastie sme ich ustáli i keď sme inkasovali smolný gól. Potom sme sa ale dokázali nakopnúť dvoma presilovými hrami, následne to už bolo ľahšie. V stretnutí sme strelili tri góly počas presilových hier, je to určite dobrá vizitka tímu. Spokojný som i s dvoma strelenými gólmi, škoda však záveru, v ktorom sme si to pokazili. Vyhrávali sme 4:1, mohli sme výsledok v kľude udržať. Inkasovali sme ale na 4:2 a potom na 4:3. Záverečné minúty boli veľmi hektické. Po inkasovanom druhom góle si tréneri zobrali oddychový čas. Zdôraznili nám, že musíme byť vzadu traja. Pravdu povediac, sme ich ale veľmi nepočúvali, keďže padol aj tretí gól do našej bránky. Momentov, kedy sme pokazili hru však bolo niekoľko. V tretej tretine medzi nami viazla komunikácia čoho výsledkom boli početné prečíslenia súpera. Dvakrát išli jeho hráči dvaja na jedného, raz dokonca traja na dvoch. Toto sa nám nemôže stávať." (23:05:11)
     
    Martin si napokon víťazstvo ustrážil, stretnutie skončilo 4:3. Góly: 17. Brezniak (Poliaček, Pacalaj), 18. Rudzan (Themár, Markovič), 20. Poliaček (Brezniak, Jurášek), 26. Poliaček (Brezniak, Burzík) – 13. Žitný (Komloš, Vrábeľ), 47. Žitný (Pavuk, Evstingneev), 54. Vaško (Fedorko).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Poliaček po prihrávke od Brezniaka zakončil. Okamžite po ňom skáču dvaja hráči súpera.
     
    59:27
    Themár do brankára. Brezniak clonil pred bránkou.
     
    58:34
    Hostia napokon pykajú za dodatočný trest pre Buraľa, ktorý ešte dávnejšie fauloval Brezniaka. Toto bolo určite z jeho strany zbytočné.
     
    58:24
    Oddychový čas hostí.
     
    58:24
    Ľubomír Buraľ (HUM) inkasuje 2 + 2 minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    58:24
    Pokrivčák sa objavil znenazdajky pred Nagyom. Ten si pozíciu uhájil.
     
    57:46
    Brezniak neuspel pri hre v obrane. Hostia naďalej v pásme.
     
    57:02
    Buraľ z prvej. Je tu veľká tlačenica pred bránkou.
     
    56:29
    Fedorko z ľavej strany. Domáci hráči s ním majú problém.
     
    55:59
    Domácim sa podarilo dosiahnuť gólu. Ten neplatí pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    55:06
    Vrábeľ pred brankárom neuspel. Nastrelil len Gavaliera, ktorý teraz podržal svoj tím.
     
    54:21
    Hostia teraz očividne pridali. V ďalšej príležitosti sa ocitol Jokeľ.
     
    53:57
    Humenné dáva gól! Gól v oslabení. Ivan Fedorko vysunul FILIPA VAŠKA, ktorý znižuje na rozdiel jedného gólu.
     
    53:01
    Brezniak odstavený od puku. Hostia sa výborne bránia.
     
    52:20
    Hneď po vhadzovaní tu máme tlačenicu v bránkovisku. Po nej prichádza i k posunutiu bránky a prerušeniu hry.
     
    52:13
    Vylúčenie na strane Humenného za príliš veľa hráčov na ľade. Dvojminútový trest si za tím odpyká Roman Žitný.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 17. Brezniak (Poliaček, Pacalaj), 18. Rudzan (Themár, Markovič), 20. Poliaček (Brezniak, Jurášek), 26. Poliaček (Brezniak, Burzík) – 13. Žitný (Komloš, Vrábeľ), 47. Žitný (Pavuk, Evstingneev), 54. Vaško (Fedorko)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Lavička – Pacalaj, Burzík – Rusina, Dvořák – Themár, Brveník – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Rechtorík
    HC 19 Humenné: Nagy (Spodniak) – Mačkovič, Krempašský – Pavuk, Evstingneev – Buraľ, Komloš – Stríž, Markuš – Vaško, Babynets, Fedorko – Solomochak, Bylina, Jokeľ – Žitný, Krajňák, Vrábeľ – Lesňák, Majerník, Kamenický

    Rozhodca: Krist – Durmis, Ševčík, Jung (video)

    Diváci: 1612